کد خبر 447948
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۷

در تهران روزانه 150 معتاد و خرده فروش دستگیر می‌شوند اما به علت نبود فضای کافی برای نگهداری از آنها در زندان‌ها و مراکز بازپروری مجددا آزاد می‌شوند و به چرخه فعالیت برمی‌گردند. بر اساس اظهارات رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر اگر یک اردوگاه و یا مرکز نگهداری در اختیار پلیس قرار گیرد در مدت دو هفته چهره شهر از معتادان پاک می‌شود با این حال اما روزانه 150 معتاد و خرده فروش در شهر تهران دستگیر می‌شوند.

 به گزارش مشرق، تهران به عنوان بزرگترین کلانشهر ایران در معرض تهدیدات شدید اجتماعی قرار دارد که یکی از این تهدیدات گرایش جوانان به مواد مخدر است. اگرچه پلیس از تمام توان خود برای مبارزه با قاچاقچیان و توزیع کنندگان مواد مخدر در شهر استفاده می‌کند اما عدم همکاری دستگاه‌های مرتبط کار مبارزه با مواد افیونی را کمی برای پلیس سخت کرده است. سرهنگ محمد بخشنده رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ در گفت‌و‌گو با آنا به پرسش‌هایی در این زمینه پاسخ داده است.

* مدیریت مبارزه با مواد مخدر را در شهر تهران چگونه ارزیابی می‌کنید؟

- بنده به عنوان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ مبارزه با مواد مخدر را در بحث کلان مثبت ارزیابی می‌کنم. ما در این زمینه برخورد‌های سنگینی داشتیم و اخیرا دو مورد خوب را پس از شناسایی، دستگیر کردیم. در واقع در سه ماه گذشته بیش از 5/5 تن مواد در حوزه تهران کشف کردیم اما در حوزه جمع‌آوری معتادان با توجه به اینکه به ما ظرفیت لازم برای نگهداری از آنها را ندادند، متاسفانه در این زمینه توفیق چشم‌گیری نداشتیم اما در بحث مبارزه کلان همکاران من با تمام قدرت در حال تلاش هستند و توانستیم بیش از 200 شخص و 17 باند را در سطح تهران متلاشی کنیم. همین طور در طی چند ماه گذشته نزدیک به 15 هزار خرده فروش را در سطح تهران شناسایی و دستگیر کردیم که بیشتر این افراد تکراری بودند. ما این افراد را دستگیر می‌کنیم اما به علت کمبود فضای زندان‌ها و مراکز بازپروری مجددا آزاد می‌شوند و به چرخه فعالیت برمی‌گردند.

* آیا شهرداری در زمینه دادن ظرفیت لازم به پلیس برای نگهداری از معتادان با گذشت زمان طولانی به تعهدات خود عمل می‌کند؟

- اینکه بگوییم شهرداری در این زمینه کاری نکرده است کمی بی‌انصافی است زیرا به نظر من شهرداری نسبت به سازمان‌های دیگر حرکت‌های خوبی انجام داده است. امسال شهرداری چند مکان را برای نگهداری از معتادان جمع‌آوری شده آماده کرده و قول داده که به زودی آن را در اختیار پلیس قرار دهد. استنباط من این است که شهرداری در این زمینه خوب تلاش می‌کند اما سایر سازمان‌ها نیاز است که بیشتر در این خصوص با پلیس همکاری کنند. در این باره باید شهرداری، بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی به پلیس یاری برسانند. به عنوان مثال هم‌اکنون مکان نگهداری مشخص شده است اما بر اساس اطلاعات رسیده به دست ما بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی در خصوص ارایه مجوز کمی تعلل می‌کنند. با این وجود ما هر روز بیش از 150 معتاد و خرده فروش را در تهران دستگیر می‌کنیم که اکثرا آنها تکراری هستند اما اگر یک مرکز و یا اردوگاه برای این افراد در نظر گرفته شود در مدت دو هفته تمامی آنها را از سطح شهر جمع‌آوری می‌کنیم.

* علت اصلی افزایش قیمت مواد صنعتی به خصوص شیشه چه بوده است؟

- طی ماه‌های گذشته قیمت مواد شدیدا افزایش پیدا کرده است که یکی از دلایل آن مبارزه مستمر پلیس با قاچاقچیان و توزیع کنندگان مواد مخدر است. پلیس نه تنها در سطح شهر تهران بلکه در سطح کشور در تلاش است تا از قاچاق و توزیع انواع مواد مخدر جلوگیری کند. من با اطمینان خاطر می‌توانم بگویم در سطح شهر تهران هیچ لابراتور تولید هرویین و یا شیشه فعالیت نمی‌کند. در سال گذشته ما تمام بنیان‌های تولید شیشه را در سطح شهر تهران از بین بردیم و از شروع سال جاری به حوزه پیش سازها ورود پیدا کردیم، همین‌طور کنترل کامل و شبانه‌روزی بر روی مرزها و 11 مبادی ورودی‌‌ها شهر تهران و شناخت کامل انواع روش‌های قاچاق مواد مخدر از جمله عوامل افزایش قیمت مواد به خصوص شیشه بوده است.

* گفته می‌شود «در مدارس تهران به خصوص در دبیرستان‌ها مواد مخدر به سادگی رد‌ و بدل می‌شود» پاسخ شما به این سبک اظهارات چیست؟

- بنده این اظهارات را تکذیب می‌کنم. ما با کمک حراست وزارت آموزش و پرورش و همچنین کمیته فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر، مدارس را رصد می‌کنیم که در این زمینه پلیس با کمیته آموزش در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استانداری و ستاد ریاست جمهوری به طور مرتب جلسه دارد و گزارش‌های لازم را دریافت می‌کند. پلیس خط مقدم مبارزه با مواد مخدر است و اگر این صحبت‌ها صحت داشته باشد به طور حتم به ما گزارش می‌شود. من وجود آلودگی را تکذیب نمی‌کنم اما عده‌ای در ارایه گزارش، بزرگ‌نمایی می‌کنند. البته نباید فراموش کنیم که خانواده‌هایی که با اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کنند، این موضوع بر فرزندانشان نیز تاثیرگذار است.

* آیا پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ برنامه‌ مشترکی در خصوص آشنایی دانش‌آموزان با خطرات موادمخدر با آموزش و پرورش دارد؟

- بله؛ ما همکاری تنگاتنگی با آموزش و پرورش در این زمینه داریم بعلاوه اینکه در کمیته شورای هماهنگی در این مورد جلساتی تشکیل می‌شود، به محض اینکه دانشگاه‌ها و مدارس در اول مهر آغاز به کار کنند ما به دنبال آن پاکسازی مناطق آلوده اطراف مدارس و دانشگاه‌ها را در دستور کار داریم و حتی در حال حاضر اگر در این خصوص گزارشی ارایه شود همکاران من برای پاکسازی محل سریعا اقدام می‌کنند.

منبع: آنا