به نوشته روزنامه «تایمز اسرائیل»، مونیز در این نشست که روز گذشته (دوشنبه) در دفتر کار او در وزارت انرژی آمریکا برگزار شد، اظهار داشت: «اما واضح است، توافق هستهآی بخشی از مسئله بزرگتری است که ما چگونه میخواهیم به نیازهای امنیتی جمعی خود در منطقه پاسخ دهیم. این (توافق) ابزار مهمی برای ماست که با کنار گذاشتن تهدید امنیتی از روی میز به وسیله آن، چنین کاری را انجام دهیم».
وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد که این توافق نشانه چرخش آمریکا به سمت ایران و تضعیف روابط واشنگتن با تلآویو نیست. مونیز در این رابطه افزود:« اشتباه نکنید؛ این توافق یک ذره تغییر در این موضوع ایجاد نمیکند که دوستان و متحدان ما در منطقه چه کسانی هستند. دوستان و متحدان ما اسرائیل، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و احتمالا تعدادی از کشورهای عرب در منطقه هستند. ایران از چارچوبی که بوده خارج نمیشود مگر اینکه مسئله حمایت از تروریسم حل شود. این شامل حزبالله است مگر اینکه فعالیتهایی که بیثباتی منطقه را افزایش میدهد، مورد توجه قرار گیرد و مگر اینکه مسئله حقوق بشر حل شود. به عقیده من، لفاظی علیه اسرائیل به طور چشمگیری تغییر کرده است».
وزیر انرژی آمریکا در بخش دیگری از سخنان خود وجود توافقات محرمانه جانبی با ایران را رد کرد و گفت، توافقات پادمانی بینالمللی محرمانه میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی کاملا اقدامی متعارف و قانونی است.
ارنست مونیز اظهار داشت، کشورهای 1+5 که با ایران توافق را به امضا رساندهاند، اطمینان یافتهاند که آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دسترسیهای لازم دست یافته است و بقیه مسائل میان ایران و آژانس است.
وی در تشریح این موضوع بیان کرد: «ما در مذاکرات به مسئله دسترسیهای آژانس اتمی دست یافتیم. بعد آنچه آنها انجام دادند، مذاکره درباره پروتکلهای پادمانی محرمانه بود درباره اینکه این بازرسیها چگونه انجام شود. این وظیفه ما نبود. همیشه این اتفاق رخ میدهد و تنها راهی که همیشه این اسناد به بیرون از آژانس راه مییابد، مجوز کشور مدنظر برای انتشار آن است».
این مقام ارشد آمریکایی سپس به اقدام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در منحل کردن برنامه تسلیحات هستهای آفریقای جنوبی در 25 سال پیش اشاره کرد که اسناد آن همیشه محرمانه باقی ماندند.