جوديث مک هيل، معاون ديپلماسي عمومي امريکا، تاکيد کرد که وزارت خارجه آمريکا به دنبال استفاده از فرصت هاي اينترنت براي ترميم چهره خود و تقويت تعاملات آمريکا در جهان است.

به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي مشرق، "جوديث مک هيل" (Judith A. McHale )، معاون وزير امور خارجه آمريکا در امور مربوط به ديپلماسي عمومي و امور عمومي، در کنفرانسي با عنوان "مبادلات 2.0" در خصوص آينده تبادلات موسسه آشتي آمريکا در واشنگتن اعلام کرد که وزارت امور خارجه آمريکا تعهد دارد تا تبادلات بين‌المللي را از طريق تمامي شيوه‌هاي مختلف، چه به صورت رو در رو و چه با استفاده از فناوري ارتباطي تقويت کند.
مک هيل تأکيد کرد که تعامل رو در رو در واقع "نان و کره" (منبع درآمد) مبادلات ديپلماسي عمومي ما است؛ اما بايد از فرصت‌هايي که در عصر اينترنت براي گسترش مبادلات به وجود آمدند، استفاده کرد.
وي تصريح کرد: ما مي‌خواهيم راههاي جديدي را براي تعامل با يکديگر پيدا کنيم و از فناوري براي افزايش دستيابي و ابقاي تعاملات خود استفاده کنيم. ما مي‌دانيم که تنها بودن و ديپلماسي دولت به دولت ديگر کافي نيست. اين شيوه‌اي است که نظر وزارت خارجه آمريکا را به خود جلب کرده است.
کنفرانس"مبادلات 2.0" در واقع رخدادي است که توسط موسسه آشتي آمريکا (USIP)، سازمان غيرانتفاعي "سوليا"، ائتلاف تمدن‌هاي سازمان ملل و "بنياد اَسپن و شرکاي وابسته براي يک آغازي جديد" پشتيباني مي‌شود.
در سه سال گذشته، موسسه آشتي آمريکا (USIP) سياستگذاران و مقامات غيردولتي را گرد هم آورده است تا راههاي استفاده از افزايش رسانه‌هاي اجتماعي و به طور کلي اينترنت را کشف کند تا به اين وسيله ايجاد آشتي کند و نزاع به وجود نيايد.
رئيس موسسه آشتي آمريکا، در نشست مذکور اعلام کرد: فناوري ارتباطي، مرکز ثقل را از کشور به سمت جامعه تغيير داده است.
هيملفارب از موسسه آشتي آمريکا نيز افزود: اين امر مي‌تواند از دو جنبه بررسي شود که يکي از آنها شيوه سازنده و ديگري مخرب است. چگونه ما مي‌توانيم اين ارتباطات را براي ايجاد جهاني بهتر و امن‌تر تحت کنترل درآوريم.
وي همچنين افزود: تعاملات مجازي نوع 2.0 تاکنون متأسفانه به اندازه کافي مورد استفاده قرار نگرفته است. اکثر مردم نمي‌دانند که اينگونه مبادلات چگونه به طرز موثري مي‌تواند در تقويت گفت‌وگوي تمدن‌ها نقش مهمي را ايفا کند.
مک هيل همچنين به ديگر چالش‌هاي وسيع‌تر ديپلماسي عمومي که توسط اينترنت به وجود مي‌آيد، اشاره کرد و گفت: اينترنت دسترسي به افراد بيشتر در مکان‌هاي مختلف را امکانپذير مي‌کند اما اينترنت همچنين نفوذ و قدرت را به اندازه‌اي تغيير مي‌دهد که تعامل با مردم بيشتر الزامي مي‌شود.
وي همچنين اعلام کرد که در بيشتر جهان، جوانان در حالي بزرگ مي‌شوند و رشد پيدا مي‌کنند که به نسبت به آمريکا و نقش اين کشور بعنوان رهبر جهان ترديد دارند. ديپلماسي عمومي اينترنتي آمريکا اين معضل را مي تواند حل نمايد.
وي بر نياز دسترسي به نسل جوان تأکيد کرد زيرا 60 درصد از جمعيت جهان را افراد زير 30 سال تشکيل مي‌دهند و اين افراد را "رانندگان تغيير" خواند و گفت که اين جوانان شامل جوانان خاورميانه و شمال آفريقا نيز مي‌شوند.
مک‌هيل تصريح کرد که بيش از يک ميليون فارغ‌التحصل از مبادلات بين‌المللي وزارت خارجه آمريکا، شبکه‌اي با بيش از 50 برنده جايزه آشتي نوبل و بيش از 350 رهبر کنوني و سابق، وجود دارند.
معاون وي نيز اعلام کرد: چنين برنامه‌هايي پايه و اساس آنچه که ما انجام مي‌دهيم را حفظ مي‌کند اما اين برنامه ها ناکافي است. ما فناوري مجازي و مبادلات را با مبادلات سنتي خود ادغام مي‌کنيم.
وي ادامه داد: بزرگترين چيز در واقع اين است که چگونه جهان را گسترش دهيم.
يک استاد انگليسي نيز در کنفرانس گفت که مبادلات مجازي به از بين‌ رفتن ايده‌هاي تعصبي کمک مي‌کند. اين مبادلات مجازي برنامه اي است که پنجره‌اي را به سوي غرب مي‌گشايد، پنجره اي به سوي ديگران باز مي‌کند، من يک ليست انتظار بسيار بزرگي براي اين برنامه دارم.