در این دیدار همچنین "جرمی بن امی" از گروه "جی استریت" حضور داشت که از حامیان اصلی برجام به شمار میرود.
کاخ سفید اعلام کرده است که نمایندگانی از اتحادیه ارتودوکس، جنبش اصلاح، کنگره جهانی یهود و اتحادیه ضدافترا نیز در این نشست حضور داشتهاند.
در نشست روز گذشته در کاخ سفید همچنین جو بایدن معاون رئیس جمهور، سوزان رایس مشاور امنیت ملی و بن رودز معاون مشاور امنیت ملی آمریکا حضور داشتهاند. رئیس جمهور آمریکا به بررسی برجام با ایران پرداخته و به نکات مطرح شده از سوی مخالفان پاسخ داده است.
کاخ سفید افزود: اوباما بر این مسئله تأکید کرده است که این توافق به جهان اجازه خواهد داد تا این مسئله را راستی آزمایی کنند که ایران قادر به دستیابی به سلاح اتمی نخواهد بود. اوباما همچنین بار دیگر بر حمایت از امنیت اسرائیل تأکید کرده است.
اوباما خطاب به رهبران یهودی گفته است: اگر توافق هستهای رد شود و ما به ایران حمله کنیم، حزب الله با موشکهای خود تلآویو را هدف قرار خواهد داد و اسرائیل تحت فشار قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه افزود: شما میتوانید مشکلات کوچکی را در توافق هستهای با ایران پیدا کنید ولی این توافق برای امنیت ملی ما و اسرائیل خوب خواهد بود.
بوش طرحی برای حمله به ایران آماده نکرده بود
باراک اوباما در دیدار با رهبران یهودی تصریح کرد: زمانی که بهعنوان رئیس جمهور آمریکا آغاز به کار کردم، فهمیدم که دولت بوش طرحی برای حمله نظامی به ایران آماده نکرده است.
وی به مقامهای آیپک گفت: اگر شما نتوانید از محاسن توافق دفاع کنید، انسجام جامعه یهود را تضعیف خواهید کرد و به روابط آمریکا و اسرائیل ضربه خواهید زد.
اوباما خطاب به مقامهای آیپک اظهار داشت: شما میتوانید با توافق مقابله کنید، ولی نمیتوانید این مضمون را القا کنید که اگر شما مخالف توافق هستید پس یک یهودی بد ضداسرائیلی هستید.
نتانیاهو پیشنهاد دیدار را رد کرد
اوباما به رهبران یهودی گفت: من پیشنهاد دیدار با نتانیاهو را دادم همان طور که با رهبران کشورهای خلیج فارس دیدار کردم و در خصوص کمک نظامی با آنها صحبت کردم ولی نتانیاهو پیشنهاد دیدار را رد کرده است.
رهبران یهودی نیز پس از این نشست تأکید کردند که اوباما اکثر وقت این جلسه را به پاسخ دادن به سؤالات آنها و تأکید بر حمایت از امنیت اسرائیل اختصاص داده است.
دیدار اوباما و رهبران یهودی در شرایطی است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنان با برجام بهشدت مخالفت و آن را یک اشتباه تاریخی ارزیابی کرده است.
نمایندگان آمریکایی قصد دارند طی ماه آینده در خصوص توافق هستهای ایران، رأیگیری کنند. ایران و قدرتهای جهانی 23 تیرماه رسماً دستیابی به برنامه جامع اقدام مشترک را اعلام کردند. کنگره آمریکا اکنون کمتر از 45 روز فرصت دارد تا نظر نهایی خود را در خصوص توافق هستهای ایران و قدرتهای جهانی اعلام کند.