کد خبر 44961
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۷:۴۰

رئيس‌ جمهور فقر و عقب‌ماندگي موجود در دنيا را ناشي از مديريت نامتعادل و يک‌سويه حاکم بر جهان دانست و پيشنهاد کرد که هيأتي مستقل خسارت‌هاي دوران استعمار و برده‌داري را محاسبه و از عاملين آن اخذ و حق ملت‌ها و دولت‌هاي خسارت ديده به آنان مسترد شود.

به گزارس مشرق به نقل از فارس، محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور کشورمان بعد از ظهر امروز (دوشنبه) در چهارمين اجلاس بين‌المللي کشورهاي کمتر توسعه‌ يافته در استانبول با اشاره به جمله‌اي از امام علي (ع) مبني بر اينکه «هيچ ثروت انباشته‌اي نيست، مگر آنکه در کنار آن حقي از عده‌اي تضييع شده باشد»، پيشنهاداتي را براي اصلاح و بهبود نظام يک‌سويه و ناعادلانه حاکم بر جهان ارايه کرد.

رئيس جمهور در تشريح پيشنهادهاي خود با بيان اينکه مديريت حاکم بر جهان بايد به نفع ملت‌ها و به نفع عدالت اصلاح شود، اظهارداشت: رابطه يکسويه اقتصادي و سياسي چند دولت با ديگر دولت‌ها و ملت‌ها بايد به نفع عدالت تغيير کند و هر نوع دخالت سياسي و نظامي سلطه‌گران بايد ممنوع شود.

احمدي نژاد تشکيل يک سازمان مقتدر متشکل از کشورهاي مستقل و غيروابسته به بلوک سرمايه‌داري را پيشنهاد داد تا سازوکاري ايجاد کند که با نظارت دقيق بر بانکهاي مرکزي و خزانه‌داري‌هاي دولتهاي توسعه طلب از خلق و انتشار دارائي‌هاي کاغذي بطور جدي ممانعت کرده و دارائي‌هاي خلق شده را تعديل نمايد.

وي ادامه داد: بايد با کمک سازمان ملل و دولت‌ها و ملت‌هاي مستقل نقشه و مشخصات ثروت‌ها و استعدادهاي طبيعي و انساني کشورهاي کمتر توسعه يافته با مشارکت خود آنان تهيه و در اختيار مديران آنها قرار داده شود.

رئيس جمهور با بيان اينکه کشورهاي موسوم به کمتر توسعه يافته معلول و ناتوان نيستند که مانند بي‌خانمان‌ها با آنها رفتار شود بلکه توانمندند، لکن سياست‌هاي استعماري و تحميلي فرصت رشد و توسعه را از آنها گرفته است، به عنوان چهارمين پيشنهاد خود به اجلاس کشورهاي کمتر توسعه يافته تصريح کرد: توسط هيئتي مستقل خسارت‌هاي دوران استعمار و برده‌داري محاسبه و از عاملين آن اخذ و حق ملتها و دولتهاي خسارت ديده به آنان مسترد شود.

احمدي نژاد خواستار آن شد تا حداقل 10 درصد بودجه نظامي 40 کشور جهان که بيش از 1200 ميليارد دلار و بيش از نيمي از آن متعلق به دولت امريکاست به کشورهاي کمتر توسعه يافته اختصاص يابد و بيان داشت: اگر اين اتفاق رخ دهد آنگاه هم جنگ و دخالت‌هاي نظامي استعماري کمتر مي‌شود و هم سرعت توسعه اين کشورها دهها برابر مي‌شود.

وي در تشريح پيشنهاد ششم خود گفت: همه دولت‌ها و ملت‌ها توجه داشته باشند که ايستادگي بر حق و عدالت، عشق و خدمت به مردم، تکيه برتوانمندي‌هاي فرهنگي و انساني داخلي و استفاده از روش‌هاي بومي براي توسعه و تجربيات موفق ملت‌هاي مستقل، تنها و بهترين راه پيشرفت واقعي و پايدار و تحقق آزادي و کرامت انساني است.

رييس جمهور با بيان اينکه متاسفانه امروز بسياري از مردم جهان با مشکلات بزرگي نظير فقر، بي‌سوادي، بيماري و ناامني دست به گريبانند، گفت: طي چهار دهه به ابتکار سازمان ملل متحد تلاش‌هايي براي رفع اين مشکلات سازماندهي شده است و برخي از دلسوزان اقداماتي انجام دادند و صاحبنظران در باب انجام اين ماموريت انساني نظريات متعددي ارائه کردند، اما همه مي‌دانيم که عليرغم اين تلاش‌هاي گوناگون امروز دامنه فقر و عقب ماندگي و فاصله بين فقير و غني گسترش يافته و کشورها و جمعيت‌هاي بيشتري از آن متاثر شده‌اند.

احمدي نژاد با طرح اين پرسش که علت اصلي مشکلات رو به گسترش و مانع اصلي رفع آنها چيست؟ افزود: برخي معتقدند که مشکلات کشورهاي فقير ناشي از مشکلات فرهنگي و ساختارهاي معيوب مديريتي آنهاست. بر اين اساس تلاش مي‌کنند راه‌حل‌ها را در درون اين کشورها جستجو کنند و به همين دليل دائماً توصيه‌هاي مديريتي و تشکيلاتي ارائه مي‌کنند.

وي با اشاره به اينکه البته برخي در ازاء ارائه همين توصيه‌ها و يا اعطاي برخي کمک‌هاي مادي امتيازات سياسي و اقتصادي گسترده‌اي نيز دريافت مي‌کنند، اظهار داشت: پس از چهار دهه معلوم شده است که اين راهبرد نه تنها راهبرد مناسبي نبوده است بلکه در بسياري موارد بر دامنه و پيچيدگي مشکلات افزوده است؛ گر چه ممکن است نقائص و ضعف‌هايي در ساختار مديريت اين کشورها وجود داشته باشد ليکن بايد توجه داشت که اولاً اين ضعف نسبتاً عمومي است و هنوز هيچ دولتي به ساختار مناسب و پايدار دست نيافته است و ثانياً اينکه اين ساختار ميراث کدام دوره و اصولاً برگرفته از کدام الگوها و توصيه‌ها بوده است. ثالثاً اينکه نبايد از تاثير گسترده تحولات تاريخي و مديريت عمومي حاکم بر جهان غافل شد.

رئيس جمهوري با يادآوري اينکه حدود چهارصد سال اکثر کشورهاي افريقايي، امريکاي لاتين و آسيايي تحت تاثير گسترده برده‌داران و يا استعمارگران قرار داشتند و روزهاي سياهي را تجربه کردند، بيان داشت: مردان و زنان و جوانان ربوده مي‌شدند و فرهنگ و استقلال آنان سرکوب و منابع مادي و انساني آنها چپاول مي‌گرديد. ده‌ها سال نيز به نبردهاي آزاديبخش و استقلال طلبي از سلطه‌ استعمارگران اختصاص يافت.

احمدي نژاد اضافه کرد: در اين مدت طولاني نه تنها گسترده‌ترين غارت ثروت مادي آنان شکل گرفت بلکه فرصت سازندگي و پيشرفت و تعالي از آنان سلب شد و امروز نيز گسترده‌ترين مداخلات سياسي و نظامي و تحريکات قومي و قبيله‌اي توسط همان استعمارگران و برده‌داران سابق با سازماندهي پيچيده تر و در سطح گسترده تري انجام مي‌شود.

وي با بيان اينکه ظاهراً بايد عده‌اي از کشورها عقب نگه‌داشته شوند تا همچنان فرصت چپاول معادن و منابع آنان براي استعمارگران و برده‌داران سابق و طرفداران حقوق بشر امروز وجود داشته باشد، تصريح‌کرد: نگاهي به ارقام دارائيهاي کاغذي خلق شده توسط برخي دولت‌ها و بدهي‌هاي خارجي آنها ابعاد فاجعه را بيشتر معلوم مي‌کند. فقط دارائي‌هاي کاغذي خلق شده توسط دولت امريکا که به اقتصاد جهاني تزريق شده است به بيش از سي‌ودو هزار ميليار دلار رسيده و کسري بودجه امسال اين دولت بيش از 1600 ميليارد دلار پيش بيني مي‌شود.

رييس جمهور ميزان بدهي خارجي دولت آمريکا را بيش از 14 هزار و 600 ميليارد دلار ذکر کرد و با بيان اينکه کل توليد ناخالص سالانه امريکا حدود 14 هزار ميليارد دلار است و اين دو شاخص در تمام کشورهاي داراي سابقه برده‌داري و استعمارگري که امروز توسعه يافته ناميده مي‌شوند نشاندهنده وضعيت نسبتاً مشابه است، گفت: آيا همين دو شاخص نشاندهنده استمرار چپاول ثروت ملت‌ها و علت اصلي افزايش دامنه فقر و عقب ماندگي نيست. اين ارقام از جيب چه کساني درآمده و به جيب چه کساني سرازير شده است و اين روند تا چه زماني ادامه خواهد داشت.

احمدي نژاد ادامه داد: متاسفانه اغلب سازمانهاي اقتصادي بين‌المللي يا توجيه‌گر وضع موجودند و يا در مسير تحقق خواست چند دولت خاص عمل مي‌کنند.

وي با اشاره به اينکه سنگين‌ترين وام‌هاي ميليارد دلاري با سهل‌ترين شرايط در اختيار بلوک سرمايه‌داري قرار مي‌گيرد ولي کشورهاي ضعيف براي وام‌هاي چند ميليوني سالها در نوبتند و بايد شرايط تحميلي اقتصادي و حتي سياسي را بپذيزند، اظهار داشت: آيا غير از اين است که فقر و عقب ماندگي موجود ناشي از مديريت نامتعادل و يکسويه حاکم برجهان و حاصل چپاول گسترده و تاريخي است.

رئيس جمهوري با بيان اينکه لازم نيست به اقدامات ديگر نظير بهانه‌سازي براي تهاجم و اشغال سرزمين‌هاي ديگران اشاره شود به طرح اين سئوال پرداخت که اين وضع تا چه زمان ادامه دارد و آيا چشم انداز اميد بخشي در برابر ماست.

احمدي نژاد همچنين با طرح اين سوال که چرا و تا چه زمان بايد به ملت‌ها و دولت‌هاي در واقع ثروتمندي که بدليل مديريت حاکم بر روابط بين‌الملل دچار فقر و عقب ماندگي هستند به چشم دست دوم و موجود قابل ترحم نگريست، تصريح کرد: همه مي‌دانيم که خداوند در تمام زمين و در همه کشورها از جمله کشورهاي کمتر توسعه يافته استعداد طبيعي و انساني لازم براي برخورداري از يک زندگي مرفه و متعالي را قرار داده است.

وي اعلام کرد: با افتخار مي‌‌گويم که ملت و دولت جمهوري اسلامي ايران عليرغم تحمل فشارهاي ناجوانمردانه و سنگين مستکبران، آمادگي کامل دارند در انجام تمام اين موارد، همراه ملت‌ها و دولت‌هاي عدالتخواه در کنار سازماني مستقل از دولت‌هاي استعماري، همکار و پيشگام باشند. خوشبختانه دوره سياه استعمار کهنه و نو و فرانو رو به پايان است و سوخت تاريخي چپاولگران عليرغم نمايش قدرت و تازگي رو به پايان است و آنان در بن بست کامل قرار دارند.

رييس جمهور با نويد اينکه دوره انساني مهروزي و کرامت و بازگشت به توحيد و عدالت آغاز شده است، گفت: بايد خودمان را باور کنيم و باور کنيم که حاکميت عدالت دست يافتني است و در نهايت به دست انسان کامل انجام شدني و نزديک است و بايد باور کنيم که مي‌توانيم.