به گزارشمشرق به نقل از فارس، مصطفي محمدنجار عصر امروز در مراسم اهداي تنديس مهرورزي جمعيت هلال احمر که در تالار وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: اقتدار و شکوفايي ايران امروز به عنوان الگو در تمام منطقه و جهان زبانزد است و در حال حاضر کشورهاي منطقه و جهانيان 30 سال است نظارهگر کشورمان هستند آيا اين پايندگي و پويايي نظام اسلامي به چه صورت محقق شده است.
وي افزود: نظام انقلاب اسلامي بر اساس تعاليم ديني و اسلامي و همچنين قانون اساسي به روز مبتني بر ارزشهاي ديني و بشري در حال حاضر به شکوفايي بسياري از جمله فتح فضا و انرژي هستهاي که انرژي بسياري پاکي است دست يافتهايم.
وي با اشاره به شهدايي همچون شهيد محمدي و شهيد شهرياري که بر اثر عداوت کشورهاي غاصب در اثر عدم ديدن توانمنديهاي کشورمان صورت پذيرفت گفت: ايران در حا ل حاضر در عرصههاي صنعت، کشاورزي، کار و تلاش و همچنين مديريت بحران و امدادگري در دنيا بر اساس ذخاير علمي خود حرفهاي زيادي براي گفتن دارد.
نجار اظهار داشت: دولت خدمتگذار نيز در زمينه مديريت بحران برنامهريزيهاي بسيار خوبي انجام داده است زيرا در ايران از 43 بلاياي طبيعي 34 حادثه آن در کشور تجربه شده است.
وزير کشور با بيان اينکه رئيس جمهور به عنوان رئيس شورايعالي مديريت بحران محسوب ميشود، افزود: يکي از سازمانهايي که در اين شورا نقش بسيار محوري دارد، جمعيت هلال احمر است که مبحث آموزش همگاني در کشور بر عهده اين جمعيت است.
* ايجاد نقشه جامع مديريت بحران
وزير کشور به 4 مقوله پيشگيري، آموزش، مقابله و بازسازي در حوادث طبيعي کشور اشاره کرد و بيان داشت: بايد در زمينه پيشگيري و همچنين پيشبيني با تجهيز به امکانات و علم روز حتي از حوادث نيز جلوگيري کنيم.
نجار تصريح کرد: بايد در اين راستا آمادگيهاي لازم را در عرصه حوادث نيز داشته باشيم که بر اين اساس بايد مديريت بحران را در همه شهرستانها، استانها تقسيم کنيم.
وزير کشور به مانورهاي امدادي در دولت نهم و دهم نيز اشاره کرد و گفت: مبحث خود امدادي و دگرامدادي نيز از مهمترين مقولههاي آموزشي در عرصه حوادث به حساب ميآيد زيرا بهترين افراد براي امدادرساني به مصدومان و آسيبديدگان افرادي هستند که با حادثه درگير ميباشند.
نجار با بيان اينکه در هر کجا که مردم حضور داشته باشند مانند بسيج بايد در زمينه بلاياي طبيعي نيز از اين پتانسيل مردم استفاده شود، گفت: در اين راستا در وزارت کشور نيز به وسيله سازمان مديريت بحران آموزشهاي تخصصي به مديران عالي و ارشد نظام ارائه ميشود تا آنان در حوادث براي مقابله با سوانح آشنايي کامل داشته باشند.
نجار به بحث مقابله در حوادث نيز که توسط دستگاهها بر اساس نقشه راه بايد آگاهي لازم را در اين زمينه داشته باشند نيز اشاره کرد و افزود: برخي از نقاط ايران بر روي گسل زلزله قرار دارد و در اين راستا مشاهده ميشود که هر حادثهاي در نقاط مختلف ايران رخ ميدهد جمعيت هلال احمر به همراه ديگر سازمانهاي حوزههاي امدادي در سريعترين زمان ممکن در محل حادثه حضور مييابند که اين امر جاي تقدير و قدرداني از مسئولان و امدادگران اين جمعيت را دارد.
نجار به مقاومسازي مسکن روستايي در سال گذشته نيز اشاره کرد وگفت: به طور مثال در سال 89 زلزلهاي در حوالي بم به مرکزيت استان کرمان رخ داد و به دليل مقاومسازي منازل روستايي خرابيهاي بسيار کمي در اين منطقه بود.
وزير کشور خاطرنشان کرد: جمعيت هلال احمر در سال 89 در عرصه بينالملل نيز کمکرساني بالقوهاي در سيل پاکستان و همچنين زلزله ژاپن بر اساس و مبتني بر علم، فناوري و توان امدادگران خود صورت داد.