کد خبر 450065
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۳

طرح توسعه میدان نفتی رشادت با هدف افزایش تولید این میدان به ۸۰هزار بشکه در روز بعد از گذشت ۱۰ سال هنوز تکمیل نشده است.

به گزارش مشرق، میدان رشادت که در گذشته "رستم" نامیده می‌شد، یکی از میدان‌های نفتی ایران در آب‌های خلیج فارس است که در 108 کیلومتری جنوب غربی جزیره لاوان قرار دارد.

میدان رشادت ابتدا در سال 1345 کشف و توسعه آن به شرکت ایتالیایی ایمینیکو (IMINICO) واگذار شد. در سال 1347 نیز تولید نفت این میدان که دارای درجه اِ.پی.آی. حدود 35 است و از جمله نفت‌های سبک کشور محسوب می‌شود، آغاز شد، ولی تا کنون برداشت گاز از مخازن گازی این میدان عملیاتی نشده است.

این میدان نفتی از نظر زمین شناسی از سه لایه نفتی شعیبا، عرب و میشریف تشکیل شده است. لایه زیرین میدان رشادت که ایرانی‌ها آن را "رشادت شمال غرب" می‌نامند، گازی است و احتمال مشترک بودن آن با میدان "الخلیج" کشور قطر نیز وجود دارد.

تولید روزانه نفت میدان رشادت در سال‌های ابتدایی حدود 15هزار بشکه بود که با افزایش تعداد چاه‌ها، به حدود 80هزار بشکه در روز می‌رسید. اما با کاهش فشار چاه‌ها تولید آن به 20هزار بشکه در روز تقلیل پیدا کرد و در زمان جنگ تحمیلی و از بین رفتن کلیه سکوهای میدان رشادت، تنها سکوی آر.4 به جای ماند. هم اکنون برداشت از این میدان روزانه حدود 10هزار بشکه است.

در سال 1386 قرارداد توسعه میدان نفتی رشادت با هدف افزایش تولید این میدان به 80هزار بشکه در روز بسته شد اما با گذشت سالها از این تاریخ همچنان عملیات اجرای طرح ادامه دارد.

طبق اعلام مجری طرح توسعه میدان نفتی رشادت پیشرفت فیزیکی طرح تا پایان تیرماه به 78.2 درصد رسیده است و در تلاش برای وارد کردن ژنراتورها و کمپرسورهای سکوی جدید این میدان هستند.

سراب آزاد با اشاره به تولیدی شدن پنج حلقه چاه جدید در میدان نفتی رشادت در قالب طرح تولید زودهنگام گفت: همچنین با آغاز دور جدید تعمیرات پمپ‌های درون‌چاهی میدان رشادت، تولید نفت خام این میدان افزایش خواهد یافت.
منبع: تسنیم