تیم ملی والیبال ژاپن با هفت مقام قهرمانی، سه نایب قهرمانی و سه مدال برنز، عنوان پرافتخارترین تیم این رقابت ها را در 17 دوره گذشته در اختیار دارد و در این دوره مدال های طلا خود را به عدد هشت رساند. یعنی این کشور در 14 دوره این رقابت ها بر روی سکو رفته است که بیش از نیمی از سکوها بهترین آسیا بوده است. ملی پوشان ژاپنی انگیزه بسیار زیادی در دیدار نهایی برای پیروزی بر ایران داشتند.
والیبال ایران نیز با دو مدال طلا (2011 و 2013)، دو عنوان نایب قهرمانی (2009 و 2015) و یک مدال برنز در سال 2003 در رتبه چهارم افتخارآفرینان این رقابت ها قرار دارد. نایب قهرمانی ایران باعث شد که جام بعد از دوره متوالی حضور در ایران به کشور ژاپن برود.
پیمان اکبری برای شروع بازی فینال مقابل ژاپن مثل دیدارهای قبل، پوریا فیاضی، حمزه زرینی، مسعود غلامی، مصطفی شریفات، محمدطاهر وادی، فرهاد پیروتپور و علی حسینی (لیبرو) را به زمین فرستاد. نکته قابل توجه در بازی تیم ملی ژاپن، شناخت دقیقی بود که باریکنان این تیم از بازیکنان ایران و حرکات آنها داشتند. در ست نخست، حفرههای دفاعی ایران مورد حمله بازیکنان حریف قرار گرفت و بازیکنان ایران در مقال 17 امتیازی که از ژاپنیها از جمله به دست آوردند تنها 9 امتیاز کسب کردند. علاوه بر این دفاع داخل میدان تیم ژاپن در این ست هماهنگی کاملی با دفاع روی تور این تیم داشت.
در ست دوم اگرچه بازیکنان ایران، بازی کم اشتباهتری را نسبت به تیم ژاپن به نمایش گذاشتند اما چشم بادامیها همچنان در حمله، قدرت بیشتری داشتند و با زدن سرویسهای هدفدار، دریافت تیم ایران را دچار مشکل کردند. حضور رحمان داوردی به جای حمزه زرینی، راه حل سرمربی تیم ملی والیبال «ب» ایران برای این مشکل بود. با این حال ست دوم نیز با نتیجه 25 بر 22 به سود ژاپن به پایان رسید تا پیمان اکبری برای پیروزی در این بازی و کسب عنوان قهرمانی آسیا مثل بازی شب گذشته مقابل چین به معجزه شاگردانش احتیاج داشته باشد.
در ست سوم، بازیکنان ایران به جریان بازی برگشتند و توانستند با روحیه بهتر و اشتباهات کمتر، نتیجه را به سود خود رقم بزنند. 25 بر 18، نتیجه ست سوم بازی به سود تیم ملی «ب» ایران بود.
در ست چهارم نیز پیمان اکبری از همه توان تیمش استفاده کرد تا شاید نتیجه بازی را برگرداند و جام قهرمانی را در تهران نگه دارد اما بازیکنان ژاپن به ویژه شیمیزو در حمله مهارنشدنی نشان دادند و ست چهارم نیز با نتیجه 25 بر 22 به سود ژاپن تمام شد تا این تیم برای هشتمین بار به جام قهرمانی آسیا برسد.
ردهبندی کامل جام هجدهم به شرح زیر است:
1- ژاپن
2- ایران
3- چین
4- قطر
5- استرالیا
6- چین تایپه
7- کره جنوبی
8- تایلند
9- قزاقستان
10- پاکستان
11- هند
12- بحرین
13- سریلتکا
14- کویت
15- عمان
16- ترکمستان