معاونت بلافاصله پس از اطلاع از ملاحظات مربوط به کتاب مورد اشاره در خبر آن سايت در تاريخ 7/2/1390 منابع مربوط به دوره «مديريت و فرهنگ انتظار را اصلاح و منابع جايگزين را به مراجع اجرايي ابلاغ نموده است.

 پيرو درج خبري تحت عنوان «تدريس کتاب انجمن حجتيه در دوره آموزشي مديران دولتي + اسناد» در سايت مشرق، معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس جمهور با ارسال جوابيه اي ضمن تاييد اصل خبر تصريح کرده است:

، خواهشمند است به منظور تنوير افکار عمومي موارد ذيل بعنوان جوابيه خبر فوق‌الذکر در آن سايت درج گردد:در تاريخ 7/2/1390 منابع مربوط به دوره «مديريت و فرهنگ انتظار (انقلاب اسلامي و فرهنگ مهدويت)» را اصلاح و منابع جايگزين را به مراجع اجرايي ابلاغ نموده است.

متن جوابيه به اين شرح است:

1 – معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس جمهور در راستاي تکاليف قانوني و سازماني و با عنايت به تاکيدات مقام معظم رهبري (مدظله العالي) در خصوص افزايش سطح بصيرت آحاد جامعه بخصوص کارکنان و مديران دستگاه هاي دولتي، اقدام به طراحي و ابلاغ دوره آموزشي – فرهنگي (طرح سلمان) جهت اجرا در سال 1390 نموده است.

2 – معاونت در ابلاغ عناوين و سرفصل‌هاي دروس، تعدادي منابع اصلي را جهت بهره برداري اساتيد و مدرسان دوره معرفي نموده است. علاوه بر منابع اصلي منابعي نيز به عنوان مکمل براي آشنايي اساتيد و مدرسان با ديدگاه‌هاي مرتبط و متفاوت معرفي شده است تا مدرسان ضمن آشنايي با چالش هاي مختلف بتوانند با آمادگي بيشتر به ارايه مباحث مربوط به درس بپردازند. در همين راستا بيش از هفتاد منبع مختلف به عنوان منابع اصلي و مکمل براي برگزاري اين دوره ها به مراجع اجرايي معرفي شده است.

3 – همانگونه که در متن ابلاغيه و پيوست هاي آن قابل مشاهده است (متن کامل ابلاغيه در قسمت بخشنامه‌هاي سايت معاونت به آدرس www.mdhc.ir موجود است) يکي از عناوين اين دوره‌ها «مهدويت و فرهنگ انتظار (انقلاب اسلامي و فرهنگ مهدويت)» مي باشد که براي اين دوره نيز منابع اصلي و مکمل مشخص شده اند. منابع اصلي اين دوره عبارتند از:

- کتاب «پاسخ به ده پرسش» تاليف حضرت آيت ا... صافي گلپايگاني

- کتاب «فروغ تابان ولايت» تاليف حضرت آيت ا... محمدمهدي اشتهاردي

4 – تاکنون دو استان کشور دوره «مهدويت و فرهنگ انتظار (انقلاب اسلامي و فرهنگ مهدويت)» را برگزار نموده اند که هيچ يک از منابع معرفي شده حتي منابع اصلي در کلاس تدريس نگرديده است و اساتيد دوره ها که توسط مرکز تخصصي مهدويت تامين گرديده اند مباحث را ارايه نموده اند. (لازم به ذکر است مرکز تخصصي مهدويت، مهمترين مجموعه علمي کشور در خصوص مسئله مهدويت مي باشد که با موافقت مقام معظم رهبري (مدظله العالي) و با پيشنهاد حجت الاسلام والمسلمين قرائتي و با کسب مجوز شوراي عالي حوزه علميه قم تاسيس گرديده است)

5 – معاونت بلافاصله پس از اطلاع از ملاحظات مربوط به کتاب مورد اشاره در خبر آن سايت محترم و نويسنده آن در تاريخ 7/2/1390 طي نامه شماره 389/1 منابع مربوط به دوره «مديريت و فرهنگ انتظار (انقلاب اسلامي و فرهنگ مهدويت)» را اصلاح و منابع جايگزين را به مراجع اجرايي ابلاغ نموده است که به پيوست براي اطلاع عموم مخاطبان آن سايت ارسال مي گردد. لازم به ذکر است هيچ يک از مراجع مجري در برگزاري اين دوره از منبع اشاره شده در خبر استفاده نکرده اند.

6 – در پايان اعلام مي دارد منصفانه نيست دوره اي که با اهداف متعالي و در راستاي فرمايشات مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) براي افزايش بصيرت کارکنان و مديران دولتي برگزار مي شود صرفاً به دليل گرايشات مولف يکي از بيش از هفتاد منبع معرفي شده به مدرسان آن هم به عنوان منبع مکمل و نه منبع اصلي زير سوال رفته و با انتخاب تيتر نامناسب براي اين خبر موجبات آزردگي خاطر و نگراني هموطنان عزيز همچنين دلسوزان و خدمتگزاران نظام گردد.

توضيحات مشرق:
ضمن تقدير از سرعت عمل روابط عمومي معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس جمهور مبني بر ارائه توضيحات فوق و پذيرفتن صحت خبر مشرق و حذف کتاب مورد نظر از دوره آموزشي ، در نظر گرفتن چند نکته در پاسخ به اين جوابيه ضروري به نظر مي رسد:
1- هيچ کس در مفيد بودن برگزاري دوره هاي مختلف آموزشي براي مديران اجرايي و سياسي کشور ترديد نداشته و آنرا از ضروريات ارتقاء فکري اين حلقه مهم در پيشرفت جمهوري اسلامي مي داند، اما کم و کيف اين دوره ها به اندازه نفس برگزاري آن حائز اهميت است.
2- اينکه کتابها و منابع معرفي شده بايد توسط افرادي مجرب و متخصص در امور مربوطه تعيين شوند، امري موکد است که متاسفانه اشاره اي به نحوه انتخاب اين منابع و کارشناساني که اقدام به اين کار کرده اند، نشده است در حالي که برخي اخبار، روند کاملا علمي و کارشناسي شده اي را در اين خصوص تاييد نمي کند.
3- نکته عجيب در جوابيه ارسال شده، جمله اي با اين مضمون است که در دو دوره برگزار شده از اين طرح در دو استان مختلف کشور، «هيچ يک از منابع معرفي شده (حتي منابع اصلي) در مبحث مهدويت و فرهنگ انتظار در کلاس ها تدريس نگرديده است». اگر اين موضوع به عنوان يک حسن تلقي شده، بايد در ابلاغيه اين طرح به جاي نام بردن از 70 منبع اصلي و فرعي، اساتيد اين مباحث يا مراکز مورد تاييد معرفي مي شدند نه اين ميزان کتاب و جزوه!
4- ضمن تقدير از واکنش مناسب و حذف کتاب مذکور که مروج برخي عقايد نادرست در باب مهدويت است، در پاسخ به انتقاد پاياني معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس جمهور در خصوص زير سوال بردن چنين طرحي به خاطر يک کتاب، بايد اعلام داشت که اولا اگر بنا به انتقاد از اين طرح باشد درج تاکيداتي که نشان مي دهد حاضران در اين دوره ها پس از گذراندن تنها 4 ساعت کلاس بايد بتوانند «جايگاه مهدويت در انديشه اسلامي را تبيين، مفهوم انتظار و منتظر واقعي را توضيح، وظايف منتظران را بيان و نقش انقلاب اسلامي در بسترسازي حکومت جهاني را تبيين کنند» بيشتر جاي انتقاد دارد تا استفاده از يک کتاب انحرافي. ثانيا سخن درباره برخي ديگر از منابع معرفي شده نيز فراوان است.