کد خبر 453040
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۳

با وجود اینکه نیروهای امنیتی و نظامی افغان حمایت هوایی را در عملیات‌های خود ضروری می‌دانند اما همچنان رفع مشکلات نیروهای هوایی افغانستان و تجهیز آنها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

به گزارش مشرق، «دولت وزیری» معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد: نظامیان افغانستان در عرصه فعالیت‌ها و عملیات‌های زمینی مشکلی ندارند، اما نیروی هوایی این کشور با چالش‌هایی مواجه هستند و هنوز هم این بخش بطور کامل فعال نیست.

وی گفت: در حال حاضر نیروهای زمینی افغانستان از حالت دفاعی خارج شده‌اند و شکل تهاجمی به خود گرفته‌اند که این امر نشان دهنده وضعیت خوب نظامیان افغان است.

وزیری افزود: در بخش نیروهای هوایی افغانستان مشکلاتی وجود دارد زیرا هنوز این نیروها به تجهیزات و امکانات مدرن مجهز نشده‌اند.

معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان تأکید کرد: تاکنون سیستم راداری، توپخانه، پدافند هوایی، هواپیماهای جنگنده بمب‌افکن و بخش حمایت هوایی نیروهای هوایی افغانستان فعال نشده است.

دولت وزیری معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان در حالی این سخنان را مبنی بر عدم تجهیز نیروهای هوایی افغانستان مطرح می‌کند که «محمد معصوم ستانکزی» سرپرست وزارت دفاع افغانستان در سفری که بروکسل پایتخت بلژیک داشت، طرح تجهیز نیروهای هوایی این کشور را به وزیران دفاع کشورهای عضو ناتو ارائه کرده بود.

محمد معصوم ستانکزی  سرپرست وزارت دفاع افغانستان در نشست وزیران دفاع کشورهای عضو ناتو که در اویل تیر ماه سال جاری شمسی در بروکسل پایتخت بلژیک انجام شد، اظهار داشت: تقویت و تجهیز نیروهای هوایی افغانستان با تأخیر مواجه شده و باید توجه ویژه‌ای به این بخش صورت گیرد.

همچنین چندی قبل بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان در یکی از گزارش خود از عدم آموزش متخصصان و نیروهای افغان برای کنترل و حفظ حریم هوایی افغانستان توسط آمریکا خبر داده بود.

سیگار در این گزارش تصریح کرد: با گذشت 14 سال از حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان، آمریکا هنوز نتوانسته مسئولیت کنترل و حفاظت حریم هوایی این کشور را به نیروهای افغان منتقل کند.

آمریکا در طول یک دهه گذشته 562 میلیون دلار کمک مالی به سازمان هوانوردی افغانستان پرداخت کرده، اما دست آورد چندانی را در پی نداشته است. با وجود وعده‌های آمریکا، این کشور نتوانست تا در پایان سال 2014 میلادی مسئولیت کنترل و حفظ حریم هوایی افغانستان را به متخصصان و نیروهای افغان واگذار کند.

بارها پارلمان افغانستان از عدم پایبندی آمریکا در آموزش و حمایت نظامیان افغان و خصوصا نیروی هوایی این کشور شکایت کرده است. اعضای پارلمان افغانستان بر این باور هستند که بعد از امضای پیمان امنیتی کابل - واشنگتن، نه تنها اوضاع امنیتی این کشور بهبود نیافته، بلکه با افزایش بیشتری نیز روبه‌رو گردیده و بر همین اساس خواستار لغو این پیمان شدند.
منبع: تسنیم