چیدمان صحنه، راه‌رفتن دو داماد بر روی فرش قرمز در وسط صندلی‌های کلیسا، نیمکت‌های چوبی در دو سمت مکان جشن، سن مزین به ستون‌های بلند و گل‌های تزئینی، ساقدوش‌داشتن دامادها، باز کردن کتاب مشابه انجیل‌خوانی در مراسم عقد توسط لازلو و دیگر نمادها، همگی دال بر تعمد سازندگان این انیمیشن آمریکایی در ترویج ازدواج همجنس‌بازان است.

گروه جنگ نرم مشرق- در پی انتشار مطلب با عنوان «ازدواج دو هم‌جنس در کارتون شبکه پویا» اداره کل روابط عمومی سازمان صداوسیما جوابیه‌ای به دفتر مشرق ارسال کرد. متن این جوابیه و سپس توضیحات مشرق از نظر می‌گذرد.

مدیرمسؤول محترم سایت مشرق
سلام علیکم

با احترام، در پی انتشار مطلب شماره 449720 مورخ 17 مرداد 1394 آن سایت خبری با عنوان «ازدواج دو هم‌جنس در کارتون شبکه پویا»، جوابیه ذیل ارسال می‌شود که لازم است مطابق با قانون و به‌منظور تنویر افکار عمومی نسبت به انتشار آن اقدام نمایید.


"
اردوگاه حیوانات" داستان به هم رسیدن دو برادر

در پی انتشار مطلبی، با عنوان «ازدواج دو هم‌جنس در کارتون شبکه پویا» در وب‌سایت مشرق و طرح این ادعا که در قسمت 55 کارتون «اردوگاه حیوانات» ازدواج دو حیوان هم‌جنس در شبکه پویا به نمایش درآمده است و بیان این نکته که مسؤولان دوبله سعی کردند با تغییر دیالوگ این سکانس، واقعیت اصلی داستان را تغییر دهند، روابط عمومی سازمان صدا وسیما نکات زیر را برای تنویر افکار عمومی متذکر می‌شود:

1. ظاهراً نویسنده مطلب، صرفاً بیننده همین یک سکانس بوده است و از روند داستان اطلاعی نداشته؛ چرا‌که اگر بیننده قسمت‌های قبلی داستان "اردوگاه حیوانات" بود متوجه این نکته می‌شد که دو فرد مورد نظر در داستان، برادر دوقلو هستند.

2. در کارتون "اردوگاه حیوانات" این دو برادر بر سر مسائلی با یکدیگر اختلاف پیدا می‌کنند و تنها می‌شوند که نهایتاً به وساطت یک مؤسسه دوستیابی بایکدیگر آشتی می‌کنند و مجدداً پیمان دوستی می‌بندند.

3. سناریوی دوست‌یابی را حیوانات جنگل طرح‌ریزی کرده‌اند تا این دو نفر مجدداً به یکدیگر برسند که متأسفانه در مطلب منتشر شده در وب‌سایت مشرق و برخی وب‌سایت‌های دیگر این پیمان دوستی به منزله سند ازدواج تعبیر شده است.

4. باوجود ارتباط گسترده تلفنی و اینترنتی مخاطبان با رسانه ملی، هیچ مطلب یا واکنشی مشابه برداشت نویسنده مطلب از سوی مخاطبان به صداوسیما منتقل و منعکس نشده است. در واقع باید گفت که چنین مطالب و نقدهایی، از جنس خبرسازی‌های سطحی و به اصطلاح «زرد» به شماره می‌آید که، موجب سوءبرداشت و ایجاد ذهنیت‌های منفی خوانندگان می‌شود.

 اداره کل روابط عمومی صداوسیما

*****

در خصوص جوابیه روابط عمومی صدا و سیما به مطلب مشرق، ضمن عذرخواهی پیشاپیش از مخاطبان محترم مشرق بابت برخی اشارات ضروری و گذرا درباره این موضوع، ذکر چند نکته ضروری است:

1. در پاسخ به بند یک جوابیه، باید گفت مشرق در مطلب مزبور، برادر بودن شخصیت‌های کارتونی را نفی نکرده بود که اکنون روابط عمومی صداوسیما در صدد اثبات آن برآمده است. آنچه در آن مطلب بدان اشاره شده بود، موضوع همجنس‌بودن شخصیت‌ها بود نه برادر بودن یا نبودن آنها؛ و البته شاید نیازی به توضیح نباشد که پدیده شیطانی ازدواج برادران با یکدیگر با استفاده از به رسمیت‌شناختن قانون حمایت از آنچه در غرب و بويژه آمریکا حقوق همجنس‌بازان خوانده می‌شود، چندی است در ایالت‌های مختلف این کشور و برخی کشورهای اروپایی رواج یافته است.

نظر یکی از نویسندگان لایو ژورنال آمریکا

درباره ایده‌پردازی در سریال کمپ لازلو (اردوگاه حیوانات)


برای نوشتن نقد در خصوص «ازدواج دو هم‌جنس در کارتون شبکه پویا» دیدن قسمت‌های قبلی داستان کارتون کمپ لازلو (Camp Lazlo) یا «اردوگاه حیوانات» لزوم نداشته زیرا اولاً رسوایی تصویری مندرج در این کارتون، کنایه‌ای ابلغ من التصریح است و ثانیاً با توجه به آگاهی از پیشینه آموزش مسائل جنسی به کودکان و دانش‌آموزان به ویژه آشنایی با موضوع "همجنس‌بازی" توسط سردمداران فرهنگی آمریکا (که در صورت لزوم اسناد آن برای اطلاع مسؤولان صدا و سیما ارسال خواهد شد)، وجود القاء این چنین موضوعاتی در لایه دوم یا لایه پنهان این کارتون، مسئله پنهانی نیست و حتی اگر سکانس مذکور بدون صدای دیالوگ خوانده‌شده توسط دوبلورها دیده شود، با وجود فضای شبیه کلیسا و شاهدان چیزی جز مراسم ازدواج را به ذهن متبادر نمی‌کند. علاوه بر این، چیدمان صحنه، راه‌رفتن دو داماد بر روی فرش قرمز در وسط صندلی‌های کلیسا، نیمکت‌های چوبی در دو سمت مکان جشن، سن مزین به ستون‌های بلند و گل‌های تزئینی، ساقدوش‌داشتن دامادها، باز کردن کتاب مشابه انجیل‌خوانی در مراسم عقد توسط لازلو و دیگر نمادها، همگی دال بر تعمد سازندگان این انیمیشن آمریکایی در ترویج ازدواج همجنس‌بازان است.

در ضمن لزوما تمامی کودکان مخاطب یک کارتون، همه قسمت‌های آن را دنبال نمی‌کنند و ممکن است کودکان بسیاری تنها موفق به دیدن همین یک قسمت از این سریال کارتونی شوند و در همین یک بار، اثرات مخرب آن بر روح و روان آنان تأثیر خود را بگذارد.

ذکر این نکته ضروری است که بر خلاف توضیحات اداره کل روابط عمومی صداوسیما که برای اثبات عدم ترویج همجنس‌گرایی در کارتون، تنها به فیلمنامه و متن دیالوگ‌ها استناد کرده‌اند باید گفت همواره دیالوگ‌ها نیست که در ذهن و ضمیر کودکان می‌نشیند بلکه تصویر، به اذعان دانشمندان روان‌شناسی و ارتباطات، تأثیر عمیق‌تر و درازمدت‌تری بر مغز کودک دارد. بویژه سریالی که آکنده از مفاهیم غربی است و حتی نماد جنبش همجنس‌گرای "پیس" نیز در جای جای آن قابل مشاهده است.

آرم جنبش همجنس‌گرای پیس







2. در پاسخ به بند دوم جوابیه باید به اطلاع نویسندگان جوابیه رساند که اصولاً در جامعه آمریکا و به ویژه در آموزه‌های مسیحیت، چیزی به عنوان «عقد دوستی» وجود ندارد. آیا به واقع دو برادر دوقلو، نیازمند «پیمان دوستی» هستند!؟ پیمان دوستی معمولاً برای دو فرد غریبه یا حتی مخالف یکدیگر معنا می‌یابد نه برای دو برادر که هرچند دقایقی با هم بر سر بازی و ماهی‌گیری قهر کرده‌اند.

3. شخصیت کارتونی لازلو در مقام کشیش کلیسا، خطبه عقد مشهور این کارتون را جاری می‌کند و به جای جمله معروف «آیا وکیلم که شما را به عقد یکدیگر درآورم؟» طی یک سؤال بدیهی و غیرضروری که جواب آن برای همه حضار روشن است، می‌پرسد: «چیپ! و استیو! آیا شما با هم برادرید!؟» و جواب می‌دهند: «درسته!» و کشیش ادامه می‌دهد: «پس شما دو برادر باید همیشه کنار یکدیگر بمانید! همیشه و هر لحظه، کنار همممم!»

سپس شخصیت کارتونی سومی در قامت کاتب مراسم عقد در کلیسا، برگه‌هایی مشابه قباله عقدنامه را بیرون می‌آورد و به طرفین می‌گوید: «باید این فرم را امضا کنید!» و آن را امضا می‌کنند و بلافاصله با هم داخل رودخانه می‌شوند و داخل آب یکدیگر را در آغوش می‌کشند و با تبادل کلمات عاشقانه، یک قالب قلبی‌شکل که تنها برای عکس یادگاری مراسم ازدواج عروس و داماد از آن استفاده می‌شود، این دو داماد همجنس را در حال نگاه عاشقانه به یکدیگر، قاب می‌گیرد و کارتون پایان می‌یابد!



اکنون این پرسش برای افکار عمومی ایجاد می‌شود که آیا کودکان هیچ تصویر دیگری از مدل ازدواج در فیلم‌های خارجی ندیده‌اند که پس از دیدن این سکانس، متوجه شباهت این مراسم "پیمان دوستی" به مراسم ازدواج در این کارتون نشوند؟

در ادامه ضمن پوزش از مخاطبان فرهیخته مشرق و تنها با هدف روشنگری درباره شباهت مراسم عقد ازدواج همجنس‌بازان در دنیای مملو از جاهلیت مدرن با سکانس جاری‌ساختن عقد در کارتون "اردوگاه حیوانات"، چند عکس از این مراسمات شیطانی را مرور می‌کنیم:














4. عنوان کتابی که کشیش عاقد داستان در دست گرفته "B S Manual" نام دارد که این حروف نیز در یک قلب نارنجی‌رنگ قرار دارند. در این خصوص، از ارائه توضیح خودداری می‌کنیم. فقط کافی است حروف "B S" را در جستجوگرهای انگلیسی جستجو کنید تا به موارد عمده استفاده این حروف اختصاری در بین جوامع انگلیسی‌زبان پی ببرید. (در توضیحی گذرا اشاره می‌شود که در رابطه همجنس‌بازان نوع BS، فرد مجرم تمایل دارد در این رابطه شیطانی، بیشتر نقش مفعول داشته باشد.)

5. در پاسخ به بند چهارم جوابیه باید پرسید که آیا تماس‌نگرفتن مخاطبان با رسانه ملی، دلیل منطقی برای پوشاندن اشتباه مسؤولان شبکه پویا برای پخش آثاری از این دست برای ذهن حساس کودکان ایرانی است که به استناد به این منطق در فرار رو به جلو، خبر سایت مشرق را «زرد» اعلام کرده‌اند که موجب سوءبرداشت و ایجاد ذهنیت‌های منفی خوانندگان می‌شود؟

واضح است که عدم اعتراض مخاطبان تلویزیون، دلیل موجهی برای صحت عملکرد این رسانه مهم نیست. مثلاً در طول مدت پخش طولانی سریال باب‌اسفنجی در سال گذشته چند مورد صدای اعتراض بلند شد؟ به‌رغم این‌که می‌دانیم و می‌دانید که بسیاری از قسمت‌های کارتون باب اسفنجی برای آموزش امور جنسی به کودکان مطابق عرف غربی ساخته شده است.

به طور قطع، فعالان فرهنگی کشور و رسانه‌های متعهد به ارزش‌های انقلاب اسلامی به دنبال مقابله با سازمان‌های زحمتکش فرهنگی و همکاران رسانه‌ای خود در رسانه ملی نیستند اما همین تعهد، همزمان موجب می‌شود که در قبال آموزش فرهنگ عمومی به ویژه بر روی کودکان ایرانی که سرمایه‌های اجتماعی آینده کشور هستند، حساس بوده و نسبت به اشتباهات اینجنینی، تذکر داده و آگاهی‌بخشی کنند.

در پایان ضمن پوزش از تأخیر در انتشار جوابیه، امید داریم که مسؤولان صداوسیما و بویژه مدیران متعهد و با تجربه شبکه پویا، دقت بیشتری در انتخاب کارتون‌ها به ویژه انیمیشن‌های آمریکایی داشته باشند.