روزنامه‌های آرمان، اعتماد و شهروند به بهانه سخنان وزیر اقتصاد مبنی بر سختی تامین بودجه پرداخت یارانه، تیترهای اول خود را به این عناوین اختصاص دادند؛ «دیشب دولت مصیبت کشید»، «روز مصیبت عظما برای دولت» و «مصیبت شب یارانه».

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

** کیهان

اصلاح‌طلبان انتقاد کیهان به هاشمی را تائید کردند

واکنش برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب به جوابیه محسن هاشمی و پاسخ کیهان صحت اخبار کیهان درباره رفتار آنها با هاشمی را تایید کرد.

پس از آنکه هفته گذشته کیهان در خبری با عنوان «نشتی کوزه کارگزاران کدام اهداف پنهان را فاش می‌کند» را منتشر کرد، و در آن به روابط آلوده و مفاسد اقتصادی برخی چهره‌های جریان کارگزاران با مفسدین اقتصادی همچون بابک زنجانی پرداخت، محسن هاشمی جوابیه‌ای ارسال کرد و از انتشار عکس پدرش همراه با بابک زنجانی گلایه کرد و مدعی شد که زنجانی ارتباطی به جریان مطبوع سیاسی وی ندارد. محسن هاشمی اما از روش متعارف و غیراخلاقی برخی مدعیان اصلاحات استفاده نکرد و جوابیه را قبل از انتشار در کیهان، به سایت‌ها و روزنامه‌های زنجیره‌ای نداد، بلکه صرفا آن پاسخ را به روزنامه ارسال کرد. روز گذشته هم کیهان آن جوابیه را با توضیح مختصری منتشر کرد و نشان داد که برخلاف ادعای وی، بابک زنجانی سوءاستفاده اقتصادی را از دوران کارگزاران و با حمایت آشکار این حزب آغاز کرده است و از سوی دیگر نشان داد، اصلاح‌طلبانی که دیروز بدترین نسبت‌ها را به هاشمی می‌دادند و او را عامل هر جنایت و نکبت و سیاهی در مملکت می‌دانستند، هنوز هم او را عالیجناب سرخ‌پوش می‌دانند،  اما فقط و فقط بخاطر منافع حزبی و جناحی، او را بعنوان پل عبور حفظ کرده‌اند و البته حاضر نیستند رسما و علنا از آن همه ناسزای علنی، عذرخواهی کنند!

پس از انتشار جوابیه، چند سایت اصلاح‌طلب، اقدام به بازنشر متن محسن هاشمی، بدون توضیحات کیهان کردند! گرچه این رفتار آنها تازگی ندارد و بارها و بارها شاهد پلشتی‌های بیشتر و بالاتر از این موارد از سوی آنها بوده‌ایم، اما این یک فقره فرق می‌کند! چرا که آنها به خوبی فهمیده‌اند پاسخ کیهان، دستشان را پیش مردم رو می‌کند و ثابت می‌کند اولا بابک زنجانی از خودشان است و ثانیا آنچه کیهان درباره بابک زنجانی و نیز سوءاستفاده مدعیان اصلاحات از هاشمی نوشته است، عین واقعیت و غیرقابل انکار است، بنابراین ترجیح داده‌اند پاسخ مستدل و مستند کیهان را سانسور کنند تا افتضاح بیشتری به بار نیاورده باشند و اگر جز این بود، از آشکار شدن حقیقت وحشت نداشتند و پاسخ کیهان را هم منتشر می‌کردند.

موضع آیت‌الله خامنه‌ای علیه آمریکا مانند موضع آیت‌الله خمینی است

«رهبر جمهوری اسلامی با صراحت گفت، سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی نقطه مغایر سیاست‌های آمریکاست».

وبسایت بی‌بی‌سی انگلیس ضمن انتشار این تحلیل نوشت: آیت‌الله خامنه‌ای با این سخن عملا نشان می‌دهد که مسیر حل مشکلات آمریکا و ایران اگر ناهموارتر از گذشته نشده باشد، دست‌کم نشانی از همواری نیز ندارد.

بی‌بی‌سی فارسی می‌نویسد: 2 روز پس از آنکه نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در روزنامه کیهان به صراحت از مخالفت قطعی آیت‌الله خامنه‌ای با مفاد توافق اتمی (برجام) سخن گفت رهبر جمهوری اسلامی با تاکید بر تداوم حمایت ایران از کسانی که اسرائيل را «می‌کوبند» و نیز «مردم بحرین و یمن»، نشان داد توافق اتمی نه تنها موجب تغییر سیاست‌های جمهوری اسلامی نشده، بلکه باعث می‌شود که این سیاست‌ها با قدرت و توان بیشتری پی گرفته شوند. چنین وضعیتی، کار دو دولت حسن روحانی و باراک اوباما برای عملی کردن توافق اتمی را دشوارتر می‌سازد.

بی‌بی‌سی ضمن سانسور بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه انگلیسی‌ها متخصص اختلاف‌افکنی و آمریکایی‌ها شاگرد آنها هستند، می‌نویسد: آیت‌الله خامنه‌ای به خوبی آگاه است که اظهارات او در منطقه چه بازتابی خواهد داشت، به همین دلیل، اگرچه می‌کوشد اطمینان خاطر دهد که جمهوری اسلامی سر جنگ با کشورهای مسلمان را ندارد و «دست دوستی را به سوی همه دولت‌های اسلامی منطقه دراز می‌کند و با دولت‌های مسلمان هیچ مشکلی ندارد»، اما آن‌گاه که به موضوعات خاص مورد مناقشه می‌رسد، هیچ تلاشی برای پس نکشیدن دست دوستی انجام نمی‌دهد.

سایت شبکه دولتی انگلیس در ادامه نوشت: در شرایطی که دست‌کم دولت‌های حسن روحانی و باراک اوباما در دو سال گذشته به شکلی پیوسته، پیگیر و عمیق با هم در ارتباط و مذاکره بوده و حتی پس از رسیدن به توافق اتمی، از هموار شدن مسیر برای حل دیگر مشکلات میان دو کشور سخن گفته‌اند، آیت‌الله خامنه‌ای بار دیگر تاکید کرده است «نظام سلطه و در رأس آن ایالات متحده آمریکا مصداق عینی و مظهر کامل مفهوم دشمن است. آمریکا هیچ بهره‌ای از اخلاقیات انسانی ندارد و بدون هیچ ابایی و در پوشش الفاظ زیبا و لبخند، دست به خباثت و جنایت می‌زند.» برپایه چنین نگاهی است که آیت‌الله خامنه‌ای قصد آمریکا از توافق اتمی با ایران را سوءاستفاده از آن برای نفوذ در ایران می‌داند و می‌گوید «آمریکایی‌ها می‌خواهند از توافقی که هنوز نه در ایران و نه در آمریکا تکلیفش و رد یا قبول شدنش معلوم نیست، وسیله‌ای برای نفوذ در ایران بسازند، اما ما این راه را قاطعانه بسته‌ایم و با همه توان بالای خود، اجازه نفوذ اقتصادی، سیاسی، فرهنگی یا حضور سیاسی در ایران را به آمریکایی‌ها نمی‌دهیم.»

بی‌بی‌سی ادامه می‌دهد: رهبر جمهوری اسلامی با صراحت می‌گوید که سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی نقطه مقابل سیاست‌های منطقه‌ای آمریکا است و با این سخن، عملا نشان می‌دهد که مسیر حل مشکلات ایران و آمریکا اگر ناهموارتر از گذشته نشده باشد، دست‌کم نشانی از همواری نیز ندارد. هرچند در مذاکرات ایران و گروه 5+1 تمرکز بر پرونده اتمی ایران بود و دو طرف توانستند بر سر این موضوع به توافق برسند، اما اکنون روشن‌تر از پیش مشخص شده که این پرونده به بسیاری از مسائل دیگر، از جمله سیاست‌های منطقه‌ای ایران گره خورده است و بسیاری نسبت به موفقیت هر کوششی برای حل و فصل آن به تنهایی هشدار می‌دهند.

در همین حال وال استریت ژورنال در یادداشتی تصریح کرد: سخنان رهبر عالی ایران به نشانه مخالفت با محتوای توافق وین است.

این روزنامه آمریکایی خاطر نشان کرد: رهبر ایران می‌گوید: آمریکایی‌ها، به خیال خودشان، این بود که با توافق، راهبردی برای نفوذ به کشورمان بیابند، اما ایران با تمام توان خود که خوشبختانه اکنون بسیار زیاد است، با این نفوذ مقابله خواهد کرد.

روزنامه نیویورک‌تایمز نیز با مرور بیانات قاطع رهبر معظم انقلاب نوشت: رهبر عالی ایران می‌گوید ذوق‌زدگی نسبت به نفوذ آمریکا در ایران، خیال پوچ و توخالی است. او هشدار داد که ایران همچنان در برابر نفوذ آمریکا هوشیار است. پیام این سخنان، با پیام برخی دولتمردان که می‌گویند اکنون زمان برقراری رابطه  با آمریکاست در تضاد است. شعار مرگ بر آمریکا نیز همچنان مانعی موجود بر سر راه رابطه است.

از سوی دیگر رادیو فرانسه در همین زمینه تصریح کرد: حرف‌های آیت‌الله خامنه‌ای همسان با موضع آیت‌الله خمینی درباره آمریکاست. این دو رهبر واقعا معتقد به گسترش اسلام در جهان هستند. این سخنان تنها مصرف داخلی ندارد بلکه برای نمایندگان کشورهای دیگر که در دیدار رهبر عالی ایران حضور داشتند، عنوان شده است.

رادیو فرانسه می‌افزاید: آقای خامنه‌ای صریحا می‌گوید مذاکرات و توافق فقط مربوط به مسئله هسته‌ای است و نه چیز دیگر. سخنان اخیر رهبر ایران، رابطه با آمریکا را منتفی کرد.

روزنامه‌های زنجیره‌ای و مصیبت وارده!

در حالی که اغلب روزنامه‌های دیروز تیترهای اول خود را به بیانات مهم رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «راه نفوذ آمریکا را می‌بندیم» - اختصاص داده بودند 2 روزنامه زنجیره‌ای تیترهای اصلی خود را به مصیبت کشیدن دولت اختصاص دادند!

روزنامه‌های آرمان، اعتماد و شهروند به بهانه سخنان وزیر اقتصاد مبنی بر سختی تامین بودجه پرداخت یارانه، تیترهای اول خود را به این عناوین اختصاص دادند؛ «دیشب دولت مصیبت کشید»، «روز مصیبت عظما برای دولت» و «مصیبت شب یارانه».

این در حالی است که همین روزنامه‌ها بارها ظرف 2 سال گذشته به درستی نظر صاحب‌نظران، منتقدان اقتصادی صحه گذاشته‌اند مبنی بر اینکه دولت می‌تواند حداقل 10 میلیون ثروتمند بی‌نیاز را از فهرست یارانه حذف کند و با کسری بودجه یارانه مواجه نشود اما به دلایل سیاسی و انتخاباتی و... مصلحت 10 میلیون نفر ثروتمند را بر مصلحت 65 میلیون نفر دیگر و کل کشور ترجیح می‌دهد.

با این اوصاف معلوم است که عامل مصیبت کذایی، قصور و تقصیر بی‌تدبیری و بی‌همتی برخی مسئولان دولتی است ضمن اینکه نشریات زنجیره‌ای با بزرگ و کوچک کردن تیترهای اصلی خود در حقیقت اذعان کرده‌اند از این که راه نفوذ دشمنان خبیث ملت به کشور بسته شود، احساس مصیبت‌زدگی می‌کنند و بنابراین باید به آنها تسلیت گفت.

فرانس 24: نفوذ ایران جای نفوذ آمریکا را در منطقه می‌گیرد

تحولات خاورمیانه پیروزی بزرگ برای ایران و سیاست خارجی آن است.

شبکه تلویزیونی فرانس 24 در گزارشی اعلام کرد: تحولات سریع در منطقه آشوب‌زده خاورمیانه در جریان است و نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی درباره نحوه مقابله با داعش در میان کشمکش‌های سیاسی و نظامی در برخی کشورهای عربی برگزار می‌شود.

اگر به یاد داشته باشیم، ایران سال گذشته در نشست جده که هسته نخستین تشکیل ائتلاف بین‌المللی بر ضد داعش بود و سپس در نشست ائتلاف پاریس دعوت نشد اما جالب است که فقط چند روز بعد این ماجرا، حوثی‌ها صنعا را تسخیر کردند؛ حوثی‌هایی که در یمن از آنها به جای «انصارالله»، «انصار ایران» نام برده می‌شود.

این شبکه می‌افزاید: پس از تسخیر صنعا توسط حوثی‌ها، ایرانی‌ها معتقدند که پس از دمشق، بغداد و بیروت، چهارمین پایتخت عرب به تسخیر آنها درآمد.

فرانس 24 می‌افزاید: تهران محور نظام جدید است و در حالی که پیش‌تر در مرزهای خود با ائتلاف دشمنانش می‌جنگید اکنون تا شرق مدیترانه پیش رفته است و نفوذ تهران در جایی که نفوذ واشنگتن در حال کاهش است افزایش می‌یابد.

براساس این گزارش، شعارهای انقلاب ایران در حیاط خلوت کشورهای عربی خلیج‌فارس سر داده می‌شود و عکس‌های رهبران ایران در بیروت و بغداد برافراشته می‌شود؛ و از نظر مقام‌های ایران، این یک پیروزی بزرگ است.

کاهش تولید نفت در دوره مدیریت ژنرال‌ها!

بر اساس نماگرهای فصلی شاخص‌های اقتصادی که از سوی بانک مرکزی منتشر می‌شود، تولید نفت کشور بنا بر آمارهای اعلامی وزارت نفت در زمستان سال گذشته به 3 میلیون و 15 هزار بشکه رسید و این در حالی است که در بهار 1392 یعنی در انتهای دولت قبل، تولید نفت کشور بیش از 3 میلیون و 700 هزار بشکه بود.

به گزارش مشرق نزول شاخص‌های نفتی کشور فقط مربوط به تولید نفت نیست، بلکه صادرات نفت‌خام و خالص صادرات فرآورده‌های نفتی کشور نیز در 2 سال اخیر با افت فاحش مواجه شده است.

مطابق این گزارش، در حالی که در بهار 1392 مجموع صادرات نفت‌خام و خالص صادرات فرآورده‌های نفتی کشور بیش از یک میلیون و 800 هزار بشکه در روز بود، آمارهای جدید نشان می‌دهد در زمستان سال گذشته صادرات نفت‌خام و خالص صادرات فرآورده‌های نفتی کشور حدود یک میلیون و 428 هزار بشکه در روز بوده است که نسبت به اواخر دولت قبل، نزدیک به 400 هزار بشکه کمتر است.

کاهش چشمگیر دو شاخص اصلی نفتی کشور (تولید و صادرات نفت) در 2 سال گذشته درحالی رخ داده که بیژن زنگنه وزیر نفت دولت و حامیان وی، همواره مسئولان نفتی دولت قبل را به سوءمدیریت متهم کرده و آنها را مورد هجمه رسانه‌ای قرار می‌دادند. به عنوان مثال، زنگنه قبل از تشکیل کابینه دولت یازدهم، با حالتی تمسخرگونه نسبت به وزرای نفت پیشین گفته بود: باید گروهبان‌ها جای خود را به ژنرال‌ها دهند.

وی 5 تیرماه 1392 در حالی که خودش مهمترین گزینه وزارت نفت دولت یازدهم بود، در مورد ویژگی‌های وزیر نفت دولت یازدهم اظهار داشت: فردی که قرار است به عنوان وزیر نفت انتخاب شود باید بتواند مشکلات بیرونی نفت را برای توسعه این صنعت به ویژه در بخش بالادستی نفت و گاز برطرف کند.

او با تاکید بر این که «افرادی باید وارد وزارت نفت شوند که حرفه‌ای و کاربلد باشند» تصریح کرد: «باید گروهبان‌هایی که الان سر کار هستند بروند کار گروهبانی کنند تا ژنرال‌ها کارها را انجام دهند.»

زنگنه در پاسخ به این سوال که این گفته شما به معنی انتخاب وزیر نفت از بدنه صنعت نفت است؟ گفت: نه الان از بدنه کسی باقی نمانده است. وی ادامه داد: فردی که قرار است برای سمت وزارت نفت انتخاب شود باید مدیر ارشدی باشد که بتواند علاوه بر داشتن فهم و توان اجرایی خوب، فهم سیاسی هم داشته باشد. وی با اشاره به این که «در حال حاضر برخی از افرادی که برای سمت وزارت نفت مطرح می‌شوند به درد این کار نمی‌خورند» گفت: تعداد خیلی خیلی اندکی هستند که می‌توانند این کار را انجام دهند.

اما اینک با افت فاحش تولید و صادرات نفت، بهتر می‌توان قضاوت کرد که عملکرد گروهبان‌ها در نفت بهتر بوده یا ژنرال‌ها؟ مطمئنا اگر زنگنه در یک سال اول دولت به جای آن که توان اصلی خود را صرف همراهی با خانم ابتکار در هجمه به بنزین تولید صنایع پتروشیمی و باز کردن دوباره راه واردات انبوه بنزین خارجی به کشور کند، به وضعیت تولید و صادرات نفت کشور در شرایط ادامه تحریم‌ها متمرکز می‌شد، امروز وضعیت آمارها تا بدین حد به ضرر او نبود.

** خراسان

ذره بين دولت روي  حساب و کتاب اينترنت برخي دستگاه ها

بر اساس ابلاغيه تعدادي از مسئولان ارشد وزارتخانه ها و سازمان هاي دولتي به مديران ذي ربط، اعلام شده است که با توجه به افزايش هزينه هاي مربوط به اشتراک خدمات اينترنت و استفاده از شرکت هاي متعدد با امکانات متنوع براي استفاده از فضاي مجازي، مديران ذي ربط در اسرع وقت نسبت به ارسال گزارشي از اطلاعات نقاط فيزيکي متصل به اينترنت در واحدهاي زيرمجموعه با ذکر مواردي چون نوع تکنولوژي اعم از بي سيم يا با سيم، سرعت دسترسي، شرکت ارائه دهنده و هزينه ماهانه آن اقدا کنند.


جرم «زمين خواري» در قوانين پيدا نشد!

بر اساس پاسخ يک نهاد مسئول در دولت به برخي دستگاه ها درباره نحوه تشخيص مصاديق زمين خواري، اعلام شده است که علي رغم بررسي مواد قانوني و جرم انگاري هاي مرتبط مانند ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامي، مصاديقي از قبيل تغيير غيرقانوني کاربري اراضي و نيز بيان برخي مصاديق ديگر در قوانيني از قبيل قانون حفاظت و بهره برداري از جنگل ها و مراتع، جرم انگاري هايي با موضوع تصرف غير قانوني در اراضي ملي، مراتع و جنگل ها وجود دارد اما در هيچ کدام از اين قوانين از عين واژه «زمين خواري» استفاده نشده است.


** قانون

قاضی‌پور از پاسخ‌های وزیر نفت قانع شد

ايسنا نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه از پاسخ‌های وزیر نفت در جلسه علنی ديروز مجلس قانع شد.وي در خصوص اين كه چرا فروش نفت با مهلت بازپرداخت طولانی انجام می‌شود از وزیر نیرو سوال کرد و گفت: آقای وزیر اگر پول نفت را به موقع به دلار و یورو گرفته بودید خیلی بهتر بود. آیا شما علاوه بر اخذ پول جریمه دیرکرد را هم اخذ کرده‌اید؟ به کدام حساب واریز شده است؟ اگر به موقع پول نفت را اخذ می‌کردید دولت تا این حد شرمنده معلمانی که چهار روز است مقابل مجلس تجمع کرده‌اند، نمی‌شد. پس از اظهارات قاضی‌پور به عنوان نماینده سوال کننده و پاسخ‌های وزیر نفت، محمدرضا باهنر که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت از قاضی‌پور سوال کرد که آیا از پاسخ‌های وزیر قانع شده است یا خیر؟ و وی هم اظهار کرد که وزیر در صحبت‌های خود سوال وی و مشکل مطرح شده را قبول دارد لذا نیاز به رای‌گیری نیست.

ادعاي مديريت دست‌های پنهان تجمعات برای تخریب مجلس !

خانه ملت  عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به نظر می‌رسد دست های پنهان و آشکار در دعوت از گروه‌ها و مجموعه‌های مختلف برای سیاه نمایی مجلس و اعتراضات خارج از شیوه منطقی و شعارهای سیاسی و بعضا برخلاف مصالح نظام اقدام می‌كنند. غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به تجمع‌هاي اخير گفت: مدتی است به نظر می‌رسد موضوع از روال عادی و طبیعی خود خارج شده و دست‌های پنهان و آشکار در دعوت از گروه ها و مجموعه‌های مختلف برای سیاه نمایی مجلس و اعتراضات خارج از شیوه منطقی و شعارهای سیاسی و بعضا برخلاف مصالح نظام اقدام مي‌كنند. وی ادامه داد: جالب اینکه بعضی از نمایندگان مجلس که تعداد اندکی هستند نسبت به دعوت و سازماندهی آنان جهت تجمع در مقابل خانه ملت اقدام می‌كنند و تعجب آور اینکه در بین تجمع کنندگان حاضر شده و آنان را دعوت به ایستادگی و مقاومت! مي‌كنند.

نمایندگان مجلس از پاسخ وزیر نیرو قانع شدند

ايلنا نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخ حمید چیت‌چیان، وزیر نیرو به سوال حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس قانع شدند.  نمایندگان پس از قانع نشدن حسن کامران از پاسخ وزیر نیرو این پاسخ را به رای گذاشتند که با 147 رای موافق، 52 رای مخالف و 16 رای ممتنع از پاسخ وزیر نیرو قانع شدند. حسن کامران نماینده مردم اصفهان از وزیر نیرو سوال کرده بود چرا از حقوق حقابه داران اصفهانی به ویژه کشاورزان شرق اصفهان دفاع نمی‌کنید و چرا خسارت درباره حقابه نمی دهید.

ادامه تجمع مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس

ایرنا جمعی از مربیان پیش دبستانی از شهرهای مختلف کشور برای چندمین روز در اعتراض به وضعیت استخدامی خود روز سه شنبه به تجمع خود مقابل مجلس شورای اسلامی ادامه دادند. یکی از این تجمع کنندگان اظهارداشت: وزارت آموزش و پرورش باید بدون برگزاری آزمون و با اولویت نسبت به استخدام مربیان پیش دبستانی که مدت پنج سال و بیشتر سابقه کار دارند، اقدام کند. این تجمع کنندگان، خواستار اجرای طرح رسیدگی به وضعیت مربیان پیش دبستانی شدند.

ماجرای پاسخ ناطق به سوال خبرنگار غربی

باشگاه خبرنگاران  رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری خاطره‌ای از سوال یک خبرنگار غربی را نقل می‌کند. حجت‌الاسلام علی‌اکبر ناطق نوری در مراسمی که به مناسبت ایام شهادت امام جعفر صادق(ع) برگزار شد با ذکر یک خاطره اظهار داشت: خانم خبرنگار غربی پرسش جهت‌داری را از بنده پرسید که آیا پس از پیروزی در انتخابات و رئیس‌جمهور شدن به روضه خوانی ادامه خواهید داد؟ بنده گفتم بله و به نوکری امام حسین(ع) مفتخرم و این مقام نوکری بسیار ارزشمندتر از عناوین و جایگاه ریاست جمهوری و مجلس است و هرگز این مقام والای نوکری و روضه خوانی را با پست ریاست‌جمهوری عوض نخواهم کرد.

انفجار یک مین در قصرشیرین

تابناك  معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار قصرشیرین گفت: انفجار یک قبضه مین به جا مانده از دوران جنگ تحمیلی در این شهرستان منجر به موج گرفتگی یک نفر شد. نعمت ا... نازپرورده افزود: در جریان این انفجار یک دستگاه بولدوزر متعلق به شرکت پاکسازی مین در حوالی پاسگاه مرزی خان‌لیلی از توابع بخش مرکزی شهرستان قصرشیرین با مین برخورد کرد که راننده آن دچار موج گرفتگی شد. وی اظهار کرد: راننده این بولدوزر پس از موج گرفتگی به بیمارستان منتقل شد و به خودروی نیز خسارت وارد شد. پاکسازی عمومی تا عمق ۳۰ سانتیمتری اراضی آلوده به مین شهرستان قصرشیرین در بهمن سال ۹۱ به اتمام رسید و هم اکنون گروه‌های پاکسازی مرکز مین زدایی ماموریت خود را برای پاکسازی عمقی و بازنگری تا عمق ۸۰ سانتیمتری و به بیانی دیگر پاکسازی پیشرفته و عملیات کوبش را در دستور کار دارند. با وجود تلاش بی‌وقفه نیروهای پاکسازی میادین مین تاکنون تعدادی از مردم مناطق مرزی استان کرمانشاه بویژه مرزداران، عشایر و نیروهای پاکسازی اراضی آلوده بر اثر انفجار مین و مهمات بر جا مانده از دوران جنگ تحمیلی به شهادت رسیده  و یا جانباز، مجروح و معلول شده‌اند.  قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز مشترک دارد و در هشت سال دفاع مقدس به مدت دو سال در اشغال نیروهای متجاوز بعثی بود.

** آرمان

راي مرتضوي آماده است

شنیده شد که رئيس مجتمع دادگاه‌هاي كيفري يك استان تهران از ابلاغ حكم پرونده سعيد مرتضوي در ارتباط با تامين اجتماعي و كهريزك تا پايان هفته جاري خبر داد. تسنيم نوشت؛ محسن افتخاري در پاسخ به اين سئوال كه وكيل تامين اجتماعي اعلام كرده در مراجعه روز دوشنبه مرتضوي و وكلاي شكات، حكم پرونده به دليل تايپ نشدن ابلاغ نشده است، اظهار كرد: راي دادگاه تايپ شده و آماده است اما هنوز در سيستم ثبت نشده است. رئيس مجتمع دادگاه‌هاي كيفري يك استان تهران افزود: تا پايان هفته جاري، حكم دادگاه درباره اين پرونده به طرفين ابلاغ مي‌شود. 
 
ادامه تجمع مربيان پيش دبستاني مقابل مجلس

شنیده شد که جمعي از مربيان پيش دبستاني از شهرهاي مختلف كشور براي چندمين روز در اعتراض به وضعيت استخدامي خود سه‌شنبه به تجمع مقابل مجلس ادامه دادند. ايرنا نوشت؛ يكي از اين تجمع‌كنندگان اظهارداشت: وزارت آموزش و پرورش بايد بدون برگزاري آزمون و با اولويت نسبت به استخدام مربيان پيش دبستاني كه مدت پنج سال و بيشتر سابقه كار دارند، اقدام كند. وي با بيان اينكه اين تجمع‌كنندگان سه‌ شب گذشته را مقابل مجلس گذرانده‌اند، افزود: دولت پيش از اين با استخدام با شرط برگزاري آزمون موافقت كرد ولي ما خواهان استخدام بدون برگزاري آزمون هستيم. اين تجمع‌كنندگان، خواستار اجراي طرح رسيدگي به وضعيت مربيان پيش دبستاني شد. مربيان پيش دبستاني براي رسيدگي به وضعيت استخدامي خود در چند ماه اخير بارها مقابل مجلس شوراي اسلامي تجمع كرده‌اند. بيشتر اين تجمع‌كنندگان مربيان زن هستند. 
 
تلاش‌های رسانه‌اي تيم احمدي‌نژاد

شنیده شد که نماينده رشت در مجلس در پاسخ به روند شكايت تعدادي از نمايندگان مجلس از احمدي‌نژاد در قوه قضائیه، تصريح كرد: قوه قضائیه انصافاً قوه مستقلي است و در زمان مناسب به اين شكايت نيز رسيدگي مي‌كند و نمايندگان مجلس نيز در اين راه از قانون تمكين مي‌كنند. ايلنا نوشت؛ غلامعلي جعفرزاده ايمن آبادي ادامه داد: تيم دولت قبلي به نحوه هوشمندانه‌اي جريان رسانه‌اي كشور را دنبال مي‌كند و به بهانه‌هاي مختلف علاقه دارند در تيتر اخبار قرار گيرند و احمدي‌نژاد را به تيتر اخبار بازگردانند تا فراموش نشوند. وي درباره جرايم مالي برخي افراد منتسب به دولت قبل و لزوم رسيدگي به آنها در آستانه انتخابات پيش‌روي مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: با توجه به هوشیاري كه در دستگاه‌هاي نظارتي و قاطعيت قوه قضائیه، كسي در انتخابات آينده مجلس فرصت استفاده از پول‌هاي شبهه‌دار را نخواهد داشت. 
 
رسيدگي به تخلفات معاونان مرتضوي

شنیده شد که عضو كميته تحقيق و تفحص از تامين اجتماعي، گفت: تخلفات معاونان مرتضوي و اعضاي سابق سازمان تامين اجتماعي در قالب رسيدگي قوه قضائیه به گزارش تفحص به‌صورت مورد بررسي قرار مي‌گيرد. ايلنا نوشت؛ نادر قاضي‌پور تصريح كرد: پرونده تحقيق‌و‌تفحص مجلس از سازمان تامين اجتماعي هنوز به دادگاه نرفته و پرونده در مرحله بازپرسي است. اين موضوع در قالب چند پرونده مجزا منفك شده و قرار است در چند شعبه مختلف بررسي شود. وي با تاكيد بر اينكه براي پرونده يادشده هنوز كيفرخواست، صادر نشده، افزود: طي صحبت‌هايي كه نمايندگان تفحص‌كننده با بازپرس پرونده داشته‌اند، قرار بر اين شده كه همه ابعاد تخلفات و جرايم انجام شده در تامين اجتماعي به‌ويژه تخلف‌هاي معاونان مرتضوي و هيات‌مديره سابق سازمان تامين اجتماعي نيز به‌صورت ويژه مورد بررسي قرار گيرد. 
 
آخرين پست اينستاگرامي نهاونديان چه بود؟

شنیده شد که رئيس دفتر رئيس‌جمهور در جديدترين پست اينستاگرامي خود از تجمع ايرانيان خارج از كشور براي حمايت از برجام، تشكر كرد. محمد نهاونديان ذيل تصويري از ايرانيان مقيم خارج از كشور كه در حمايت از برجام تجمع كرده بودند، نوشت: «ايراني دلش براي ايران مي‌تپد، به سرفرازي ايران مي‌بالد، در غم و شادي هم ميهنانش شريك است. اينگونه حضورهاي خودجوش و پرمعنا در سراسر جهان، براي حمايت از توافق تاريخي «برجام» از سويي نماد عظمت فرهنگ ايراني- اسلامي است كه افتخارش را در قدرت منطق و استدلال مي‌بيند و پيروزيش را در استقرار صلح و آرامش مي‌يابد. از سوي ديگر، تجلي وحدت ملي است كه همه ايرانيان، فارغ از تنوع سليقه‌هاي سياسي، در دفاع از كيان ايران و فرداي جوانان اين سرزمين، يك پارچه و يك صدا مي‌گويند: جاويدان ايران عزيز ما. »
 
چرا صندلي داغ احمدي‌نژاد پخش نشد

شنیده شد که داريوش كاردان گفت، به خاطر اينكه من در زماني صندلي داغ را ترك كردم كه ديگر يخ شده بود. تا زماني كه داغ بود اجرا مي‌كردم و زماني كه حرارتش پايين آمد، گفتم من نمي‌آيم. خيلي هم شايعات درست كردند. دليل اصلي اين بود كه بنده شخصا انصراف دادم و گفتم نمي‌آيم. حتي با تهيه‌كننده و كارگردان برنامه، كارمان به مشاجره لفظي هم كشيد. گفتم: آقا نمي‌آيم، نمي‌آيم، نمي‌آيم! براي اينكه برنامه حرارت خود را از دست داده است. انتخاب نوشت؛ جالب اينجاست كه بعد از اينكه نرفتم و افراد ديگري برنامه را اجرا كردند اما در هفته دفاع مقدس و هفته بسيج باز هم من رفتم و صندلي داغ را اجرا كردم. چون دلم مي‌خواست بروم. الان هم دلم همين را مي‌خواهد، دوست دارم با رئيس‌جمهور صحبت كنم. با معاونانش صحبت كنم. اما درباره برنامه‌اي كه با شهردار وقت تهران محمود احمدي‌نژاد داشتم مي‌توانم به عبارت شايد و بايد اشاره كنم. اولا دوست ندارم راجع به آن برنامه صحبت كنم. شايد صندلي احمدي‌نژاد در آن برنامه كه توام با قهر و جدل بود آنقدر داغ شد كه ديگر قابل پخش نبود. قهر من از صندلي داغ. . . در اين مورد ادامه ندهيم. 
 
تصاوير خاص در تبليغات ايران خودرو

شنیده شد که اين روزها كه در شبكه‌هاي اجتماعي و رسانه‌ها صحبت از عدم خريد خودرو به ويژه خودروي صفر است، برخي تصاوير نيز گوشي به گوشي مي‌شود كه تبليغ خودروي ايران خودرو است. پارسينه نوشت؛ منبع مشخصي براي تصاوير تاكنون مشخص نشده اما برخي بر اين باورند كه اين تصاوير مربوط به نمايشگاه پيشين خودرو در مسكو است. تلاش براي يافتن تصاوير مشابه اين در نمايشگاه‌هاي خودرو كه ايران خودرو در آن شركت كرده ناكام ماند. گفتني است، از چندي پيش كمپيني در شبكه‌هاي اجتماعي براي عدم خريد خودرو به ويژه خودروي صفر به راه افتاده و از مردم خواسته شده تا ارزان شدن خودرو اقدام به خريد خودرو نكنند. 
 
مهلت يك ماهه نمايندگان به وزير كشور

شنیده شد که امير خجسته رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي مجلس گفت: عبدالرضا رحماني فضلي وزير كشور در جلسه اين كميسيون حضور يافت و به سوالات نمايندگان پاسخ داد. در اين جلسه نمايندگان سوالاتي پيرامون عزل و نصب برخي استانداران، تقسيمات كشوري و مشكلات منطقه‌اي از وزير كشور داشتند كه رحماني فضلي به سوالات آنان پاسخ داد. ايرنا نوشت؛ امير خجسته افزود: در نهايت از 9 نماينده‌اي كه قصد سوال از وزير كشور را داشتند سه نماينده از سوالاتشان انصراف دادند، يك نماينده قانع شد و دو نماينده قانع نشدند. سه نماينده نيز به وزير كشور فرصت يك ماهه دادند تا مشكلات پيرامون سوالاتشان را حل و فصل كنند.

** ایران

«محمود عباس»، مهرماه به تهران می آید


محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بزودی به تهران سفر می‌کند. «احمد مجدلانی»، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف» با اعلام اینکه  این سفر ماه اکتبر انجام می‌شود، گفته است که ایران نیز بزودی در فلسطین سفیر خواهد داشت. منابع آگاه فلسطینی در رام‌الله به فارس گفته‌اند که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، «احمد مجدلانی» عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین را مسئول پرونده ارتباط و همکاری با جمهوری اسلامی ایران کرده است. این منابع گفتند: «محمود عباس»، خواهان ایجاد روابط محکم فلسطین با ایران است و برای رسیدن به این هدف به قدرت <مجدلانی> اعتماد دارد به همین دلیل این پرونده را به او محول کرده است.» «مجدلانی»  نیز با بیان اینکه «در گفت‌وگو با وزیر خارجه ایران این موضوع را بررسی کردیم که اگر امکان داشته باشد سفیر جمهوری اسلامی ایران در اردن سفیر غیر مقیم کشور فلسطین باشد»، گمانه‌زنی رسانه‌ها درباره ارتباط سفر «عباس» به تهران با کاهش سطح روابط ایران با حماس  را رد کرد و گفت: «تشکیلات خودگردان از ماه‌ها پیش تماس‌ها با جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرده است.»

دعوت یونسی از اهل سنت به هشیاری

دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی گفت: «اهل سنت با هشیاری کامل مراقب باشند خواسته‌های مذهبی آنها به مطالبات سیاسی تبدیل نشود.» به گزارش ایرنا به نقل از «پایگاه اطلاع‌رسانی انسجام ملی»، حجت‌الاسلام علی یونسی این مطلب را دیروز در دیدار جمعی از نخبگان و صاحبنظران اهل سنت خراسان و سیستان و بلوچستان بیان کرد. وی با اشاره به انتقادات موجود نسبت به تخریب نمازخانه اهل سنت در منطقه پونک تهران اظهار داشت: «همه مسئولان ارشد کشوری و از جمله شخص رئیس جمهوری از این اقدام ناخشنود هستند.» وی افزود: این مسأله «با پیگیری مسئولان حل و فصل» می شود.

احتمال دعوت از «احمدی‌نژاد» به دستگاه قضایی

یک سایت اصولگرا به نقل از منابع خودش خبر داده که احتمال دارد رئیس دولت سابق، برای ادای توضیحاتی به دستگاه قضایی دعوت شود. «جهان نیوز» نوشته: پس از بازداشت بقایی، معاون رئیس جمهور سابق و آغاز تحقیقات و بازجویی از وی، احتمالا قرار است محمود احمدی نژاد برای پاسخ به سؤالات و ادای توضیحاتی به قوه قضائیه دعوت شود. برخی اعترافات بقایی، دلیل این دعوت است. گفتنی است دوشنبه ۱۸ خرداد ماه بود که محسنی اژه ای، سخنگوی دستگاه قضا خبر از احضار حمیدرضا بقایی معاون احمدی نژاد در دولت دهم و صدور قرار بازداشت برای وی خبر داد. اژه ای به جزئیات پرونده اشاره ای نکرد.

دو طایفه درخوزستان پس از 9 سال صلح کردند

دو طایفه «شعبانی» و «گشتیل» در هندیجان خوزستان پس از 9 سال درگیری و اختلاف با پادرمیانی امام جمعه این شهرستان صلح کردند. به گزارش ایرنا، در آیینی با حضور سران عشایر دو طایفه «شعبانی» و «گشتیل» و امام جمعه هندیجان، شامگاه دوشنبه تفاهمنامه صلح بین این دو طایفه امضا شد. گفتنی است در سال 86 در یک آیین عروسی که دو طایفه شعبانی و گشتیل در هندیجان حضور داشتند، دو نوجوان با یکدیگر درگیر شدند که این درگیری شدت گرفت. یک هفته پس از این حادثه، دو طایفه دوباره با یکدیگر درگیر شدند که در جریان آن یک مرد 37 ساله بر اثر تیراندازی کشته شد. بر اساس این گزارش، با شواهد و بررسی نیروی انتظامی و قضایی این شهرستان، یک نفر به نام‌ هادی شعبانی مقصر اعلام شد و در سال 92 اعدام شد. با وجود اعدام فرد مقصر همچنان این درگیری در بین این دو طایفه ادامه داشت به گونه‌ای که شدت این درگیری‌ها امنیت آن منطقه را دچار اختلال کرده بود.


** شرق

انتقاد هاشمی از استفاده جناحي تندروها از تریبون مجلس


پایگاه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی مجمع: آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی در دیدار با دبیران استانی سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار درمورد عملکرد دولت آقای روحانی، به توافق هسته‌ای اشاره کرد و گفت: می‌بینید در آمریکا دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان که موافقان و مخالفان توافق هستند، بر توانایی‌های ایران تأکید می‌کنند. او همچنین در پاسخ به مطالبات دانشجویان درمورد انتخابات آتی و چگونگی برگزاری آن و ورود اشخاص تأثیرگذار به مجلس، افزود: اگر چه محدودیت‌هایی داریم و بعضا بیشتر می‌شود، اما در مجموع حرکت به‌سوی بهتر‌شدن امور و انتخاب نمایندگان واقعی اندیشه‌های مردم پیش می‌رود. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، فعالیت احزاب در چارچوب قانون اساسی، برای احقاق حقوق مردم را مهم دانست و افزود: خاصیت قانون اساسی مراعات و عمل به اصول اساسی آن است و هرکس اصول آن را مخدوش کند، دلسوز نظام نیست. آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، درخصوص جایگاه مراجع در کشور، گفت: مراجع در جامعه احترام دارند و ورود آنها به مسائل اجرائی هم همراه با ملاحظات خاصی است. او در پاسخ به اعتراض یکی از دانشجویان که هنوز مدیران دولت سابق در مسئولیت‌ها هستند، به محدودیت‌های دولت و تهدید وزرا به استیضاح اشاره کرد و گفت: با وجود عقلای سیاسی در مجلس، گروه‌های تندرویی هستند که از تریبون باز آن در راستای خواسته‌های جناحی استفاده می‌کنند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نبود احزاب نیرومند را یکی از مشکلات اساسی کشور دانست.

احتمال دعوت از «احمدی‌نژاد»  به دستگاه قضائی


جهان‌نیوز: پس از بازداشت بقایی، معاون رئیس‌جمهوری سابق و آغاز تحقیقات و بازجویی از او، احتمالا قرار است محمود احمدی‌نژاد برای پاسخ به سؤالات و ادای توضیحاتی به قوه قضائیه دعوت شود. گفته می‌شود، برخی اعترافات بقایی، دلیل این دعوت است.