به گزارش مشرق، ناتواني آمريکا در رسيدن به اهداف نظامي و سياسي خود در عراق و وارونه شدن پيشبينيهاي اين کشور در مورد عراق پس از صدام از جمله چالشهايي است که سياستمداران آمريکايي را به شدت دچار مشکل کرده است.
در همين راستا، انديشکده "واشنگتن" آمريکا با انتشار گزارشي از شرايط آمريکا در عراق تاکيد کرده است که ايران برنده نهايي جنگ ايالات متحده در عراق است.
بر اساس اين گزارش، سرنگوني رژيم صدام حسين در سال 2003، فرصت تاريخي را در اختيار جمهوري اسلامي ايران قرار داد تا روابط خود با عراق را ارتقا بخشد. اين دو کشور داراي مرزهاي طولاني بوده و بسياري از سياستمداران کليدي عراق نيز از ديرباز روابط نزديکي با ايران داشتهاند. همين شرايط نيز ايران را تبديل به يکي از قدرتهاي کليدي صحنه عراق کرد.
گزارش انديشکده واشنگتن ادامه ميدهد: قدرت نرم ايران در عراق بسيار تاثيرگذار بوده است. بطوريکه اين کشور توانسته با صدور انقلاب اسلامي خود به عراق و با استفاده از تاثيرگذاري علماي قم بر صحنه سياسي عراق، کار را براي نفوذ آمريکا در عراق دشوار سازد.
اين گزارش در بخش ديگري ميافزايد: تشکيل دولت جديد عراق که شامل بسياري از متحدان نزديک ايران است و از سوي ديگر خروج نظاميان آمريکايي از عراق، فرصت جديدي را براي توسعه نفوذ ايران به اين کشور فراهم کرده است و اين احتمال وجود دارد که عراق نيز تبديل به لبناني ديگر شود.
گزارش مطالعاتي انديشکده واشنگتن با تاکيد بر آنکه بر اساس ارزيابيها، ايران "برنده" بزرگ صحنه عراق خواهد بود مينويسد: ايالات متحده ميبايست طي سالهاي آينده بطور فعالي با تاثيرگذاري ايران بر عراق مقابله کند.
در اين راستا آمريکا ميبايست اين اقدامات را در دستور کار خود قرار دهد:
- حمايت از تلاشهاي نيروهاي امنيتي عراق براي ايجاد ثبات در اين کشور
- تلاش براي به حاشيه راندن جنبش صدر و ديگر "افراطيهاي" حاضر در دولت جديد
- ايجاد رابطه توصيف شده در توافقنامه استراتژيک آمريکا و عراق
- کمک به توسعه بخشهاي انرژي و نفت عراق
کد خبر 45558
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۰:۵۸
انديشکده واشنگتن با انتشار گزارشي به بررسي نقش ايران در عراق و راهکارهاي آمريکا براي مقابله با اين نقش پرداخت و نوشت: قدرت نرم ايران در عراق در حال گسترش و بسيار تاثيرگذار بوده است.