کد خبر 45706
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۰

استفاده از يک روش مکانيکي، هم‌زمان با به‌کارگيري مزاياي فناوري نانو، موجب خلق يک سامانه‌ي پر سرعت شده‌ که نسبت به ابزار موجود داراي بازده انرژي بالايي هم است.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، محققان کره‌اي به کمک نانولوله‌هاي کربني يک قطعه‌ کوچک اختراع کرده‌اند که در انواع ذخيره‌کننده‌هاي حافظه‌ موجود پيشرفت‌هايي ايجاد کرده‌ است.

در روش‌هاي متعارف، از قطعات الکترونيکي براي تبديل داده‌ها به سيگنال‌ها استفاده مي‌شود که اطلاعات در آنها به ‌صورت کد باينري ذخيره مي‌شود.

اين قطعه‌ جديد، از يک بازوي مکانيکي کوچک براي ترجمه‌ داده‌ها به سيگنال‌هاي الکتريکي استفاده مي‌کند که اين امر اجازه‌ عمليات سريع‌تر را به آن مي‌دهد. در نتيجه، اين ابزار جديد انرژي بسيار کمتري در مقايسه با ابزارهاي معمول ذخيره‌سازي حافظه، مصرف مي‌کند.

اين قطعه، داده‌ها را به‌ وسيله‌ اندازه‌گيري جريان گذرنده از ميان يک نانولوله کربني ثبت مي‌کند. مقدار باينري داده‌ها، به‌وسيله‌ي يک الکترود که جريان را کنترل مي‌کند، تعيين مي‌شود.

دانشمنداني که در دانشگاه به ايجاد اين قطعه کمک کرده‌اند، مي‌گويند: اين قطعه مي‌تواند به طراحان رادارهاي رنگ‌نما، در خلق قطعات سريع‌تر با توان مصرف برق کمتر کمک شاياني کند.

تلاش‌هاي قبلي براي استفاده از ترانزيستورهاي نانولوله‌ي کربني براي به‌کارگيري در ذخيره‌سازي حافظه در واقع نوعي چالش به‌شمار مي‌آمد، زيرا آنها داراي سرعت عملياتي پاييني بودند و قادر به نگهداري حافظه در بلند مدت نبودند.

دانشمندان با استفاده از بازوي مکانيکي به‌منظور شارژ الکترود که بسيار سريع‌تر از ابزارهاي حافظه‌ي رايج هستند، توانستند بر اين مشکلات غلبه کنند.

روشي که اين محققان استفاده کرده‌اند و جزئيات آن را در مجله‌ي Nature Communications منتشر کرده‌اند، يک روش نوين براي طراحي قطعات ذخيره‌سازي حافظه محسوب مي‌شود. استفاده از يک روش مکانيکي، هم‌زمان با به‌کارگيري مزاياي فناوري نانو، موجب خلق يک سامانه‌ي پر سرعت شده‌ که نسبت به ابزار موجود داراي بازده انرژي بالايي هم است.

اين تحقيق با همکاري پژوهشگران دانشگاه Konkuk و دانشگاه ملي سئول انجام شده و با حمايت EaStCHEM در مجله‌ي Nature Communications منتشر شده ‌است.