وزیر خارجه کشورمان گفت: رفتار آمریکایی‌ها را رصد می‌کنیم و بعد تصمیم می‌گیریم که آیا در موضوعات دیگر گفت‌وگو به مصلحت کشور است یا خیر.

به گزارش مشرق، محمدجواد ظریف در پاسخ به سوالی پیرامون اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی و توان دولت و مردم برای پیگیری این موضوع عامل مهمی برای قدرت در صحنه داخلی و بین‌المللی است.
 
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی این امکان را فراهم می‌کند که ما بتوانیم هم در مذاکرات و هم در سایر عرصه‌های بین‌‌المللی سیاست‌های اقتصادی دولت و همچنین سیاست‌هایی که مقام معظم رهبری ابلاغ فرموده‌اند را به درستی پیش ببریم.
 
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: احساس من این است که همه دولت با اعتقاد، اقتصاد مقاومتی را دنبال می‌کنند. البته دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی با یک تلاش چند ماهه که از زمان ابلاغ سیاست کلی اقتصاد مقاومتی می‌گذرد، امکان‌پذیر نیست بلکه باید یک روند و مسیری تعیین شود تا این مسیر به آن سمت برود.
 
ظریف اضافه کرد: دولت باید در این جهت فعالیت کند و تاکنون هم در مهار تورم و در افزایش رشد صرفاً با اتکا به این عامل است که توانسته موفق شود، چرا که در تحریم‌ها تحول عمده‌ای نداشتیم و فقط توانستیم مانع از افزایش آن شویم و ان شاء الله بعد از اجرای برجام بتوانیم در این زمینه حرکت بیشتری انجام دهیم.

ظریف در پاسخ به سوالی که اگر آمریکایی‌ها بحث حقوق بشر را پیش بکشند آیا توانی برای مذاکره در این زمینه وجود دارد؟ گفت: بحث توان مذاکره نیست بلکه بحث سر این است که چه مواردی را به صلاح کشور بدانیم.
 
وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد: باید دید آیا آمریکایی‌ها در این مرحله توانستند از خودشان یک سابقه‌ای را برجای بگذارند که مقامات کشور گفت‌وگو با آن‌ها را به مصلحت کشور بدانند یا نه.
 
ظریف گفت: تاکنون موارد مذاکره‌مان معطوف به موضوع هسته‌ای بوده است و قرار نیست موضوع دیگری را در دستور کار داشته باشیم البته این امر خط قرمز ما نیست و همان طور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند رفتار آن‌ها و نحوه اجرای تعهدات‌شان را رصد می‌کنیم و بعد تصمیم می‌گیریم که آیا در موضوعات دیگر گفت‌وگو به مصلحت کشور است یا خیر و اگر زمان آن فرا برسد، مسئولین عالی کشور تصمیم خواهند گرفت.
 
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه فکر می‌کنید مورد دیگری برای پیگیری در مسئولیت شما وجود دارد؟، ادامه داد: من از ابتدای مسئولیتم بحث روابط با همسایگان را به عنوان یک اولویت پیگیری کردم و زمان زیادی را به این موضوع اختصاص دادم.
 
وی افزود: منطقه ما، منطقه بسیار حساسی است که در معرض خطرات جدی‌ای قرار دارد، از ابتدا این موضوع در اولویت سیاست ما قرار داشته و در حال حاضر هم باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد؛ به همین منظور تمرکز و فعالیت‌های بنده بعد از موضوع هسته‌ای و رسیدن به برجام، بیشتر بر روی منطقه بوده است.
 
ظریف در پاسخ به این سوال که پیش بینی شما از عکس‌العمل مجلس شورای اسلامی چیست؟، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی تاکنون در جلسات متعدد که با حضور بنده، آقای صالحی و معاونین برگزار شده برجام را بررسی کرده است و این بررسی را ادامه خواهد داد. این که برجام نیاز به تصویب داشته باشد و یا در حد همین بررسی باقی بماند، تصمیمی است که باید در آینده مشخص شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران