وی با تاکید بر اینکه در دولتهای مختلف هیچ برنامه منسجم و مستحکمی برای حل معضل بیکاری ارائه نشده است خاطرنشان کرد: چرا برای تربیت نیروی انسانی بهای سنگینی پرداخت میشود اما برای به کار گرفتن آنها هیچ برنامه هدفمند و سازمان یافتهای طراحی نمیشود.
کارخانهای گفت: در هیچ وزارتخانهای برنامهریزی منسجم برای حل معضل بیکاری وجود ندارد زیرا این مسئله در رأس برنامههای هیچ کدام از وزارتخانهها نیست.
وی با یادآوری اینکه سالانه بیش از 350 میلیارد تومان صرف آموزش و پذیرش نیروی انسانی شده که خروجی آنها 500 هزا فارغالتحصیل در سال است اظهار داشت: چرا هیچ برنامه هدفمند و سامانیافتهای برای به کارگیری آنها با وجود این بهای سنگین جهت تربیتشان وجود ندارد.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی مردم میبینند که تعداد بیکاران آنها دو برابر شده اما نرخ بیکاری ارائه شده توسط وزیر کار کاهش بیکاری را نشان میدهد با همخوانی آن را با واقعیت نتیجه میگیرند.
وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی کلید حل معضل بیکاری را در دو رکن نگاه به درون و مصرف کالاهای داخلی عنوان کردند پرسید: این نسخه نجات چقدر عملیاتی شده است.
کارخانهای واردات خودروهای لوکس و میلیاردی و قاچاق کالا به داخل کشور به میزان 25 میلیارد دلار که معادل فروش یک و نیم میلیون بشکه نفت در طول روز است را یادآور شد و گفت: هر کسی میتواند قضاوت کند که ما در به کارگیری این کلید حل معضل بیکاری موفق نبودیم.
* مشکل بیکاری فقط با مولفه رشد اقتصادی حل نمیشود
وی با تاکید براینکه مشکل بیکاری فقط با مولفه رشد اقتصادی حل نمیشود افزود: معاون رئیسجمهور اخیرا در گفتوگوی تلویزیونی عنوان کرد که رشد سه درصدی اقتصادی ما به علت افزایش اعتبارات عمرانی و بدیهی است که این افزایش اعتبار فقط اشتغالات خاصی را در بر میگیرد و عمومیت ندارد.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی معضل بیکاری را تهدیدی امنیتی برای این کشور خواند و گفت: دولت باید مسئله بیکاری را در راس برنامههای تمام دستگاههای اجرایی قرار دهد. آیا این گونه است؟
* فقدان متولی برای حل معضل بیکاری به معنای عدم عزم راسخ در این مسیر است
وی با اشاره به نامه وزیر کار به رئیس مجلس شورای اسلامی که در آن عنوان کرده بود مسئله بیکاری به وزارت کار مربوط نمیشود تصریح کرد: جوری که هیچ دستگاهی متولی حل مسئله بیکاری نیست یعنی از عزم راسخی برای آن وجود ندارد.
کارخانهای با تاکید براینکه حل مشکل بیکاری برنامهای جهادی طلب میکند گفت: آیا صحیح است که گفته میشود مشکل اول کشور متولی ندارد؟
وی ادامه داد: اگر دولت برای حل معضل بیکاری برنامهریزی نکند در آینده نه چندان دور نظام و دولت با مشکل امنیتی مواجه خواهند شد اما دولت همه توان خود را متوجه رشد اقتصادی کرده است در حالی که مشکل بیکاری فقط با رشد اقتصادی حل نمیشود.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی از انقراض نسل واحدهای صنعتی در طول دو دهه گذشته سخن گفت و بااشاره به اینکه واحدهای صنعتی در کشورهای خارجی به علت اهمیت به امر تحقیق وئ توسعه پس از دهها همچنان فعال هستند گفت: در ایران رابطهای مناسب میان دانشگاه و صنعت وجود ندارد در حالی که هر جا نوآوری و تولید کنار هم قرار میگیرند مایه قوت کشور هستند و نمونه آن در صنایع دفاعی رخ داده است که در این زمینه در منطقه در قله قرار داریم؛ آیا این موفقیت را از نگاه به بیرون به دست آوردید یا نگاه به درون؟
*زمانی که بهره بانکی در کشور 20 درصد است نمیتوانیم برای امر اشتغال چارهاندیشی کنیم
وی ضرورت سرمایهگذاری دولت بر روی توان داخلی در موضوع صنایع هستهای را مورد اشاره قرار داد و در بخش دیگری از سوال خود خاطرنشان کرد: زمانی که بهره بانکی در کشور 20 درصد است نمیتوانیم برای امر اشتغال چارهاندیشی کنیم؛ هزینه تولید کالا در ایران بالا است و واحدهای تولیدی بدون داشتن زمان مناسب برای تنفس بلافاصله باید وام خود را بازپرداخت کنند.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: ما نمیگوییم که تمام معضل بیکاری مربوط به این دولت است اما دولت نباید سیاست را با اشتغالزایی مخلوط کند؛ دولت اکنون مشغول راهاندازی واحدهای صنعتی با هزینه بالا در برخی نقاط کشور است در حالی که واحدهای نیمهفعال کشور در حال تاسیس شدن هستند و این نوعی سیاسیکاری است.