کد خبر 45864
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۷:۴۴

دادستان کل کشور با بيان اينکه استفاده از حق «وتو» روش ناعادلانه‌اي است که برخي از کشورها از آن در جهت حفظ منافع خويش بهره مي‌برند، اظهار کرد: بايد همه کشورها در سازمان‌هاي بين‌المللي نقش داشته باشند.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، حجت‌الاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي در ديدار هيات قضايي اوکراين با بيان اين مطلب تصريح کرد: متاسفانه امروز در سازمان‌هاي بين‌المللي قانوني ناعادلانه حاکم است و برخي از کشورهاي بزرگ وقتي لطمه‌اي به منافع خود مي‌بينند از حق «وتو» استفاده مي‌کنند.

وي همچنين به موضوع حقوق بشر و تروريسم اشاره کرد و افزود: غربي‌ها و به‌ويژه آمريکا به‌صورت کاملا دوگانه نسبت به موضوع حقوق بشر رفتار مي‌کنند و تروريسم نيز که موضوعي جهاني به شمار مي‌آيد دست‌آويز آنان براي لشکرکشي به کشورها شده است.

دادستان کل کشور ادامه داد: برخي از همين کشورها چهره‌هاي سرشناس تروريسم بين‌الملل را که معرف همه هستند، حمايت مي‌کنند ولي به بهانه مبارزه با تروريسم در بعضي از کشورها جنگ به راه مي‌اندازند.

محسني اژه‌اي خاطرنشان کرد: نسبت به مبارزه عادلانه و بين‌المللي عليه تروريست با تشکيل يک سيستم قضايي مشترک بين کشورهاي مستقل بايد هدفمند عمل کرد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار کرد: امروز به دليل وقوع جرايم سازمان‌يافته و با توجه به فن‌آوري جديد و فضاي سايبر، ممکن است جرمي در کشوري واقع شود و در کشوري ديگر انعکاس جرم در زمان بسيار کوتاه مشاهده شود؛ لذا با توجه به شبکه‌هاي به‌هم‌پيوسته مجرمان، همکاري کشورها لازم است.

دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: امروز وظيفه داريم تا با ارتباط حقوقي و قضايي، قوانيني وضع کنيم که به پيشگيري از جرم و تعقيب مجرمان در کشورهاي مختلف بينجامد.

محسني اژه‌اي افزود: از طرف ديگر دادستان کل وظيفه دارد از حقوق تمام انسان‌ها، حتي مجرمان دفاع کند تا در جريان رسيدگي مورد ظلمي واقع نشوند.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به نقش دستگاه قضايي در ارتباط بين کشورها اشاره کرد و گفت: نقش دستگاه قضايي کشورها در تنظيم روابط و حل مشکلات بسيار حائز اهميت است و متاسفانه اين نقش مورد غفلت برخي کشورها واقع شده است.

دادستان کل کشور يادآور شد: به لحاظ اينکه دستگاه قضايي در اکثر کشورها مستقل عمل مي‌کند، مي‌تواند از ديد قوانين، عدالت و حقوق انسان‌ها، به ارتباط با ساير کشورها پرداخته و تحکيم بيشتري به روابط ببخشد.

وي در اين ديدار با اعلام اينکه سيستم قضايي کشورمان آمادگي دارد تا تجربيات خود را به دستگاه قضايي اوکراين انتقال دهد، ابراز اميدواري کرد که امضاي تفاهم‌نامه بين طرفين به رشد سطح همکاري‌هاي قضايي دو کشور بينجامد.

همچنين در اين ديدار «گري کوري پرو فيرو ويچ سريدا» ـ معاون دادستان کل کشور اوکراين ـ با ابراز خرسندي از سفر به ايران گفت: در سال 2005 قراردادهايي حقوقي در خصوص معاضدت قضايي و استرداد مجرمان بين دو کشور بسته شد که اوکراين همچنان به آن پايبند است.

بر اساس گزارش اداره کل روابط عمومي و تشريفات قوه قضاييه، وي افزود: اوکراين ضمن پايبندي به تعهدات قبل در صدد دستيابي چارچوبي مبنايي براي انعقاد قراردادهاي جديد است.