کد خبر 45871
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۸:۲۰

زماني اسامه بن لادن در يک مصاحبه با افتخار گفت: «من معتقدم زماني که همسر و فرزندانتان در زندگي مبارزاتي شما حضور داشته باشند آن زندگي بسيار لذت بخش تر خواهد بود.»

به گزارش مشرق به نقل از  فرارو؛ اينها سخناني بود که رهبر القاعده کمي قبل از حادثه ?? سپتامبر به زبان آورده بود، زماني که او مي توانست ? همسر و فرزندانش را با خيال راحت در مناطق مختلف افغانستان سکونت دهد و او نيزهر چند هفته يا کمي بيشتر به يکي از همسرانش سر بزند و براي انجام وظايف و تعهدات زناشويي اش مدتي در خانه آنها بماند.

اما در اين اواخر، او ازدواج را در طول مدت مبارزه يک آزمايش بسيار سخت توصيف مي کرد. خانواده او مي بايست افکار غير عاديش را تحمل مي کردند. بن لادن تمام طول روزهاي اواخر عمرش را همراه با سه همسر و ?? فرزند کوچکش در زير يک سقف در شهر «ابوت آباد» سپري مي کرد در مدت اين ? سال او و خانواده اش هيچ گاه اين خانه را ترک نکردند.

سر و صداي اين خانه پر جمعيت، بن لادن را آنقدر کلافه مي کرد که او ناگزير براي فرار از اين همه هياهو اواخر شب در اطراف باغ پرسه مي زد و به مسئوليت هاي فرماندهي و کنترل پايگاهش مي انديشد و براي در امان ماندن از سوز و سرماي گزنده کوه هاي هيماليا شال پشمي اش را دور خودش مي پيچيد و چيزهايي را داخل دفترچه اش يادداشت مي نوشت. چيزهايي از قبيل اينکه برنامه هاي تروريستي روزانه چگونه پيش مي رود و يا آخرين نظريه هاي عجيب و غريبش در مورد تغييرات آب و هوا و همينطور نظام سرمايه داري.

بن لادن بزرگترين تروريست جهان در عين حال مي خواست مرد خانواده هم باشد. يک زن عرب که با يکي از جنگجويان القاعده ازدواج کرده بود، در خصوص جريانات قبل از ?? سپتامبر چنين گفت: «بعد از ?? سپتامبر، بن لادن و معاونانش اين امکان را فراهم کرده بودند که قبل از حمله قريب الوقوع ناتو به افغانستان همسرانش را از آنجا فراري دهند.»

جوانترين همسر بن لادن به نام «امل السعده» ممکن است از طريق پاکستان به يمن فرار کرده باشد در حالي که گمان مي رود ديگر همسران بن لادن از طريق ساير مرزهاي افغانستان گريخته باشند.

اما خود بن لادن جدا از همسرانش و تنها، از افغانستان گريخت. پس از برپايي اردوگاه در حومه اسلام آباد پاکستان و با بر هم خوردن نظم و انسجام پايگاه او در افغانستان بن لادن نيز به پاکستان گريخت.

پس از استقرار بن لادن در پاکستان، او سه همسر خود را بازفراخواند؛ شامل همسر اخيرش و دو همسر ديگر وي که در سال ???? در عربستان به عقد خود درآورده بود.

? همسر ديگر بن لادن زنان بالغ و تحصيل کرده اي بودند «خيريه صابر»، روان شناس کودک و «سيهام صابر» معلم دستور زبان عربي بود. آنها در ابوت آباد يکي از اتاق ها منزل خود را به کلاس درس تبديل کرده بودند.

اکنون کارشناسان ضد تروريسم در امريکا خواهان بازجويي از زنان بن لادن هستند که در حال حاضر در بازداشت پاکستان به سر مي برند آنان مي خواهند بدانند که چگونه رهبر شبکه تروريستي القاعده به تنهايي و با سهولت همسران و فرزندانش را به ابوت آباد پاکستان منتقل کرده است.

در دين اسلام قانون چند همسري مجاز است، اما تنها در صورتي که شوهر بتواند با زنان خود عادلانه و بصورت برابر رفتار کند. قانون مسلمانان همچنين اين اختيار را به مرد مي دهد در يک زمان ? زن اختيار کند. بن لادن شش بار ازدواج کرد اما يک ازدواجش به طلاق و ازدواج ديگرش لغو گرديد. در سال ???? فردي به نام «اي اس»، احتمالاً الصعده، مصاحبه اي با نشريه «المجله» انجام شد. امل متذکر شد: «هيچ کدام از زنان بن لادن در يک خانه با هم زندگي نمي کنند و بطور جداگانه در خانه هاي خود به سر مي بردند. دو نفر در قندهار، يکي در کابل و چهارمي در کوه هاي «تورا بورا» به سر مي برد.»

ازدواج بن لادن با الصعده در سال ???? باعث نارضايتي ديگر همسران بن لادن شد و حتي اين ازدواج موجب سرزش او از طرف مادرش گرديد. اين را «لارنس رايت» روزنامه نگار و نويسنده کتاب «برجهاي بلند: القاعده و ?? سپتامبر» مي گويد.

مي توان بر اساس نوع زندگي بن لادن در خانه اش (واقع در ابوت آباد پاکستان) به اين نتيجه رسيد که بن لادن تمام سعي خود را مي کرد تا بتواند ? خانواده اش را بطور جداگانه اما با حقوق مساوي حفظ کند. هر کدام از همسران بن لادن به همراه فرزندانشان طبقه خاصي را به خود اختصاص مي دادند و بن لادن با هر کدام از آنها زمان مشخصي را سپري مي کرد.

در زمان حمله يگان ويژه نيروي دريايي امريکا موسوم به Navy Seals پس از يورش به مخفيگاه بن لادن، او را در اتاق خواب به همراه سومين و جوانترين همسرش که قصد حمايت از وي را داشت يافتند.

کاخ سفيد در گزارش اوليه خود اعلام کرد: «گلوله اي به پاي همسر بن لادن شليک شد و اين در حالي بود که او سعي داشت از شوهر خود در مقابل تيراندازي افراد نظامي حفاظت کند.»

تمام همسران بن لادن
همسر شماره يک- «نجوا غنيم»، اولين همسر بن لادن و اولين دختر دايي وي در سوريه که در سن ?? سالگي به عقد او درآمد، در حالي که بن لادن حدودا ? سال از او کوچکتر بود (نجوا در آن زمان ?? ساله بود). در آن ايام اسامه بن لادن جواني ثروتمند و بانفوذ در عربستان بود و نجوا بر اساس دلايل بسياري معتقد بود که با اين ازدواج، زندگي مرفه اي را آغاز خواهد کرد. اما در عوض او صاحب ?? فرزند شد که در طول دوران فرار و سفرهاي مبارزاتي مجبور به مراقبت و بزرگ کردن آنها بود.

تلاش و حمايت نجوا از فرزندانش در بيابانهاي سوزان افغانستان بسيار خوب به نظر مي آمد ( به ويژه که به گفته يکي از دوستان سابق رهبر القاعده، بن لادن به تهويه هوا و تهيه نوشيدني هاي خنک در گرماي شديد تمايلي نداشت). پس از حادثه ?? سپتامبر نجوا به همراه پسر معلولش از افغانستان فرار کرد و تصور مي شود به زادگاهش در سوريه باز گشته است. او قبل از کشته شدن بن لادن ازدواج کرده بود اما با اين حال به عنوان يکي از چهار بيوه او محسوب مي شود هر چند در بازداشت نيز به سر نمي برد.

همسر شماره دو- «خديجه شريف»، او معلم بود و در سال ???? در حالي که ? سال از اسامه بن لادن مسن تر بود با او ازدواج کرد. ظاهرا قبل از طلاق، بين سالهاي ???? و ???? بن لادن از او صاحب سه فرزند شده است. آنها هنگامي که در سودان زندگي مي کردند از هم جدا شدند درست همان زماني که بن لادن به روابطش را با رژيم عربستان سعودي پايان داد.

همسر شماره سه- «خيريه صابر»، آنها در سال ???? ازدواج کردند. به گفته يکي از زناني که در افغانستان او را مي شناخت، خيريه به عنوان مادر معنوي خانواده بزرگ بن لادن شناخته شده بود. او زني بسيار مهربان بود و اعضا خانواده براي مشاوره نزد او مي رفتند. اين منبع اطلاعاتي مدعي شد بعد از حادثه ?? سپتامبر او از افغانستان فرار کرد و پس از مدتي بازداشت در يک کشور ثالث مجدداً به مقر فرماندهي القاعده در پاکستان(ابوت آباد) بازگشت.

همسر شماره چهار- «سيهام صابر»، در سال ???? با بن لادن ازدواج کرد. او نيز در مخفيگاه بن لادن در ابوت آباد دستگير شد. به گفته منابع نظامي، پس از حادثه ?? سپتامبر تصور مي شود او به نقاط ديگري در پاکستان فرار کرده باشد و براي مدتي به دستور شوهرش و براي حفظ امنيت خود بطور مخفيانه در همانجا باقي مانده تا دستورات بعدي به او اعلام شود.

همسر شماره پنج- اين ازدواج بن لادن خالي از ابهام نيست. وي با تصميمي عجولانه در خارطوم (پايتخت سودان) با زني که مليت و هويتي ناشناخته داشت در سال ???? ازدواج کرد اما اين ازدواج ?? ساعت بيشتر دوام نياورد و قبل از آنکه به سرانجام برسد پايان يافت.

همسر شماره شش- «امل احمد الصعده» زماني که بن لادن در سال ???? با پرداخت ???? دلار به خانواده يمني امل، وي را در قندهار به عقد خود درآورد او تنها ?? سال داشت و بن لادن ?? سال از او بزرگتر بود. امل مدت کوتاهي پيش از حادثه ?? سپامبر از او دختري به نام صفيه به دنيا آورد. او در زمان حمله، همراه پدر و مادرش در اتاق خواب بود که در حين تيراندازي کشته شد.

تاکنون پاکستان سه نفر از زنان بن لادن را از اتهامات وارده مبني بر انجام هر گونه جرمي مبرا دانسته و اعلام کرده است که آنان را به کشورهاي يمن و عربستان سعودي تحويل خواهد داد. اما مقامات اين کشور گفته اند که در صور نياز آماده اند اين سه را براي انجام بازجويي در اختيار بازجويان امريکايي قرار دهند.

يک زن عرب که با القاعده در ارتباط بوده مي گويد «نظاميان القاعده همسرانشان را در جريان جزئيات عمليات هاي خود قرار نمي دهند.» روزنامه نگار پاکستاني «حميد مير» که در سال ???? با بن لادن مصاحبه اي ترتيب داده بود نيز چنين به ياد مي آورد «بن لادن به من گفت که مردان هرگز نبايد اسرار خود را با زنانشان در ميان بگذارند.»

با اين وجود زنهاي بن لادن از چگونگي جريان قاچاق به پاکستان مطلع بودند، اينکه چطور شبکه تروريستي القاعده در پاکستان مديريت قاچاق همسران اين تروريست را و سپس خود بن لادن را به پاکستان فراهم کرده است و اينکه چگونه در مدتي طولاني، از فرزندان آنان حمايت به عمل آوردند.

بر طبق قوانين اسلامي، زنان بيوه در صورت تمايل مي توانند ازدواج مجدد داشته باشند. اما مردان انگشت شماري به منظور ازدواج با اين زنان قدم پيش مي گذارند. ازدواج با بيوه مردي که در دنيا «تحت پيگرد ترين» فرد جهان معرفي شده است، عوارض و پيامد هاي خاص خودش را به دنبال خواهد داشت!