کد خبر 458793
تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۹

نگاهی که امروز به رهبر معظم انقلاب در کشورهای دیگر می‌شود، با آنچه در کشور ما به چشم می‌خورد، بسیار متفاوت است، به طوری که امروز، مسلمانان کشورهای دیگر از شوق دیدار رهبر انقلاب بسیار بیشتر از آنچه است که به نظر می‌رسد.

 به گزارش مشرق، از پنجره، خیابان‌های شهر را با دقت از نظر می‌گذراند و گه‌گاه لبخندی ملایم بر چهره‌اش نقش می‌بندد؛ دلیلش اما معلوم نیست.

نامش «یاسر السایق» است و معاونت اتحادیه خبررسانی اسلامی عربی را بر‌عهده دارد. همراه با جمعی دیگر از فعالان رسانه‌ای به ایران آمده تا در هشتمین اجلاس رادیو و تلویزیون‌های اسلامی شرکت کند. ‌آن‌ها بعد از این موضوع، راهی نصف جهان شدند تا نظاره‌گر شهر گنبدهای فیروزه‌ای باشند.

نزدیکش می‌شویم تا گپ‌و‌گفت کوتاهی با او داشته باشیم. لحظه‌ای مکث کرده و در نهایت می‌پذیرد که به سئوالات ما پاسخ دهد. 

  از کدام کشور راهی ایران شده‌اید؟

یاسر السایق: من بحرینی هستم اما در لندن زندگی می‌کنم.

  این نخستین بار است که به ایران سفر می‌کنید؟

یاسر السایق: بله، بله.

  پیش از آنکه به اینجا بیایید، ذهنیت شما نسبت به ایران چگونه بود؟

یاسر السایق: راستش را بخواهید به محض ورود به ایران حسابی شوکه شدم. هرگز تصورش را هم نمی‌کردم که ایران اینگونه باشد؛ اینکه چنین امنیتی در آن برقرار است و مردم به شکل کاملاً مسالمت‌آمیز در کنار یکدیگر به خوبی و خوشی زندگی می‌کنند.

ایران کشوری است که حتی چهره ظاهری شهرهای آن نیز با آنچه تا پیش از این تصور می‌کردم متفاوت است؛ از ساختمان‌‌های مدرن و امروزی آن گرفته تا خودورهای لوکس و گران‌قیمت.

"حتی در هنگام صحبت نیز نگاهش را از خیابان‌های شهر بر نمی‌دارد"

  چه چیز در شهر شما را اینقدر به خود مجذوب ساخته که این چنین به آن نگاه می‌کنید؟

یاسر السایق: واقعاً جای تعجب دارد! ایران با آنچه که برخی در غرب درباره آن می‌گویند از زمین تا آسمان فرق می‌کند. زیبایی و آرامش حاکم در شهر به‌راستی چشم‌نواز است و انسان از تماشای آن سیر نمی‌شود.

  قدری از هشتمین اجلاس رادیو و تلویزیون‌های اسلامی که در تهران برگزار شد، برایمان بگویید.

یاسر السایق: ایجاد و حفظ وحدت میان کشورهای اسلامی مهم‌ترین موضوع مورد بحث در این اجلاس بود. در این مراسم همچنین، نقش سازنده ما به‌عنوان فعالان و مدیران رادیو و تلویزیون‌های اسلامی در راستای تحقق این امر به‌شدت مورد تاکید قرار گرفت.

براساس مباحثی که اعضای اتحادیه در هشتمین اجلاس مطرح کردند، تلاش برای اجرای این امر باید قدرتمندانه و با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح و منسجم انجام پذیرد. ایجاد ادبیاتی جدید در سطح رسانه‌های اسلامی و همچنین همکاری هرچه بیشتر میان اعضای اتحادیه از دیگر دستاوردهای مهم این اجلاس بود.

  همانگونه که می‌دانید سلطه رسانه‌ای غرب بسیاری از ذهن‌ها را تسخیر کرده و در اغلب موارد تلاش دارد که چهره‌‌ای افراطی را از اسلام به‌‌نمایش بگذارد. رسانه‌های اسلامی برای این امر چه راهکاری اندیشیده‌اند؟

گویی درد کشیده است؛ نفسی عمیق می‌کشد و می‌گوید: "هرکس در این حوزه می‌تواند به‌نوبه خود برای نشان‌دادن چهره‌ واقعی اسلام گام بردارد. حتی شما به‌عنوان روزنامه‌نگاران و خبرنگاران جوان مسلمان قادر هستید در مسیر کاری و حرفه‌ای خود، آموزه‌های اسلام ناب را به جهانیان عرضه کنید. وقتی معارف حقیقی این دین مقدس به‌نمایش درآید، تبلیغات سوءرسانه‌های غربی علیه اسلام خود به خود بی‌اثر خواهد شد. البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد که ایران به عنوان یکی از مهم‌‌ترین و مقتدرترین کشورهای اسلامی اقدامات بسیاری را در این زمینه انجام داده است."

  در طول سال‌های اخیر، اسلام‌هراسی از جمله سیاست‌های اصلی بسیاری از رسانه‌های غربی بوده است. این موضوع تا چه حد در لندن برای شما قابل لمس است؟

یاسر السایق: در طول سال‌های گذشته رسانه‌‌های غربی این سیاست را دنبال می‌کردند و در پی مخدوش ساختن چهره واقعی اسلام بوده‌اند. آ‌ن‌ها با به تصویر کشیدن جنایات داعش تلاش داشتند از آن با عنوان گروهی اسلامی یاد و صدماتی جدی را بر پیکره مفاهیم و باورهای دینی وارد کنند.

اکنون این موج تبلیغی قدری فرو نشسته است. حتی نخست وزیر انگلیس اخیراً خطاب به رسانه‌های این کشور، اعلام کرد که نباید برای توصیف گروه تروریستی داعش از عبارت " حکومت اسلامی" استفاده کنند.

  دیدگاه مردم در کشورهای غربی نسبت به ایران چگونه است؟

یاسر السایق: باید گفت که بعد از توافق هسته‌ای بسیاری از چیزها تغییر کرده است. آن‌ها برای سفر به ایران ابراز علاقمندی می‌کنند. در طول این مدت، آژانس‌های مسافرتی غربی نیز با رشد چشمگیر تقاضاها برای سفر به ایران مواجه شده‌‌اند.

من هم وقتی به لندن بازگردم، قطعاً آن‌ها را تشویق خواهم کرد تا به اینجا بیایند و آن‌ها را نسبت به امنیت و صلح حاکم در ایران مطمئن می‌سازم.

  اعضای اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی در جریان دومین روز از سفر خود به ایران، با رهبر معظم انقلاب دیدار داشتند. آن لحظات را برایمان توصیف کنید.

"ابتدا لبخند می‌زند اما انگار چشمانش نمی‌تواند این شادی توصیف نشدنی را پنهان کند؛ اشک می‌ریزد و بغض برای لحظاتی راه گلویش را می‌بندد." 

یاسر السایق: " بسیار مفتخرم که در اولین حضور خود در ایران توانستم با او دیدار کنم. رهبر ایران تاکید بسیاری بر وحدت میان امت اسلامی داشت و از همه اعضای اتحادیه خواست که ضمن همکاری با یکدیگر، از اسلام و فرهنگ غنی آن پاسداری کنند. او همچنین گفت که رسانه‌های اسلامی باید برای به تصویر کشیدن سیره حقیقی حضرت محمد (ص) تلاش و همتی جدی را در این راه به کار بندند." 

  نامه رهبر انقلاب اسلامی به جوانان اروپایی و آمریکایی را خوانده‌اید؟

یاسر السایق: بله؛ در آن، به نکات بسیار مهم و اساسی اشاره شده است.

  نظر شما درباره آن چیست؟

یاسر السایق: به اعتقاد من، آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رهبر معظم ایران نیاز جوانان غربی برای شناخت اسلام حقیقی و رحمانی و هچنین آموزه‌های این دین الهی را به‌خوبی درک و از همین‌رو، اقدام به نوشتن چنین نامه‌ای کرده است. او می‌داند که این نیاز جوانان اروپایی و آمریکایی باید به نوعی اغنا شود و روشنگری‌های لازم در این زمینه برای آن‌ها انجام شود.

منبع: تسنیم