کد خبر 459336
تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲

یک نشریه آمریکایی در گزارشی نوشت:چین با موشک «DF-۲۱D» که از سوی ماهواره‌ها و حتی پهپادها هدایت می‌شوند قادر است تمامی ناوهای هواپیمابر موجود آمریکا در خارج از مرزهای ایالات متحده را هدف قرار دهد.

به گزارش مشرق، نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی به قلم «هری. جی. کازیانیس» از سردبیران این نشریه تحت عنوان «برنامه جامع چین برای غرق کردن ناوگان نیروی دریایی آمریکا» نوشت به نظر می‌رسد پکن برخی از فن‌آوری‌های قابل توجه موشکی خود را که قادرند نیروی دریایی آمریکا را در یک درگیری به گل نشاند، اخیرا به نمایش گذشته است.

بر این اساس، چین در جریان رژه نظامی اخیر به مناسبت یادبود جنگ جهانی دوم برخی از مخرب‌ترین سخت‌افزارهای خود را به نمایش گذاشت. بنابر برخی گزارش‌ها، در این رژه نظامی تعدادی از کشنده‌ترین قابلیت‌های نظامی چین به نمایش گذاشته شدند.

«شائو یانگ اینگ» سرهنگ عالی رتبه ارتش جمهوری خلق چین در این زمینه گفت: «موشک میانبرد "DF-۲۶" بالستیکی می‌تواند پایگاه نظامی آمریکا در گوام در غرب اقیانوس آرام را نشانه‌گیری کند. همچنین موشک بسیار قوی "DF-۵" که موشکی بین قاره‌ای است نیز در این رژه نظامی مشاهده شدند.»

نشنال اینترست نوشت: «باید به یکی دیگر از بحث برانگیز‌ترین موشک قاتل ناوها که "DF-۲۱D" نام دارد، اشاره کرد. این جنگ‌افزار در بطن سلاح‌های راهبردی بازدارنده چین جای دارد.»

افسر ارشد چین اعلام کرد که برای اولین بار است که موشک بالستیک ضد ناو هواپیمابر DF-۲۱D به نمایش گذاشته شده است. او حتی نمونه و مدل این موشک را نیز پنهان نکرد.

این نشریه در ادامه به موشک «DF-۲۱D» اشاره کرد و نوشت: این موشک متحرک است به همین دلیل شناسایی آن حتی در بهترین شرایط مشکل است. این موشک وقتی شلیک می‌شود از سوی رادار پیشرفته، ماهواره‌ها و حتی پهپادها هدایت می‌شود. گزارش‌های بیشماری حکایت از آن دارند که این موشک دارای کلاهک نابود کننده سامانه‌های دفاع موشکی دشمن است. موشک یاد شده به اهداف خود چون یک ناوهواپیمابر در حال حرکت در اقیانوس با سرعت ۱۰ تا ۱۲ ماخ اصابت می‌کند. اکثر کارشناسان بر این باورند که موشک DF-۲۱D قابلیت حمله به ناوهای جنگی ۱۰۰۰ مایل دور تر از خود را دارد و بردش به تمامی ناوهای هواپیمابر موجود آمریکا در خارج از مرزهای ایالات متحده می‌رسد.

نشنال اینترست نوشت: در حالی که شک و تردیدهایی درباره عملیاتی بودن کامل این موشک وجود دارد اما با عملیاتی شدن آن‌ها در آینده چالشی شگرف برای نیروی دریایی آمریکا در آسیا وجود خواهد داشت.

در خاتمه این مطلب با اشاره به برخی نقاط فنی این موشک و امکان توانایی مقابله آمریکا با آن آمده است: چین تاکنون این موشک را علیه یک هدف با قابلیت دارا بودن اقدام‌های متقابل انجام نداده و البته آمریکا نیز خود را در برای دفاع در برابر چنین حمله‌ای در بوته آزمایش قرار نداده و احتمالا در این کارزار یک طرف متعجب و ناامید خواهد شد.
منبع: فارس