کد خبر 460664
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۶

دو نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود موفق به ثبت اختراع یکی از مهمترین ماشین‌آلات معدنی در بخش اکتشاف شدند.

 به گزارش مشرق، محمد اختری، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مکانیک گرایش ساخت و تولید و همکارش ابوالفضل فاتح، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود توانستند دستگاه اکتشاف حفاری هیدرولیک با توان حفاری تا عمق 600 متر را طراحی و به بهره‌برداری برسانند.

اختری در مورد ویژگی‌های این دستگاه اظهار کرد: این دستگاه مراحل آزمایشی خود را در چند معدن ایران طی کرده و در معادنی چون گل گهر سیرجان و معدن تخت مینودشت نیز عملیات مغزه‌گیری را انجام داده است‌.

وی افزود: عملیات مختلفی که برای حفر یک سوراخ استوانه‌ای در معادن انجام می‌گیرد، موسوم به گمانه‌زنی است که امتداد گمانه‌ها عموما قائم بوده و طول آن از چند سانتی متر تا چند کیلومتر تغییر می‌کند‌.

وی تصریح کرد: برای ساخت این پروژه زمانی حدود هشت ماه طی شد و اکنون می‌توانیم طی دو ماه یکی از این دستگاه‌ها را به معدنکاران عرضه کنیم.

این دانشجوی کارشناسی ارشد با تشکر از حمایت‌های دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در به سرانجام رساندن این پروژه اظهار کرد: با توجه به اینکه کشور اکنون دچار تحریم است و به منظور تامین ماشین‌آلات حفاری معدنی نیازمند واردات است و برای ورود هر یک از این دستگاه‌ها حداقل باید بیش از یک میلیارد ریال هزینه شود، این اختراع می‌تواند گام مهمی در عدم وابستگی به کشورهای خارجی صاحب این تکنولوژی‌ها باشد و امید است با حمایت مسئولان در طول سال، سه تا چهار دستگاه حفاری اکتشافی تمام هیدرولیک به دست متقاضیان و صنعتگران ایرانی برسانیم و عملا کشور ما به صادرکننده این نوع دستگاه‌ها تبدیل شود.

وی، هزینه ساخت هر دستگاه از این نوع را حدودا چهار میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: این هزینه 50 درصد پایین‌تر از قیمت انواع وارداتی آن است .
منبع: ایسنا