کد خبر 46139
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۱:۳۰

رييس‌جمهور دستاوردهاي حاصل از اجراي قانون هدفمندکردن را يارانه‌ها، افتخارآميز دانست.

 

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، دکتر محمود احمدي‌نژاد که از بخش خبري گفت‌وگوي ويژه خبري شبکه دوم سيما به صورت مستقيم از نهاد رياست جمهوري با مردم سخن مي‌گفت، در پاسخ به پرسشي در ارتباط با اجراي قانون هدفمند کردن يارانه‌ها و ارزيابي از اجراي اين طرح گفت: اجراي قانون هدفمند کردن يارانه‌ها طرح بزرگ اقتصادي است و ارزيابي من از اجراي اين طرح مثبت است.

وي با بيان اين‌که ملت ايران در اين زمينه کار بسيار بزرگي را در منظر تمام جهانيان انجام داد، گفت: اين در حالي است که پيش‌بيني‌ها قبل از اجراي اين طرح در داخل و خارج منفي بود و با توجه به تجربه گذشته در ساير کشورها، چشم‌انداز اين موضوع منفي جلوه مي‌کرد و حتي خوش‌بين‌ترين اقتصاددانان نيز صحبت از تبعات سنگين و بحران از اجراي اين موضوع مي‌کردند ولي ما معتقديم که با توجه به ويژگي‌هاي جمهوري اسلامي ايران و مردم ايران مي‌توان اين کار بزرگ را انجام داد و حتي کارهاي بزرگ‌تري نيز انجام داد.

وي با بيان اين‌که دستاوردهايي که در پي اجراي اين قانون حاصل شده، افتخارآميز است، ادامه داد: يکي از اهداف اين طرح، کنترل مصرف بود.

وي به بحث ضايعات نان و اتلاف گندم قبل از اجراي اين طرح اشاره کرد و گفت: ما در اين زمينه يارانه‌هاي سنگيني مي‌داديم و شايد بخشي کمي از آن به مردم مي‌رسيد و ما پس از اجراي اين طرح شاهد اين بوديم که حدود 30 درصد مصرف ما کاهش پيدا کرد و من معتقدم که اگر اين موضوع مديريت شود کمتر نيز مي‌شود و ما جزء صادرکنندگان گندم قرار گرفته‌ايم و اين اتفاق بزرگي است.

احمدي‌نژاد همچنين با اشاره به بهبود کيفيت نان گفت: البته نمي‌گويم اکنون کيفيت نان در همه جاي ايران به بهترين سطح رسيده، ولي اين اتفاق مي‌افتد و هنوز آن رقابت شکل نگرفته و اگر رقابت لازم شکل بگيرد اين اتفاق خواهد افتاد و کيفيت بهتر مي‌شود.

رييس‌جمهور با اشاره به اين‌که در اين زمينه صنف مربوطه نيز نظارت مي‌کند و دولت نيز نظارت دارد، گفت: در اوج پيک مصرف 10 درصد مصرف گاز خانگي و تجاري کاهش پيدا کرده در حالي که مصرف انرژي در صنايع افزايش پيدا کرده و ما درصدد بوديم که انرژي کشور در راستاي توليد و سرمايه‌گذاري قرار بگيرد و اين اتفاق افتاد.

وي همچنين با اشاره به کاهش مصرف بنزين در کشور و با ارائه آماري در ارتباط با ميزان مصرف بنزين در سال 84 و 85 در کشور گفت: اکنون مصرف بنزين روزانه 54 ميليون ليتر شده و همچنان سير نزولي دارد و در طول اين سه چهار ماه اين مصرف پايين آمده، اين در حالي است که تعداد خودروها افزايش پيدا کرده است.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌که در فروردين ماه به طور معمول در مصرف برق ما شاهد رشد هشت درصدي هستيم، ادامه داد: امسال نه تنها اين هشت درصد اتفاق نيفتاد، بلکه چهار درصد نيز مصرف برق کاهش پيدا کرد.

رييس‌جمهور با بيان اين‌که اين کار بسيار بزرگي است، به توجه مردم به مقوله مصرف اشاره کرد و گفت: اکنون مردم در هنگام خريد وسايل خانگي در کنار اين‌که به ميزان کارکرد آن وسيله توجه مي‌کنند، به ميزان مصرف انرژي آن نيز توجه مي‌کنند.

وي با بيان اين‌که يکي از اهداف اجراي اين طرح اين بود که عدالت اجرا شود و همچنين مصرف کاهش پيدا کند، گفت: در پي اجراي اين قانون، دهک‌هاي پايين درآمدي زنده شده و با افتخار اعلام مي‌کنيم شايد ما تنها کشوري در کره زمين باشيم که هيچ خانواده‌اي گرسنه نيست و براي پوشاک و غذاي خود پول دارد و اگر اين روند ادامه پيدا کند فاصله طبقاتي کمتر مي‌شود.

احمدي‌نژاد همچنين به افزايش بهره‌وري در کشور اشاره کرد و گفت: ما شاهد تحرک در توليد و صنعت‌مان هستيم.

رييس‌جمهور همچنين با اشاره به تمجيد بانک جهاني از اجراي اين قانون در کشور گفت: آنها گفته‌اند که اين کار بي‌نظيري است که در ايران انجام شده و از مسوولان اقتصادي ما خواسته‌اند که در سه کنفرانس بين‌المللي تجربه‌هاي خود را از اجراي اين طرح در ميان بگذارند و آن را تشريح کنند.

رييس‌جمهور با تشکر از همت و همکاري مردم در اجراي اين قانون گفت: البته ممکن است نواقصي نيز وجود داشته باشد و نمي‌گوييم هيچ اشکالي نيست.

احمدي‌نژاد با اشاره به تلاش دولت در راستاي کنترل تورم گفت: قسمتي از تورم، تورم طبيعي است که ما داشته‌ايم و قسمتي از آن نيز تحت تاثير عوامل گوناگون و از جمله تورم جهاني است.

وي در ادامه از رانندگان تشکر کرد و گفت: در خط مقدم اجراي اين قانون، رانندگان بودند چرا که اولين قشري که با تغيير قيمت انرژي مواجه مي‌شود رانندگان بودند و آنها نيز همکاري خيلي خوبي داشتند. از صنعتگران نيز تشکر مي‌کنم، آنها نيز تلاش بسيار زيادي کردند و در واقع از ملت ايران به خاطر همکاري که داشتند تشکر و قدرداني مي‌کنم.

در هدفمندي يارانه‌ها بحراني نداشته‌ايم

 

 رييس‌جمهور در پاسخ به اين سوال که آيا در حامل‌هاي انرژي شاهد افزايش قيمت خواهيم بود، گفت: ما نظرات مردم را مي‌گيريم و وضعيت را ارزيابي مي‌کنيم. در هدفمندي يارانه‌ها اگر شرايط آماده بود، گام بعدي را برمي‌داريم و الا يک تنفس مي‌دهيم و گام بعدي را در سال بعد اجرا مي‌کنيم. ما در کنار مردم هستيم و ستاد هدفمندي يارانه‌ها فعال است و هر کجا مشکلي باشد، تلاش مي‌کند که آن را برطرف کند.

به گزارش ايسنا، دکتر احمدي‌نژاد در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني خود با مردم در پاسخ به سوالي مبني بر اين‌که برخي بسته‌هاي حمايتي از توليد هنوز ارائه نشده است، تصريح کرد: اين حرف درست است اما بايد دانست که تحولاتي که در عرصه توليد با هدفمندي يارانه‌ها اتفاق مي‌افتد، روندي زمانبر است و ممکن است چند سال طول بکشد و اين متفاوت با تغيير قيمت انرژي در مصرف خانه است. بسته‌هاي حمايتي نيز با توجه به وضعيت توليدکنندگان در طول زمان ارائه مي‌شود. ممکن است برخي بسته‌هاي حمايتي چند ماه يا چند سال بعد ارائه شود. از سوي ديگر ساختارهاي ما نيز محدوديت‌هايي دارند و نمي‌توانند به سرعت همه بخش‌ها خود را تنظيم کنند.

وي ادامه داد: ما بحراني نداشتيم؛ البته نه اينکه فشار نيامده باشد. با وجود همه اين‌ها توليد افزايش يافته و شفاف‌سازي صورت گرفته و سرمايه‌گذاري رو به افزايش است و خلاقيت‌ها زياد شده است. به عنوان مثال يک مرغداري با مصرف دانه کمتر به ازاي هر کيلو به توليد رسيده است و اين خيلي مهم است و باعث کاهش قيمت مرغ خواهد شد. البته ما انتظار نداريم که قيمت مرغ از همين امروز پايين بيايد اما اين روند به پيش خواهد رفت.

رييس‌جمهور افزود: برخي مي‌گويند که مانند قديم يارانه بدهيم. اگر بدون هدف يارانه بدهيم که باز هم به شرايط قديم باز خواهيم گشت. ما مصمم هستيم که بسته‌هاي حمايتي توليدکنندگان را ارائه دهيم.

احمدي‌نژاد درباره نگراني‌ها از قيمت قبوض برق و آب با توجه به افزايش قبوض گاز نيز گفت: قيمت گاز در بالاترين سطح مصرف که در دي و بهمن بود به اندازه‌اي بود که 78 درصد مردم در مصرف خانگي رقم قبوض گازشان زير 40 هزار تومان بوده است. اين در حالي است که قبل از هدفمندي اين رقم 16 هزار تومان بوده است. آن افرادي که بيش از 20 درصد جامعه را تشکيل مي‌دهند و قيمت قبوض گازشان بالاتر از اين رقم بوده است بايد مابه‌التفاوت را خودشان پرداخت کنند. بالاخره سهم هر کسي از يارانه ارائه شده است که 45 هزار و 500 تومان در ماه است. اگر کسي بيشتر مصرف کرد، بايد پول خود را بيشتر بدهد و آنکه کمتر مصرف کرد، پول يارانه‌اش در جيبش مي‌ماند.

احمدي‌نژاد خاطرنشان کرد: ما قيمت گاز و برق و آب خانگي را به صورت پلکاني تعريف کرده‌ايم؛ به اين صورت که اگر کسي 20 درصد مصرف را کاهش داد، هزينه‌اش 40 درصد کاهش مي‌يابد و هم‌اکنون نيز تقريبا همه مردم ثبت‌نام کرده‌اند و يارانه را به صورت مساوي مي‌گيرند.

طرح دولت براي تحول در شهرسازي بزودي اعلام مي‌شود

 

رييس‌جمهور در ادامه صحبت‌هاي خود در گفت‌وگوي ويژه خبري شبکه دو سيما در پاسخ به پرسشي درباره بحث بودجه سال ‌90 و لزوم در نظر گرفتن پيش‌بيني‌هاي لازم براي پرداخت يارانه‌هاي نقدي گفت: مصوبه مجلس، مصوبه بسيار خوبي است و ما مشکلي از اين جهت نخواهيم داشت.

رييس‌جمهور اظهار کرد: تاکنون ‌73 ميليون و ‌600 هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند که ما پيش‌بيني مي‌کنيم به ‌75 ميليون برسد. يارانه نقدي براي هر نفر در حال حاضر ‌45 هزار و ‌500 تومان است که به تناوب يارانه‌هاي هر بخش را که آزاد کنيم سهم همان بخش به يارانه‌هاي نقدي اضافه خواهد شد.

وي تاکيد کرد: پيش‌بيني ما در بودجه همان رقم ‌75 ميليون نفر است و براي پرداخت يارانه‌ها کسري نداريم و حتي براي گام بعدي نيز پيش‌بيني کرده‌ايم و واقعا در اين قسمت مشکلي وجود ندارد.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌که در اين رابطه بحث بسيار گسترده‌اي در دولت و بعد هم بين دولت و مجلس انجام شده است، تاکيد کرد: اين طرحي نيست که بخواهيم در آن نوساني عمل کنيم. اين طرح، ثابت و درازمدت است و هيچ مشکلي نيست.

وي در پاسخ به پرسش ديگري درباره افزايش قيمت برخي اقلام مصرفي و برنامه‌هاي دولت براي کنترل بازار اظهار کرد: بيش از سه چهارم کنترل در دست خود اتحاديه‌هاي صنفي است و اين اتحاديه‌ها انصافا خوب عمل کرده‌اند و همراه ملت هستند.

رييس‌جمهور ادامه داد: تغييرات دو بخش است؛ يک بخش تغييراتي است که بايد انجام شود و به افزايش قيمت جهاني مواد اوليه، تغيير فصل‌ها و نظير اين‌ها مربوط مي‌شود و طبيعي است ولي تغييرات قيمت غيرطبيعي حتما کنترل مي‌شود. اين تغييرات توسط سازمان بازرسي و اصناف کنترل خواهد شد.

وي افزود: من در بحث اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها از همه ملت ايران تشکر مي‌کنم و البته نمايندگان مجلس نيز با اين‌که نظرات مخالفي هم داشته‌اند ولي در بودجه امسال خوب عمل کرده‌اند.

احمدي‌نژاد در ادامه درباره برنامه‌هاي ديگر دولت در راستاي طرح تحول اقتصادي خاطرنشان کرد: دولت چند برنامه بزرگ اقتصادي دارد که براي اجراي آن‌ها همراهي همه دستگاه‌ها و مردم لازم است. بخش اول مربوط به يارانه‌هاست که آغاز شده است و ادامه پيدا مي‌کند. برنامه دوم مربوط به توليد است. توليد ايراني نه تنها در ايران بلکه بايد در همه دنيا بازار پيدا کند.

وي با بيان اين‌که در حال حاضر در صنايع پايه، سرعت رشد و توليد ما بسيار بالا است، تصريح کرد: ظرفيت توليد فولاد ما در سال ‌84 حدود ‌10 و سه دهم ميليون تن بود که در حال حاضر از ‌15 ميليون تن هم عبور کرده است. ظرفيت توليد سيمان ‌33 ميليون تن بود که در حال حاضر از ‌72 ميليون تن هم عبور کرده است و مي‌توان گفت که يک انقلاب صنعتي در حال اتفاق ‌افتادن است.

رييس‌جمهور با اشاره به بخش کشاورزي تاکيد کرد: در بخش کشاورزي امسال رکورد شکسته خواهد شد و پيش‌بيني سالي ‌17 ميليون تن در بخش کشاورزي را داريم و اين يعني شاهد يک رشد بيش از ‌10 تا ‌12 درصد در بخش کشاورزي خواهيم بود. در اين رابطه سرمايه‌گذاري کرده و يارانه‌هاي لازم را پيش‌بيني کرده‌ايم. خوشبختانه صندوق توسعه ملي هم تصويب شد و کارهاي آن در حال انجام است و به زودي وارد بازار سرمايه‌گذاري مي‌شود که يک پشتوانه بسيار قوي در بخش توليد خواهد بود و در حال حاضر هم بيش از ‌16 يا ‌17 ميليارد دلار پول در اين صندوق وجود دارد و پيش‌بيني مي‌شود که امسال به ‌30 ميليارد دلار برسد.

وي با اشاره به بحث اشتغال به عنوان يکي ديگر از برنامه‌هاي دولت، اظهار کرد: نمي‌شود جوان‌هاي کشور بيکار باشند و افراد نتوانند شغلي پيدا کنند، هم شخصيت آن‌ها حفظ شود و هم به آن شغل علاقمند باشند. سال گذشته رکورد شکسته شد و يک ميليون و ‌700 هزار شغل ايجاد کرديم و پيش‌بيني ما براي امسال ايجاد ‌5/ 2 ميليون شغل است که اگر همين روند را دو سال انجام دهيم بساط بيکاري از کشور جمع مي‌شود.

احمدي‌نژاد با اشاره به بخش مسکن نيز گفت: مطابق برنامه‌هايي که داريم در پايان سال ‌92 ان‌شاءالله مسکن نبايد ديگر يک دغدغه باشد. در حال حاضر طرح مسکن مهر و بهبود بافت‌هاي فرسوده را در دست اجرا داريم که اين کارها ادامه پيدا خواهد کرد.

وي از برنامه دولت براي تحول در شهرسازي خبر داد و افزود: ما يک طرح عظيم تحول شهرسازي داريم که به زودي اعلام خواهيم کرد که اين طرح براي هميشه تاريخ قيمت مسکن را پايين نگه مي‌دارد.

رييس‌جمهور در ادامه اظهار کرد: طرح ديگر ما، آتيه مهر است. هر کس در ايران به دنيا مي‌آيد بايد آينده روشني داشته باشد. ما اين طرح را امسال به طور کامل اجرا مي‌کنيم. در حال حاضر وقتي دو جوان مي‌خواهند ازدواج کنند بايد ‌20 يا ‌30 ميليون تومان در حساب آن‌ها پول باشد. پدر و مادرها نبايد در اين رابطه دغدغه‌اي داشته باشند بلکه بايد بتوانند به زندگي خود نيز برسند، نه اينکه مدام غصه بخورند.

احمدي‌نژاد گفت: طرح ديگر ما، ايجاد کارت اعتباري براي همه ايرانيان است. هر ايراني بايد يک کارت اعتباري در جيبش باشد تا هيچ جا سر خم نکند و شخصيت او شکسته شود. فعلا به هر سرپرست خانواده ‌5/ 1 ميليون تومان اختصاص داده مي‌شود که هر موقع آن را خرج کند به وام قرض‌الحسنه تبديل مي‌شود. هيچ ايراني نبايد روي زمين بماند و بايد اعتباري داشته باشد. البته ما طرح‌هاي ديگري در بخش بانکي، مالياتي، گمرک و بيمه هم داريم که در آينده جزئيات بيشتري را اعلام خواهيم کرد.


تا پايان امسال دغدغه مسکن از ليست دغدغه‌هاي مردم خارج مي‌شود

رييس‌جمهور در ادامه گفت‌وگوي زنده خود با مردم در پاسخ به سوالي در ارتباط با بحث مسکن و اين‌که آيا قرار است نوساناتي در بازار مسکن ايجاد شود، چراکه برخي از دلالان در اين زمينه سعي کرده‌اند هياهو ايجاد کنند و برخي از آن‌ها در پي افزايش اجاره‌بها بوده‌اند؟، گفت: هيچ اتفاقي نمي‌افتد.

 وي با اشاره به اقدام دولت در راستاي طرح مسکن مهر، گفت: طرح مسکن مهر در خدمت مردم قرار گرفته و اين موضوع با عزم دولت پيگيري مي‌شود و وقتي که ما توليد مسکن را سامان بدهيم در اجاره‌بها نيز اثر مي‌گذارد. ما اکنون قانوني براي کنترل اجاره‌بها نداريم، ولي وقتي تقاضاي اجاره‌ها در حد معقول باشد بحث اجاره‌بها را نيز مي‌توانيم کنترل کنيم.

رييس‌جمهور با اشاره به برخي از مشکلاتي که در سيستم شهرسازي داريم، گفت: امسال حدود ‌1/ 5 ميليون طرح مسکن مهر در اختيار خانواده‌ها قرار مي‌گيرد و با توجه به اين موضوع ‌1/ 5 ميليون خانه خالي مي‌شود و وقتي توليد مسکن سامان پيدا کند اين بحث در اجاره‌ها نيز اثر مي‌گذارد و ما تلاش مي‌کنيم تا پايان سال ‌90 دغدغه مسکن را از ليست دغدغه‌هاي مردم خارج کنيم.

وي با بيان اين‌که دولت تلاش کرد بحث خودرو، سکه، موبايل و مسکن را از سفته‌بازي خارج کند، گفت: ما سعي کرديم سرمايه‌ها را به سمت سرمايه‌گذاري و کار مولد سوق بدهيم و اين موضوع البته با آرامش و اطمينان هدايت مي‌شود. ممکن است در اين وسط نيز يک اتفاق کوچک بيفتد ولي مقطعي است و همانطور که گفتم تلاش دولت در راستاي سوق سرمايه‌ها به سمت سرمايه‌گذاري و کار مولد است.

احمدي‌نژاد همچنين با اشاره به فعال شدن بورس در کشور و رشد شاخص بورس به برخي ديگر از برنامه‌هاي دولت که امسال قرار است اجرا شود، اشاره کرد و گفت: به برنامه‌هاي دولت دو، سه برنامه ديگر اضافه مي‌شود که از جمله آن پزشک خانواده شهري است. موضوع پزشک خانواده روستايي رخ داد و اين موضوع در حال مکمل شدن است و امسال نيز پزشک خانواده شهري اجرا خواهد شد.

وي با اشاره به اين‌که اين موضوع در سر و سامان گرفتن نظام سلامت کشورمان بسيار تاثيرگذار است، به بحث بيمه همگاني و عزم دولت در اين راستا اشاره کرد و گفت: ان‌شاءالله به جايي برسيم که تمام ايراني‌ها با کرامت زندگي کنند و کسي براي درمان دچار سختي نشود.

رييس‌جمهور در ادامه در پاسخ به سوالي در ارتباط با نرخ ارز و تلاش دولت جهت کنترل نوسانات آن، گفت: ما خوشبختانه ذخاير ارزي بسيار بالايي داريم. درآمد ارزي بالاست، البته مصرف ارز نيز بالاست ولي رشد درآمدي ما بيش از رشد مصرف در بازار ارز است.

احمدي‌نژاد با اشاره به ديدگاه برخي مبني بر اين‌که متناسب با افزايش تورم، نرخ ارز را در کشور افزايش دهيم و مابه‌التفاوت تورمي که ايجاد مي‌شود نرخ ارز نيز افزايش پيدا کند، گفت: اين امر ممکن است اثرات مثبتي داشته باشد ولي تبعات منفي آن نيز زياد است.

وي با بيان اين‌که پول ما بايد قدرتمند باشد، گفت: دولت تمام تلاشش را مي‌کند که مردم رفاه داشته باشند و به رفاه مردم آسيبي وارد نشود. بانک ملي نيز در زمينه ارز کنترل‌هاي لازم را انجام مي‌دهد و بحث نوسانات آن و کنترل آن مورد توجه بانک ملي است.

تغييرات در مديريت‌ها بايد امري عادي شود

 

رييس‌جمهور کشورمان با اشاره به بحث ادغام وزارتخانه‌ها گفت: ادغام وزارتخانه‌ها بر اساس دو ضرورت بود؛ يک ضرورت، تکليف قانون است که بايد تا پايان سال دوم برنامه پنجم توسعه تعداد وزارتخانه‌ها به 17 برسد، ضرورت دوم نيز ضرورت ساختاري ماست.

دکتر محمد احمدي‌نژاد در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني خود با مردم ضمن بيان اين مطلب، افزود: از 25 سال قبل، کوچک شدن دولت جزو آرزوهاي ما بوده است. در برنامه‌هاي قبل نيز بر آن تاکيد شده بود ولي کسي نمي‌توانست آن را اجرا کند چرا که ساز و کاري براي آن پيش‌بيني نشده بود اما در برنامه پنجم سازوکار آن پيش‌بيني شد و تکليف آن به عهده دولت گذاشته شد.

وي گفت: دولت عجله‌اي ندارد. اينکه مي‌گويند نبايد عجله کرد، بايد پرسيد مگر وزارتخانه‌اي داريم که بدون وزير مانده باشد؟ اين اقدام به سرعت اما با دليل علمي و اجرايي انجام خواهد شد.

رييس‌جمهور اظهار کرد: اگر فرض مي‌کرديم شرح وظايف براي اين ادغام‌ها اول در دولت تصويب شود و بعد به مجلس براي تصويب برود، کارهاي اداري فشل مي‌شد و مشکل ايجاد مي‌کرد. ممکن بود زمان زيادي ببرد و روند يک ساله داشته باشد. ما تصميم گرفتيم اين روند را در دولت زودتر آغاز کنيم و وزارتخانه‌ها را ادغام کنيم؛ البته به لحاظ عاطفي دوست داشتم که ما 30 وزارتخانه داشته باشيم چرا که همه اين افراد از دوستان من هستند اما مصلحت کشور و علم مديريت ايجاب مي‌کند که ما تلاش کنيم دولت را کوچک کنيم و مجموعه مسئوليت‌ها را کاهش دهيم.

احمدي‌نژاد در ادامه با تاکيد بر اينکه هيچ‌کدام از وزارتخانه‌ها هم‌اکنون مشکل ندارند، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال هم‌اکنون در وزارت راه هيچ مشکلي ايجاد نشده است و در ساير وزارتخانه‌ها نيز همين‌طور است. در نوشتن شرح وظايف نيز دو روش وجود دارد؛ اول اينکه شروع کنيم و شرح وظايف را بنويسيم که همانطور که من گفتم طول مي‌کشد اما راه ديگري هم هست و آن اينکه وظايف هر دو وزارتخانه را در يک وزارتخانه تجميع کنيم. به عنوان مثال هر چه وظايف وزارت راه است آن را در وزارت مسکن تجميع کنيم و تکليف وزير را روشن کنيم تا بتواند کارهايش را انجام دهد. دولت براي اين کار بايد لايحه بدهد که لايحه تجميع وظايف است. در اين صورت وزير به کار خود ادامه مي‌دهد و به مرور مشکلات برطرف مي‌شود.

وي درباره بحث‌هاي بين مجلس و دولت نيز تصريح کرد: اين بگو و مگوها طبيعي و شيرين است. اگر کسي اختلاف ايجاد کند و کينه‌ورزي درست کند، درست نيست. بالاخره مجلس و دولت نظر مي‌دهند و تفاهم مي‌کنند. اگر تفاهمي هم ايجاد نشد، با اشاره رهبري مشکل حل مي‌شود. در جمهوري اسلامي مشکلي در روند اداره کشور وجود ندارد. اين بحث‌ها نبايد دست‌مايه ايجاد مشکل شوند چرا که همه بحث‌ها در جهت حل مشکل است و من نگراني از اين بابت ندارم.

رييس‌جمهور در مورد سرپرست فعلي وزارت نفت گفت: هم‌اکنون خود من سرپرست وزارت نفت هستم و نفت و نيرو با هم ادغام شده‌اند. وزارت نفت و وزارت نيرو با هم ارتباطات زيادي دارند. يک‌چهارم انرژي کشور تبديل به برق مي‌شود و اين يعني اينکه وزارت نيرو مشتري ثابت وزارت نفت است. با ادغام اين دو وزارتخانه‌، ساختمان‌ها و مسئوليت‌ها کم مي‌شود. به عنوان مثال ما ديديم که سازمان ميراث فرهنگي توانست ساختمان‌هاي خود را کاهش دهد، جهاد کشاورزي هم در حال خالي کردن برخي ساختمان‌هاي خود است و حتي آموزش و پرورش هم 70 الي 80 ساختمان خود را خالي خواهد کرد. ادغام وزارتخانه‌ها امر مثبتي است. حتي مي‌توان سه وزارتخانه را در يکي ادغام کرد.

احمدي‌نژاد در پاسخ به اين سوالي مبني بر اينکه برخي مي‌گويند برکناري وزير نفت با توجه به اينکه ما بعد از ده‌ها سال توانسته‌ايم رييس اوپک شويم مشکل ايجاد خواهد کرد، يادآور شد: اين بحث‌ها حاشيه‌اي است؛ چرا که اين سمت ربطي به اشخاص ندارد. عزيزاني که از کابينه رفته‌اند افراد مفيدي بودند و براي ما عزيز بودند اما بالاخره بايد تصميم گرفت و اين سخت است. رابطه ما با اين دوستان صميمي است. حتي من در انجام اين تصميم با آنها مشورت کردم. ما بايد منافع کشور و ملت را در نظر بگيريم و همه ما هم خود را فداي کشور، ملت و آرمانمان کنيم. تغييرات در مديريت‌ها بايد به امري عادي تبديل شود.

بن‌لادن را براي خرج تبليغات اوباما کشتند


 رييس‌جمهور در ادامه گفت‌وگوي زنده خود با مردم در پاسخ به پرسشي درباره تشکيل وزارت ورزش و جوانان، گفت: تشکيل وزارت ورزش و جوانان در مسير است ولي قانوني که ابلاغ کرده‌اند ابهامات زيادي داشت که دولت را با مشکل مواجه مي‌کرد.

وي در ادامه اظهار کرد: کسي که مي‌خواهد قانون را اجرا کند بايد نقشه روشن و کاملي در اختيار داشته باشد زيرا نقشه ناقص و مبهم مجري را دچار مشکل مي‌کند، بعد اختلاف بين مجري و دستگاه نظارتي ايجاد مي‌شود و کار به مشکل مي‌خورد. اخيرا قرار شده است کميته مشترکي بين دولت و مجلس تشکيل شود تا اصلاحات مختصري انجام شود و ابهامات را برطرف کنند تا وزارت ورزش و جوانان تشکيل شود.

رييس‌جمهور همچنين در پاسخ به اين پرسش که آيا شما معتقديد اسامه بن لادن مدت‌ها قبل کشته شده است، گفت: خير؛ مدت‌ها قبل نيست. اطلاعات دقيق دارم که بن‌لادن از مدت‌ها قبل در اختيار نيروهاي نظامي آمريکا بود و حتي او را مريض کردند و روزي که او را کشتند، مريض بود يعني ابتدا او را مريض کردند و در حالي که مريض و در اختيار خودشان بود او را کشتند.

احمدي‌نژاد افزود: کاري که رييس‌جمهور آمريکا کرد بيشتر براي بهره‌برداري سياسي در داخل آمريکا بود. يعني او را براي خرج تبليغات اوباما کشتند و الان هم دنبال جايگزيني براي او هستند تا بالاخره آن مجموعه کار خود را ادامه دهد. بنابراين آمريکايي‌ها دارند اين مسئله را دنبال مي‌کنند تا جانشين او هر چه سريع‌تر انتخاب شود.

پيچيدگي تحولات منطقه رو به باز شدن است


رييس‌جمهور در ادامه درباره ارزيابي خود از تحولات منطقه، اظهار کرد: تحولات منطقه بسيار پيچيده است و مي‌توان گفت که از تحولات اوايل قرن بيستم پيچيده‌تر است. هر کشوري شاخص‌ها و مناسبات خاص خود را دارد. در حال حاضر ملت‌هاي منطقه بدنبال خواسته‌هاي بحق خود نظير آزادي و کرامت هستند و از تحقيرها به ستوه آمده‌اند و مي‌خواهند شرايط خود را عوض کنند ولي مدل مديريت اين تحولات در کشورهاي مختلف، متفاوت است.

وي افزود: در برخي کشورها دشمنان ملت‌ها نيز دخالت دارند و به عنوان مثال مي‌بينيم که در شمال آفريقا رسما نيروي نظامي مي‌فرستند و اين کار را پيچيده‌تر مي‌کند. وقتي ناتو وارد مي‌شود اصل قضيه گم مي‌شود و معلوم نمي‌شود که خواسته‌ها چيست، ولي در برخي جاهاي ديگر کار به صورت ديپلماتيک پيگيري مي‌شود.

احمدي‌نژاد تصريح کرد: ماموريت ما همان ماموريت 32 ساله انقلاب اسلامي است. ماموريت ما حمايت از آرمان‌هاي الهي، ملت‌ها و مطالبات حقيقي آن‌ها، آزادي، عدالت و کرامت است و ما همين را در دنيا دنبال مي‌کنيم. ماموريت ما مقابله با سياست‌هاي استکباري در منطقه، وجود رژيم صهيونيستي و سيطره آمريکا بر منطقه است و اين يک ماموريت تاريخي است ولي بايد پذيرفت که در هر کشوري ملاحظات خاصي وجود دارد.

وي با بيان اين‌که در حال حاضر پيچيدگي اين تحولات رو به باز شدن است، تصريح کرد: هر چه جلوتر مي‌رويم مي‌توانيم اقدامات بيشتري انجام دهيم و بالاخره ملت‌ها و عدالت حاکم مي‌شود. در حال حاضر دولت آمريکا و متحدانش از برخي دولت‌ها عليه برخي ملت‌ها استفاده مي‌کنند و خبر قطعي داريم که اين، استفاده ابزاري است و به محض اين‌که اين مشکل براي آمريکا حل شد خود آن کشورها نيز دچار همين مشکل‌ها مي‌شوند.

رييس‌جمهور اضافه کرد: دنيا عوض شده است و نظام موجود عالم جواب نمي‌دهد و ظرفيت آن پر شده است. در حال حاضر برخي سيستم‌هاي موجود در دنيا جواب نمي‌دهد؛ حتي اگر خيلي هم ظالم و غيرمردمي نباشند. مردم خود را بالا کشيده‌اند و رشد کرده‌اند و نمي‌توانند به اين شکل مديريت شوند. حتي اگر برخي نخواهند، تحولات اتفاق خواهد افتاد.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌که هنر ما اين است که اجازه ندهيم خيزش‌هاي مردمي منطقه تحت مديريت ديگران قرار گيرد، تصريح کرد: جمهوري اسلامي همراهي خود با مردم را به خوبي انجام مي‌دهد و وظايف در قبال ملت‌ها را آگاهانه انجام خواهد داد.


دامنه نوسانات در مواجهه‌ با ‌1+5 کم خواهد شد

رييس‌جمهور کشورمان در پاسخ به سوالي در ارتباط با نامه‌نگاري‌هاي جديد ايران با گروه 1+5 و پاسخ 1+5 و اينکه چرا واکنش‌ها در مورد اين نامه‌نگاري‌ها و جواب‌هاي مرتبط با آن از سوي اعضاي اين گروه بعضا متفاوت بوده است، گفت: ما هميشه گفته‌ايم که اهل گفت‌وگو در شرايط عادلانه و احترام هستيم و ميل به همکاري داريم.

دکتر محمود احمدي‌نژاد در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني خود با مردم ادامه داد: در گروه 1+5 گرايشات متفاوت است و در مواجهه با آنها ما نوساناتي داشتيم و اين نوسانات گاه اوج مي‌گيرد، گاه افت مي‌کند ولي دامنه نوسانات کم خواهد شد.

وي با بيان اينکه «من از صحبت‌هاي خانم اشتون و پاسخ ايشان تعجب کردم»، افزود: ما گفته‌ايم که آماده همکاري در چارچوب قانون هستيم. آماده همکاري در جنبه‌هاي مختلف هستيم و من از مطلبي که خانم اشتون گفتند تعجب مي‌کنم.

رييس‌جمهور با اشاره به ضرورت گفت‌وگو و با بيان اينکه «بايد گفت‌وگو کنيم و حرف بزنيم تا به تفاهم برسيم»، اظهار کرد: اميدواريم در نشست‌هاي آتي به نتايج ملموس‌تري براي همکاري برسيم.

احمدي‌نژاد در پاسخ به سوال ديگري در ارتباط با برگزاري اجلاس جهاني مبارزه با تروريسم در تيرماه در تهران و ديدار امروزش با تعدادي از شرکت کنندگان در اجلاس مبارزه با تروريسم گفت: اينکه تروريسم يک خطر است، حرف درستي است و متعلق به امروز نيست.

وي با اشاره به حمايت آمريکا از گروه‌هاي تروريستي گفت: آمريکا و متحدانش از گروه‌هاي تروريستي حمايت مي‌کنند و بعد از آن ادعاي مبارزه با تروريسم را مطرح مي‌کنند. آنها مي‌آيند اعمال زشتي را انجام مي‌دهند ولي بعد مي‌آيند پرچم مبارزه با آن را در دست مي‌گيرند. آنها سران برده‌برداري و استعمار بوده‌اند.

رييس‌جمهور با بيان اينکه «هر جا جنايت، کودتا و ديکتاتوري است، آنها حضور دارند و بعد از آن شعار مبارزه با تروريسم و دفاع از دموکراسي را مطرح مي‌کنند»، خاطرنشان کرد: آقاي بوش در منطقه ما يک ميليون نفر را کشت و بعد از آن شعار دفاع از حقوق بشر را مي‌دهد.

احمدي‌نژاد در ادامه با طرح اين پرسش که «در آمريکا کجا آزادي است؟»، افزود: ان‌شاءالله امسال که به سازمان ملل رفتم، توضيح بيشتري در اين ارتباط خواهم داد.

وي همچنين به عدم آزادي در اروپا اشاره کرد و گفت: در اروپا نيز همين‌طور است. مي‌بينيد اگر کسي در مورد هولوکاست مطلبي بنويسد زنداني مي‌شود.

رييس‌جمهور ادامه داد: ما معتقديم که يک جريان سالم واقعي و عالمانه بايد براي مبارزه با تروريسم شکل بگيرد و ما در اين ارتباط تلاش مي‌کنيم و معتقديم که بايد در اين زمينه تعريف واحدي ايجاد شود و همه مشارکت داشته باشند و به ميدان بيايند تا ريشه‌کن شود.

احمدي‌نژاد با اشاره به حوادث تروريستي نظير بمب‌گذاري در افغانستان، پاکستان و عراق، گفت: ما فکر مي‌کنيم که بايد اين موضوع را عالمانه مديريت و ريشه‌کن کرد و جمهوري اسلامي ايران در اين زمينه پيش‌قدم شده است.

احدي از دولت حق دخالت در انتخابات را ندارد


رييس شوراي عالي امنيت ملي کشورمان در ادامه گفت‌وگوي زنده خود با مردم با تاکيد بر اين‌که رژيم صهيونيستي سمبل استعمار است و به عنوان يک غده چرکين در منطقه حضور يافته و باعث ايجاد مشکل شده است، خاطرنشان کرد: در سالگرد تاسيس اين رژيم مردم در بسياري از نقاط تظاهرات کردند اما چندين نفر کشته و شهيد شدند. اين رژيم بار ديگر ماهيت خود را نشان داد.

وي با تاکيد بر اين‌که اتحاد بين گروه‌هاي فلسطيني بايد منجر به ريشه‌کني رژيم صهيونيستي شود، خاطرنشان کرد: اگر اين رژيم به هر عنوان در منطقه حضور پيدا کند منطقه را آلوده مي‌کند همانند يک سلول سرطاني که در بدن رشد مي‌نمايد، لذا اين سلول بايد از بدن بيرون رود.

احمدي‌نژاد همچنين برخي از سردمداران دول و کشورهاي منطقه را ماموران آمريکا و برخي کشورهاي استعمارگر اروپايي عنوان کرد و در باب ماموريت آن‌ها، گفت: ماموريت آنها اخلال در روند حرکت ملت‌هاي منطقه است اما ديديم که چيزي عايدشان نشد.

وي با يادآوري اثبات حقانيت موضع ملت ايران در مورد تحولات منطقه نسبت به طراحي دشمن براي بيرون کشيدن رژيم صهيونيستي از تحولات منطقه و دور کردن آن از برخي مسائل و نيز دادن خاک برخي کشورها نظير اردن به اين رژيم، هشدار داد.

رييس‌جمهور افزود: بايد براي حل موضوع فلسطين آوارگان به جاهايي که به آنجا تعلق داشتند بازگردند و حق حاکميت ملي که از آن آنهاست به آنها اعطا شود. ملت فلسطين زير بار هيچ ستمي نمي‌رود ولي در مجموع بعضي‌ها دست و پا مي‌زنند.

احمدي‌نژاد در مورد حاشيه‌سازي‌ها عليه دولت نيز با يادآوري اين نکته که دولت خادم ملت است و بايد از دوره مسووليت خود براي کار و ساختن کشور بهره گيرد، خاطرنشان کرد: آنچه که باقي مي‌ماند ملت ايران، کشور، انقلاب و آرمان‌هاي ملت ايران است و بايد اين الگو به جهان معرفي شود. ما حرف‌هاي جديدي براي مردم دنيا داريم و معتقديم که بهترين سيستم اداره کشور را ارايه کرده‌ايم.

وي در همين زمينه بر توسعه علمي و اقتصادي و سرآمدن بودن در تمام عرصه‌ها، تاکيد کرد و گفت: بايد کشور را بسازيم و به جلو برويم. امروز کشور با نشاط است و همه مقدمات آماده يک جهش بزرگ است. بايد همه دست به دست هم دهيم و کشور را بسازيم و اين توصيه امام و مقام معظم رهبري است.

رييس‌جمهور همچنين همه را دعوت به کار و تلاش کرد و عدم وجود مشکل در مباني را مورد تاکيد قرار داد.

احمدي‌نژاد همچنين در مورد برخي مباحث مبني بر اينکه دولت قصد تاثيرگذاري در روند انتخابات را دارد، گفت: وزارت کشور مجري انتخابات است و احدي از دولت حق دخالت در آن را ندارد و اساسا چنين بحث‌هايي جاي طرح ندارد.

وي در ادامه در مورد مباحث مربوط به نظام جمهوري اسلامي ايران با بيان اين‌که برخي اوقات دل انسان براي نظام و ولايت فقيه مي‌سوزد، گفت: سيستم ما ولايت فقيه است و اين سيستم امر نويي است. البته خود بحث ولايت فقيه ريشه در آموخته‌ها و دين ما دارد.

رييس‌جمهور افزود: هر ملتي آرزو دارد بهترين و پاک‌ترين افراد بر آن‌ها حاکميت داشته باشد و ما امروز نظام ولايت فقيه را به عنوان مترقي‌ترين و مردمي‌ترين نظام در کشور داريم.

احمدي‌نژاد در همين زمينه دو پايه اصلي نظام ولايت فقيه يعني امام و ولي را مورد اشاره قرار داد و با بيان اين‌که ولي بي‌ملت دست بسته است و ملت بي‌ولي سرگشته و متفرق، تصريح کرد: رابطه بين اين دو عشق و محبت است. همانطور که خداوند جهان را بر اساس محبت آفريد. ولايت فقيه نيز عاشق مردم است و ما به همين دليل موفقيم.

وي افزود: هر چه اين رابطه قوي‌تر باشد پيشرفت و تعالي و کمال نيز بيشتر است. ماموريت هر ملتي نيز اجراي عدالت است که ما عادل‌ترين رهبر را در جمهوري اسلامي داريم.

رييس‌جمهور با يادآوري اين نکته که ما نمي‌گوييم که عدالت مطلق هستيم، گفت: ماموريت ما برپايي عدالت است و ولي در اين زمينه راه را باز مي‌کند. ما نظام الگويي در ايران داريم و در واقع نظام ولايت فقيه در ايران وجه تمايز ما با ديگر کشورهاست. بايد اين مسئله را قدر بدانيم که ريشه در آرمان‌هاي ما دارد.

وظيفه خود مي‌دانيم از رهبري و اصل مترقي ولايت دفاع کنيم

 

رييس‌جمهور در ادامه با اشاره به جلسات مسوولان با رهبري گفت: گاهي روي يک موضوع بحث مي‌کنيم و افراد گوناگون نظر مي‌دهند تا موضوع پخته شود. ولايت رحيم‌ترين و عاشق‌ترين به مردم است، مردم دوست دارند که حاکم‌شان فردي عالم، شجاع و عادل باشد که ايشان يک فقيه‌اي با همين مشخصات هستند و اين نعمتي است که حضرت امام(ره) براي ما پايه‌گذاري کرد.

احمدي‌نژاد گفت: همانطور که در ابتداي سخنان خود گفتم مشکل لاينحلي در کشور وجود ندارد، چراکه سيستم طوري است که هر مشکلي ايجاد شود حل مي‌شود به همين دليل است که در جمهوري اسلامي نشاط وجود دارد و همه مسوولان 24 ساعته در حال تلاش هستند چرا که مي‌دانند کارشان هدر نمي‌رود.

رييس‌جمهور در ادامه افزود: ما بر خود وظيفه مي‌دانيم که از رهبري عزيز و اصل مترقي ولايت دفاع کنيم. رابطه ما با رهبري رابطه‌ شخصي و اعتقادي است و ما به هم علاقه شخصي داريم، ولي مثل پدر در جامعه است، دلسوزتر از ولي چه کسي مي‌تواند براي جامعه باشد، 75 ميليون نفر زير اين چتر هستيم. نظام ولايت فقيه نظامي موفق بوده است و مي‌بينيم که پيشرفت‌هايي در کشور اتفاق افتاده که مانند معجزه است.

احمدي‌نژاد گفت: صندوق بين‌المللي پول در سال گذشته تلاش داشت به بهانه پولشويي که آمريکايي‌ها مطرح کرده بودند ايران را تحريم کنند، اما امسال مجبور شد که از ما تعريف کند و برخي گره‌ها را باز کند. اين سيستم تجربه خوبي در جهان بوده و راهي است که اميدها را در دنيا زنده کرده است و دولت هم در همين مسير تلاش مي‌کند. همه بايد با تقوا و تلاش گسترده ولي فقيه را ياري کنند.

رييس‌جمهور در پايان گفت: ما تلاش‌مان اين است که در کشور نقص و فقر نباشد و اين شدني است و بايد تلاش کنيم و با دلسوزي کار کنيم.