کد خبر 46334
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۹:۵۵

مراسم معارفه غضنفري سرپرست وزارت صنايع و توديع محرابيان وزير سابق صنايع عصر امروز با حضور رحيمي معاون اول رييس جمهور و جمعي از معاونان و مديران وزارت صنايع و بازرگاني برگزار شد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، خادم المله قائم مقام وزير صنايع اولين سخنران مراسم امروز بود که هرچند مجري مراسم وقت سخنراني وي را 5 دقيقه اعلام کرد ولي او به اين 5 دقيقه بسنده نکرد و زمان بيشتري را صرف سخنراني کرد.
احمد خادم‌المله، در ابتداي صحبتهاي خود ادغام وزارتخانه‌هاي صنايع و بازرگاني را برگي زرين در کارنامه وزارت صنايع عنوان کرد و گفت:‌ با ادغام، فصل جديدي از فعاليت اين وزارتخانه آغاز خواهد شد.
وي با اشاره به جلسه روز گذشته محرابيان با برخي معاونان و مديران وزارت صنايع، گفت:‌ در اين مراسم که در فضايي عاطفي برگزار شد، هرچند با گريه و ناراحتي همراه بود ولي محرابيان از مديران وزارتخانه خداحافظي کرد.
به گفته وي مراسم روز گذشته نشان داد که کارکنان وزارت صنايع از محرابيان رضايت دارند و اين در حالي استکه ابراز رضايت مقام معظم رهبري و رئيس جمهور نيز شامل حال وي شده است.
خادم المله در ارزيابي عملکرد محرابيان با بيان اينکه وي براي رضاي خدا کار مي‌کرد، اظهار داشت: براي ارزيابي عملکرد يک مدير بايد ببينيم آيا مقام مافوقش از او راضي است يا خير و علاوه بر اين، بايد ديد آيا زيردستان از او رضايت دارند يا نه.
وي ادامه داد: در مراسم امروز صحبتي از آمار و ارقام بخش صنعت نمي‌کنيم زيرا اين کار تخصصي علماي قوم است که آمار و ارقام را بررسي کنند و شاخص‌ها را ببينند.

* تصميم گيري‌هاي 5 دقيقه‌اي

خادم المله با اشاره به عملکرد مناسب محرابيان در برخورد با عملکرد انقباضي سيستم بانکي، گفت: تصميم‌گيري شجاعانه و سريع محرابيان از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است و ما در برخي موارد حتي در 5 دقيقه در مورد مسائلي که اهميت داشت، تصميم مي‌گرفتيم.
وي با بيان اينکه محرابيان بسياري از مواقع شب را در ساختمان وزارت صنايع مي‌گذراند، گفت: او به عنوان يک وزير جوان حتي زماني که بيمار بود نيز پس از تزريق يک آمپول در دفتر کار خود، به برنامه هيأت دولت مي‌رفت.
وي با بيان اينکه بحث‌هاي زيادي در مورد اولويت صنعت و تجارت بر يکديگر مطرح شده است، از رحيمي درخواست کرد تا اين بحث‌ها تمام شود زيرا بخش صنعت و تجارت مکمل يکديگرند.
وي تأکيد کرد: اينکه گفته مي‌شود يک وزارتخانه "در " وزارتخانه ديگر ادغام شده بايد مورد تجديدنظر قرار گيرد.

* ثبات شغلي در بخش صنعت مهم است

قائم مقام وزير صنايع ادامه داد: ثبات شغلي در بخش صنعت بسيار مهم است، در همين زمان غضنفري سرپرست وزارت صنايع از او پرسيد ثبات شغلي وزرا ديگر؟ که خادم با خنده پاسخ داد: نه، اين مسئله به ما ربطي ندارد.
وي در پايان دو بيت شعر را قرائت کرد که بيت اول با مضمون "چه گنج‌ها بنهادند و ديگري برداشت/ چه رنج‌ها بکشيدند و ديگري آسود " را به محرابيان و بيت دوم با مضمون "هزار سال به اميد تو توانم/ اگر مراد برآيد هنوز باشم " را نيز به غضنفري تقديم کرد.

* به جايگاه صنعت کشور افتخار مي‌کنيم

 در ادامه مراسم علي‌اکبر محرابيان وزير سابق صنايع با تقدير از همکاري معاونان، کارشناسان و مديران بخش صنعت اظهار داشت: در بحران‌ها بخش صنعت نيازمند مراقبت بود که تلاش همکاران در اين زمينه اثرگذار شد.
وي با بيان اينکه در اغلب شاخص‌ها مطابق برنامه پيش‌بيني شده به اهداف خود رسيده‌ايم، تصريح کرد: کميسيون صنايع و حمايت و نگاه مقام معظم رهبري از بخش توليد، شرايطي را فراهم کرد که هم اکنون به جايگاه صنعت کشور افتخار مي‌کنيم.
محرابيان از تدبير رئيس جمهور در مورد معرفي غضنفري به عنوان سرپرست وزارت صنايع تقدير کرد و گفت: اميدوارم غضنفري بتواند به موفقيت دست يابد و شرايط رشد بخش رشد صنعت را فراهم کند.
پس از سخنان محرابيان، حکم سرپرستي غضنفري توسط رحيمي، معاون اول رئيس‌ جمهور به وي تقديم شد و دو تابلو فرش نيز از طرف کارکنان وزارت صنايع و بازرگاني تقديم محرابيان شد.

* براي محرابيان تقاضاي نشان لياقت کرده‌ بوديم

 محمدرضا رحيمي معاون اول رئيس جمهور نيز در اين مراسم با بيان اينکه برايم شرکت در اين مراسم و صحبت کردن در آن به دليل اينکه يکي از اعضاي با کفايت دولت از ما جدا مي‌شود، سخت است، گفت: کارهاي اجرايي طوري است که يکي مي‌آيد و يکي مي‌رود، خوشا به حال کسي که خوب مي‌آيد و خوب مي‌رود و سرافراز ميدان را ترک مي‌کند.
وي با بيان اينکه طي يکسال و نيم اخير موضوعي نبود که به محرابيان بگوئيم و پاسخش منفي باشد، گفت: ما در اين مدت از وي کلمه‌ "نه " نشنيديم.
وي ادامه داد: زماني که قرار شد غضنفري به عنوان سرپرست وزارت صنايع انتخاب شود، او نيز حال و حکايت من را داشت و مي‌گفت "اي کاش مهندس محرابيان مي‌ماند " که اين نشان دهنده همدلي اين دو برادر است.
رحيمي تصريح کرد: هيچوقت اتفاق نيفتاد که موضوعي را از محرابيان بپرسيم و او بگويد "بايد بررسي کنم و پاسخ ‌دهم "، زيرا راجع به هر مسئله‌اي اطلاع داشت.
وي تاکيد کرد: بيش از 20 بار در غياب محرابيان در خدمت رئيس جمهور از وي تعريف و تمجيد کردم و حتي برايش تقاضاي نشان لياقت کرده بوديم.

* در وزارت صنايع جا براي همکاران وزارت بازرگاني نيز هست

معاون اول رييس جمهور در مورد انتخاب مسئول جديد براي وزارت صنايع نيز گفت: احمدي‌نژاد در انتخاب اين فرد با مشکل مواجه بود زيرا از يک طرف محرابيان جزء دوستان رئيس جمهور بود و نمي‌توانست از او دل بکند و از طرفي نمي‌دانست با عطوفت و مهرباني غضنفري چه کند.
به گفته وي‌ بين دو "خوب " تشخيص "خوبتر " سخت است و هنوز هم معلوم نيست که کداميک خوبترند.
وي افزود: هر چند در جدايي از محرابيان ناراحتيم ولي در اتصال با غضنفري شاد خواهيم بود.
وي صحبت بيشتر در مورد محرابيان و غضنفري را به روزي که دو وزارتخانه يکي شوند موکول کرد و ادامه داد: معارفه غضنفري معني ندارد زيرا وي شناخته‌شده، است ولي در آينده در مورد خصائص او صحبت خواهيم کرد.
رحيمي با بيان اينکه صنعت جاي کار زيادي دارد، گفت: وزير پيوسته بايد دنبال کشف نيرو باشد.
وي خطاب به غضنفري گفت: در وزارت صنايع جا آنقدر زياد است که مي‌توانيد همکاران وزارت بازرگاني را نيز به اينجا بياوريد.

* سهم 40 درصدي توليد و تجارت از توليد ناخالص ملي

 غضنفري سرپرست وزارت صنايع آخرين سخنران اين مراسم بود که در ابتداي سخنان خود با بيان اينکه دير يا زود بايد ادغام وزارت صنايع و بارزگاني صورت مي‌گرفت، گفت: اگر انتخاب با من بود محرابيان شايسته‌ترين فرد براي اين کار عظيم بود.
وي ادامه داد: شايد در ايده‌پردازي طرح، وزير بازرگاني بيشتر صحبت کرده ولي محور اصلي صنعت است و البته تجارت.
وي تصريح کرد: 30 درصد توليد ناخالص ملي به بخش صنعت وابسته است و سهم صنعت و تجارت در توليد ناخالص ملي به بيش از 40 درصد مي‌رسد.

* "در " بي "در "

وي با بيان اينکه در بخش صنعت خودکفايي ايجاد شده است، گفت: بازارهاي جهاني بايد به کالاهاي ايراني وابسته باشند و در واقع وزارتخانه جديد، يک وزارت بازرگاني شماره 2 است که بايد در کنار وزارت امور خارجه پيوندهاي اقتصادي توليد را با بازارهاي جهاني مستحکم کند.
سرپرست وزارت صنايع با اشاره به انتقاد خادم‌المله از طرح موضوع ادغام وزارت صنايع "در " بازرگاني گفت:‌ "در " اصالت عملکردي ندارد، "در " بي‌ "در "
به گفته وي، "در " کلمه‌اي بود براي اينکه چگونه ادامه کار ميسر شود.
وي تاکيد کرد: همکاران وزارت صنايع نبايد احساس کنند وزير صنايع و يا اين وزارتخانه در عملکرد خود ناموفق بوده است بلکه وزارتخانه جديد حاصل ادغام وزارتخانه‌هاي صنايع و بازرگاني است و اينطور نيست که وزارتخانه‌اي منحل شده باشد.
وي تاکيد کرد: محرابيان مي‌توانست وزير بهتري باشد ولي در جاي مهمتري از او استفاده خواهد شد.

* استراتژي توليد تغيير نمي‌کند

غضنفري با بيان اينکه وزارتخانه جديد بايد چابک باشد، اظهار داشت:‌ استراتژي توليد و صنعت هيچ تغييري نخواهد کرد.
وي ادامه داد: صادرات غيرنفتي در برنامه اول 11.7 ميليارد دلار بود که در برنامه دوم به 12 ميليارد دلار و در برنامه سوم به 26 ميليارد دلار رسيد.
وي تصريح کرد: اين رقم در برنامه چهارم 53 ميليارد دلار پيش‌بيني شده بود که رقم 80 ميليارد دلار محقق شد.
وي با بيان اينکه اصل مديريت واردات اين است که در خدمت توليد و صادرات باشد، گفت: براي بهبود فضاي کسب و کار نيازمند شفافيت مقررات هستيم اما تا زماني که وزارت صنايع و بازرگاني از يکديگر جدا باشند هيچ وزارتخانه‌اي مسئول بهبود فضاي کسب و کار نيست.
غضنفري با تاکيد بر لزوم تجاري‌سازي تحقيقات صنعتي و نوآوري در کشور اظهار داشت: بايد از تحقيقات پول‌سازي کنيم ولي اين در حالي استکه سهم صادرات صنايع هاي‌تک از کل صادرات کشور از برنامه دوم تا چهارم فقط 0.29، يک و 1.02 بوده است.

* واگذاري تنظيم بازار محصولات کشاورزي به وزارت کشاورزي

سرپرست وزارت صنايع با تاکيد بر لزوم ايجاد يک جريان رودخانه‌اي از توليد کالا، گفت: تنظيم بازار محصولات کشاورزي بايد به وزارت کشاورزي واگذار شود.
وي با بيان اينکه وزارت صنايع با اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها توانست بازار محصولات صنعتي را کنترل کند، گفت: وزارت تعاون، شهرداري‌ها و استانداري‌ها براي مديريت بخشي از بازار بايد وارد شوند.
غضنفري ادامه داد: براي نجات از وابستگي بايد توليدات صادرات محور به گونه‌اي مديريت شود که درآمدهاي ارزي ناشي از آن بتواند ارز مورد نياز کشور را تأمين کند.
وي در پايان اظهار داشت: ‌من يک سربازم و محرابيان يک افسر، هرجا بگويند برويد، مي‌گوييم چشم.