کد خبر 464682
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۶

نخستین شبکه خدمات رایانش ابری (cloud) برای ذخیره‌سازی اطلاعات داخلی کشور صبح امروز با حضور وزیر ارتباطات به طور رسمی آغاز به کار کرد.

 به گزارش مشرق،  رایانش ابری به مجموعه‌ای از فناوری‌ها و روش‌ها اطلاق می‌شود که برای ارائه منابع ذخیره‌سازی، پردازشی و شبکه به صورت متمرکز بنا به درخواست استفاده‌کنندگان با قابلیت انعطاف‌پذیری بالا و ظرفیت بسیار به اجرا درمی‌آید.

بر این اساس شبکه خدمات رایانش ابری کشور برای نخستین‌بار در راستای توسعه شبکه ملی اطلاعات و دیتاسنترهای داخلی توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران، مرکز تحقیقات مخابرات ایران و دانشگاه‌های الزهرا(س) و شریف به اجرا درآمد.

ارائه خدمات دولت الکترونیک، دسترسی به خدمات بومی در کشور و افزایش ظرفیت منابع ذخیره‌سازی از جمله اهداف این پروژه عنوان شده است.

شبکه رایانش ابری کشور قرار است در چهار لایه به صورت یک مدل ابری کامل به اجرا درآید که در فاز نخست این پروژه در لایه یأس ( IaaS) به اجرا درآمده  است.

این شبکه هم‌اکنون در دیتاسنتر همدان و خوزستان پیاده‌سازی شده و قرار است در سایر مراکز داده استانی نیز به اجرا درآید، هدف اولیه ارائه این خدمات، حمایت از کسب و کارهای نو و استارتاپ‌ها است به نحوی که این شبکه به مدت یک سال خدمات رایگان به استارتاپ‌ها خواهد داد تا بتوانند ایده‌های خلاق خود را ذخیره‌سازی و نگهداری کنند.

همچنین قرار است با توسعه مراکز داده تا پایان امسال خدمات ابری در این سطح دسترسی به دستگاه‌های دولتی تحت عنوان «ابر دولتی» ارائه شود.

فاز رسمی آغاز به کار شبکه خدمات رایانش ابری با عضویت وزیر ارتباطات به عنوان آغازگر استفاده از این خدمات به صورت نمادین اجرایی شد، همچنین در راستای راه‌اندازی این شبکه، همایش رایانش ابری و تاثیر آن بر اکوسیستم پهن‌باند کشور صبح امروز در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف تسهیل کسب و کارهای نو و چگونگی تقویت برنامه‌های توسعه ملی در شبکه ملی اطلاعات برپا شد.
منبع: مهر