به گزارش خبرنگار سرويس جامعه مشرق، فردا نيمه ماه رمضان و ميلاد امام حسن مجتبي (ع) است در تقويم ها نيز از اين روز به عنوان آغاز هفته اکرام و اطعام مستمندان ياد شده است در خصوص چرايي نامگذاري سالروز ميلاد امام حسن(ع) به نام احسان و اطعام نيازمندان، با حجت الاسلام و المسلمين "هادي زين العابدين" مدرس حوزه علميه گفت و گو کرده ايم.
وي در ابتداي سخنان خود گفت: مورخان شيعه و سني از بخشندگيهاي امام حسن (ع) داستانهاي فراواني را نقل کرده اند که همه آنها حکايت از گشاده دستي آن حضرت دارد و گويا به همين دليل است که اين بزرگوار کريم اهل بيت(ع) ناميده مي شود.
زين العابدين افزود: حضرت مجتبي(ع) دوبار همه دارايي خويش و سه بار نصف مال خود را در راه خدا انفاق و احسان کردو بنا بر گواه تاريخ اين احسان و انفاق منحصر به فرد، از فضايل اختصاصي ايشان است چنانچه در روايات آمده است: «خرجَ الحسنُ(ع) من ماله مرّتين و قاسم لله ماله ثلاث مرّات حتّي انه کان يعطي نعلاً و يمسک نعلاً و يعطي خفاً و يمسک خفاً» وقتي که نصف مال خود را در راه خدا ميداد چنان دقت ميکرد تا جايي که يک نعلين و چکمه را ميداد و يک نعلين و چکمه را براي خود نگاه ميداشت.
بنا بر اظهارات تاريخي وقتي اصحاب از امام حسن(ع) مي پرسيدند: که چرا هرگز سائلي را نااميد برنميگردانيد؟ مي فرمودند: من هم به درگاه خدا سائلي هستم و ميخواهم که خدا مرا محروم نسازد از همين رو شرم دارم که با چنين اميدي سائلان را نااميد کنم. خداوندي که عنايتش را به من ارزاني ميدارد، ميخواهد که من هم به مردم کمک کنم".
اين مدرسه حوزه در ادامه اظهار کرد: پس با توجه به کرامتها و بخششهاي کمنظير و اغلب بينظير آن امام بزرگوار لقب "کريم" برازنده آن حضرت است و ما نيز بايد در شراطي کنوني سيره آن حضرت را در دستور کار خود قرار دهيم و با کمک به برادران مسلمانمان در پاکستان و نقاط ديگر، مصداق پيرو واقعي آن حضرت باشيم.
هر چه کني، به خود کني، گر همه نيک و بد کني
«اگر نيکي کنيد، به خود کردهايد و اگر بدي کنيد، از آن خودتان است». بهترين راه تشويق انسان به کار خير، بهرهگيري از حس غريزي خوددوستي اوست. قرآن ابتدا ميفرمايد: «هر کس در گرو اعمال خويش است.» آنگاه ادامه ميدهد: «نيکيهايي که ميکنيد، به خود ميکنيد و زيان بديهاي شما نيز به خودتان برميگردد.» بدين وسيله، انسان را به خوبي و پرهيز از زشتي دعوت ميکند.
امام علي (ع) نيز در اين باره ميفرمايد: «تو اگر نيکي کني، خودت را گرامي داشتهاي و به خودت نيکي کردهاي و اگر بدي کني، خودت را خوار کردهاي و به خودت زيان رساندهاي.» اين سنتي هميشگي است و نيکيها و بديها سرانجام به خود انسان بازميگردد."
پس بايد هميشه مد نظر داشت که اجراي عدالت و صلح در جامعه در وهله اول به نفع خودمان است و در مراحل بعد تر آحاد بشري و انسان ها از آن متنفع مي شوند به ويژه در شرايط کنوني که همه ما اير مصرف گرايي وتجمل شده ايم و غافل از آن هستيم که افراد ديگر در چه شرايطي زندگي مي کنند.
در مفاتيح الجنان براي شب و روز پانزدهمين روز از ماه رمضان اعمالي ذکر شده است که عبارتند از : غسل، اقامه شش رکعت نماز (هر دو رکعت به يک سلام) که در هر رکعت، سوره هاى حمد و يس و ملک و توحيد بايد قرائت شود، خواندن صد رکعت نماز، که در هر رکعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره «قل هو اللّه احد» را بخواند.
از حضرت على(ع) به نقل از از رسول خدا(ص) روايت شده است که هر کس اين عمل را بجا آورد خداوند ده فرشته را به سوى او بفرستد تا دشمنان را از او دفع کنند و سى فرشته را به هنگام مرگ نزد او بفرستد تا بهشت را به وى بشارت دهند و سى فرشته ديگر، تا او را از آتش دوزخ ايمن دارند.
زيارت امام حسين(ع) از ديگر اعمال ذکر شده در اين شب است؛ از امام صادق(ع) سؤال کردند که پاداش کسى که در شب نيمه ماه رمضان کنار قبر امام حسين(ع) باشد چيست؟ فرمودند: خوشا به حال کسى که در شب نيمه ماه رمضان در کنار قبر امام حسين(ع) بعد از نماز عشا ده رکعت نماز بگزارد، در هر رکعتى بعد از سوره حمد ده مرتبه قل هو الله احد را بخواند و از آتش دوزخ به خدا پناه ببرد; خداوند نيز به پاداش اين عمل، نامش را «آزاد شده از آتش» ثبت فرمايد و قبل از آن که بميرد، فرشتگان به وى بشارت بهشت مى دهند و فرشتگان ديگرى، او را از آتش دوزخ ايمن مى دارند.
کد خبر 4656
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۴
اکرام و اطعام مستمندان در فرهنگ اسلامي از جايگاه ويژه اي برخوردار است به بهانه ميلاد کريم اهل بيت(ع) به بررسي اين موضوع پرداخته ايم.