کد خبر 4662
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۳:۴۸

مراجعين نمايندگان مجلس شوراي اسلامي طي روزهاي گذشته در انظار عمومي اقدام به خوردن و نوشيدن کردند که اين بي تدبيري مسئولان اجرايي قوه مقننه موجب نارضايتي روزه داران شده است.

به گزارش سرويس جامعه مشرق به نقل از آتي نيوز، در آستانه فرارسيدن ماه رمضان نيروي انتظامي در قالب اطلاعيه هشدارهايي را در خصوص روزه خواري اعلام کرد اما آنچه در معابر عمومي شاهد هستيم نشان از عدم توجه به اين اطلاعيه از سوي مردم و نيروي انتظامي دارد.
پس از روزه خواري در معابر عمومي و برخي ادارات، اين روزها شاهد هستيم افرادي در مقابل ساختمان سبز مجموعه بهارستان و در داخل مجلس شوراي اسلامي بدون توجه به حرمت ماه مبارک رمضان و مردم روزه‌دار،‌ اقدام به خوردن و آشاميدن مي‌کنند.
نکته جالب توجه آن است که بوفه مقابل درب شمال شرقي مجلس شوراي اسلامي نيز برخلاف ديگر محل هاي اغذيه فروشي ـ بدون هيچ تذکري مبني بر ممنوعيت روزه خواري در انظار عمومي ـ اقدام به فروش مواد غذايي و آشاميدني به اين افراد مي کند که خواسته و ناخواسته اقدام به روزه خواري کرده اند.
برپايه اين گزارش و با در نظر گرفتن اين موضوع که همه روزه داران از روزه خواري علني رنج برده و متأسف مي شوند و با عنايت به اصل يکصد و چهارم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران که مقرر مي دارد: "کليه قوانين و مقررات مدني، جزائي، مالي، اقتصادي، اداري، فرهنگي، نظامي، سياسي و غير اينها بايد بر اساس موازين اسلامي باشد.اين اصل بر اطلاق يا عموم همه اصول قانون اساسي و قوانين و مقررات ديگرحاکم است و تشخيص اين امر بر عهده فقهاي شوراي نگهبان است ".روزه خواري بايد مجازات شرعي خود را که 25ضربه شلاق تعزير است دارا باشد.
همچنين مطابق ماده 638 قانون مجازات اسلامي :"هرکس علنا در انظار عمومي و معابر تظاهر به عمل حرامي نمايد علاوه بر کيفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه يا تا 74ضربه شلاق محکوم مي گردد"
براين اساس بهتر است نمايندگان مجلس شوراي اسلامي که به بحث قانون گذاري در قوه مقننه را پيگيري مي کنند به فکر راه حلي براي رفع اين موضوع باشند چراکه در حال حاضر محدوده و بخش هايي از ساختمان سبز بهارستان به پاتوقي براي روزه خوارن تبديل شده است.
بخشي از اطلاعيه نيروي انتظامي درباره روزه خواري:
"روزه خواري در معابر و اماکن عمومي از نظر شرعي حرام و از نظر قانوني از مصاديق جرايم مشهود و قابل تعقيب است بر همين اساس عذر شرعي مانند بيماري و مسافرت مجوزي براي تظاهر به روزه خواري نيست.
متصديان واحدهاي صنفي و يا هر واحد ديگري که ناچار بر ارائه خدمت در طول روز هستند ملزم به اخذ مجوز قانوني از مبادي ذيربط هستند.
انتظار مي رود که افراد از مزاحمت هاي صوتي به ويژه در ساعات استراحت که موجب آزردگي خاطر شهروندان مي شود اجتناب کنند."
گفتني است در اين اطلاعيه از مردم درخواست شده تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف مراتب را بلافاصله به پليس 110 اطلاع دهند.