کد خبر 466531
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۸

نبرد در الانبار در حالی که انتظار می رفت با سرعت بیشتری رقم بخورد همچنان به علت کارشکنی‌های آمریکایی کُند و دشوار به پیش می‌رود.

به گزارش مشرق، روزنامه البیان نوشت: نیروهای عراقی یورش داعش با دو خودرو بمب گذاری شده را به محور شرقی منطقه البو طعمه در جنوب بیجی در چهل کیلومتری شمال تکریت ناکام گذاشتند.

در جبهه الانبار، وزارت دفاع عراق از هلاکت شماری از تروریست ها در منطقه پل البوعیثه در محور شمالی الانبار خبر داد.در همین حال صباح کرحوت رئیس شورای استان الانبار اعلام کرد: استراتژی نظامی ویژه برای آزاد سازی الانبار پس از پیشروی های نیروهای عراقی در چند محور تغییر کرده است.

وی افزود: عملیات در الانبار در حال حاضر متوقف شده است و این به علت بمب گذاری مبادی ورودی شهرهای این استان به ویژه الرمادی مرکز این استان است که این بر پیشروی های نیروهای عراق تاثیر گذاشته است.

کرحوت از بازنگری در نیروهای امنیتی در این منطقه و بازنگری در طرح های نظامی خبر داد و افزود: مسئولان محلی الانبار از فرماندهی ائتلاف خواستند که فرماندهی عملیات مشترک با نیروهای عراقی برای تضمین آزاد سازی الانبار تشکیل دهند.

وی افزود: نظامیان آمریکایی در پایگاه الحبانیه حضور دارند و در حال آموزش نیروهای این استان هستند اما تاکنون در هیچ نبرد زمینی علیه داعش مشارکت نداشته اند.تعداد افراد آموزش دیده از هشت هزار نفر فراتر رفته است که ورود این افراد در نبرد با داعش موثر است.

همزمان روزنامه البیان در گزارشی نوشت: نظامیان عراقی به جنگ در استان الانبار در غرب عراق از روستایی به روستای دیگر ادامه می دهند اما شاهد پیشروی های محدود روزانه هستیم.شکی نیست که جنگ در عراق به کندی پیش می رود.وضعیت فراتر از انتطار  است که درباره ثبات در الرمادی و فلوجه در مقطع زمانی محدود می رفت.دیگر کسی از آزاد سازی موصل دومین شهر بزرگ عراق در حال حاضر سخن نمی گوید.

این رسانه می نویسد: با توجه به شرایط کنونی نظامیان آمریکایی در عراق می مانند و باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا کاخ سفید را ترک می کند و این موضوعی است که احدی از جمله خود اوباما نیز آن را نمی خواهد.

البیان نوشت: این موضوع به خودداری اوباما از اختصاص موارد لازم برای مقابله با داعش در اسرع وقت است.به اعتقاد ناظران علت مشکلات جنگ در عراق به تردید رئیس جمهوری آمریکا یا عدم کفایت همپیمانانش مربوط می شود.

این رسانه در ادامه می نویسد: وقایع میدانی نگران کننده تر است و ارتش آمریکا همپیمانی که انتظار می رفت از قدرت مانور بالایی برخوردار نیست و در اجرای ماموریت ها علیه داعش با مشکلات فراوان روبرو است.فرماندهی کردن از پشت سر کاری بسیار دشوار است.زمانی آمریکایی ها 185 هزار نظامی در عراق داشتند و امروز سه هزار نظامی دارند.

در واقع انعطاف پذیری نزد آمریکایی ها در تاکتیک ها نظامی به گونه ای که بتواند بر شرایط میدانی تاثیر گذار باشد نیست. شیوه ای که اوباما به کار می گیرد با چالش های فراوان روبرو است.مشکلات نظامی که آمریکایی ها در عراق دارند به آسانی حل نخواهد شد و حتی اگر اوباما نیروهای ویژه در عراق مستقر کند شرایط نظامی که آمریکا زمانی داشت را نخواهند داشت.

از سوی دیگر پایگاه کتابات به نقل از منابع امنیتی عراقی اعلام کرد: صدها نظامی آمریکا طی هفته گذشته به پایگاه الحبانیه در شرق الرمادی در استان الانبار درغرب عراق رسیده اند.

این منابع بیان کردند: همزمان با ورود نظامیان آمریکایی به این پایگاه، نیروهای مردمی از همه مناطق اطراف شهر الرمادی تا فلوجه در شرق عقب نشینی کرده اند.

این رسانه نوشت: این تحولات همزمان با شروع عملیات نظامی با هدف بازپس گیری شهر الرمادی از داعش که سه ماه قبل به اشغال این گروهک درآمده است صورت می گیرد.

کتابات به نقل از منابع امنیتی و عشایری بیان کرد: همزمان با ورود نظامیان آمریکایی دوره های جدیدی از داوطلبان عشایر سنی در الانبار دوره آموزشی خود را به پایان رساندند.

این رسانه با اشاره به بازدید خالد العبیدی وزیر دفاع عراق به همراه فرماندهان عالی رتبه عراقی از الانبار از دستور وزیر دفاع عراق برای تقویت اقدامات لجستیکی در الانبار و توان نیروهای عراقی برای آزاد سازی الرمادی و شکست داعش خبر داد.

به نوشته این رسانه عراقی همزمان با این تحرکات، منابع وابسته به گروهک داعش از حملات خمپاره ای به اطراف پایگاه الحبانیه و منطقه الفلاحات و برخاستن ستونی از دود از مراکز ارتش عراق خبر دادند.

پایگاه کتابات آورده است: منابع نظامی عراقی نیز کشته شدن 17 نفر از نیروهای ارتش و مردمی و زخمی شدن 24 نفر دیگر در  حملات توپخانه ای داعش به مراکز نظامی ارتش و مردمی در الکرمه در شمال شرق فلوجه تایید کردند.

اما با توجه به تفسیر این دو رسانه نکته ای که درباره نقش آمریکایی ها در الانبار می توان گفت برهم زدن همه تاکتیک ها و به اصطلاح بیشتر نقش منفی است.آمریکایی ها می توانند در عملیات الانبار تاثیر گذار باشند اما نقش آنها مانند دیگر نیات شوم آنهاست.

آمریکا فقط منافع خود را دنبال می کند با نگاهی به تحرکات آمریکایی متوجه می شویم آنها به دنبال کاهش نقش نیروهای مردمی و تقویت گروههای سنی وابسته به خود در این استان هستند.نبرد الانبار همچنان در محاق به سر می برد و کارشکنی های آمریکا و تاکتیک مخرب داعش در بمب گذاری های گسترده مانع از تحقق سریع اهداف در الرمادی و دیگر شهرهای الانبار شده است.

منبع: تسنیم