وی با اشاره به اینکه باید همه ظرفیتها را برای توسعه تعامل و همکاری دو کشور در عرصههای متنوع، شناسایی کرده و گسترش دهیم، افزود: ایران و برزیل در عرصههای صنعتی، فناوری و علمی پیشرفتهای قابل توجهی دارند که میتوانند در این زمینه نیز با یکدیگر تبادل تجربه کنند.
روحانی با اشاره به اینکه امروز هیأتهای اقتصادی متعددی از کشورهای مختلف جهان در حال تردد و شناسایی زمینههای مشارکت و سرمایهگذاری در ایران هستند، اظهار داشت: هیچ مانعی پیشروی گسترش روابط دو کشور نیست و سرمایهگذاران برزیلی هم می توانند از این فرصت برای حضور پررنگ تر در ایران و مشارکت در طرح های بزرگ ، بهره بگیرند.
رئیسجمهور ابراز امیدواری کرد که با فعالتر شدن کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور، زمینه برای تبادل هیاتهای متعدد، فعالیت بخشهای خصوصی دو کشور و گسترش سریع روابط در حوزه های مختلف، فراهمتر شود.
روحانی با بیان اینکه برزیل در دورانی که مذاکرات هستهای ایران، از جمله با گروه کشورهای 1+5 در جریان بود، تلاشهای قابل توجهی برای حل و فصل مسأله کرد، خاطر نشان کرد: نظرات ایران و برزیل در مسایل سیاسی و بینالمللی به یکدیگر نزدیک است.
رئیس جمهور اظهارداشت: هر دو کشور به استقلال کشورها و عدم تبعیض میان کشورها در عرصه بینالمللی و روابط دو جانبه اعتقاد داشته و با یکجانبهگرایی مخالف هستند و ایران از نقش مؤثر و مهم برزیل به عنوان کشوری بزرگ در حفظ ثبات و امنیت منطقه آمریکای لاتین استقبال میکند.
روحانی اضافه کرد: پس از حصول توافق هستهای، فضای جدیدی برای ایران و کشورهای دوست، در گسترش هر چه بیشتر همکاریها بوجود آمده است. ایران حصول توافق هستهای را پایان راه ندانسته بلکه آن را آغازی برای ایجاد فضایی دوستانهتر و همکاریهای بیشتر با کشورهای مختلف میداند.
وی اظهارداشت: با حصول توافق هستهای، علاوه بر گسترش فضای صلح و همکاری دوستانه بین ملتها و دولتها، این امیدواری ایجاد شده که هر مشکلی را در فضای بینالمللی میتوان از طریق گفتگو و مذاکره حل و فصل کرد.
روحانی تصریح کرد: امروز جهان با مشکلاتی مثل خشونت، افراطیگری و تروریست مواجه است که باید در یک همکاری جمعی، برای ایجاد تفکر اعتدالی، میانهروی و آفرینش فرهنگ تحملپذیری در همه جهان به حل این مشکلات کمر همت ببندیم. چرا که همه جهان با مشکلاتی که از بیثباتی ناشی میشوند به نحوی درگیر هستند، لذا باید همه برای ایجاد جهانی امنتر توأم با صلح و دوستی با یکدیگر همکاری و همفکری کنیم.
رئیسجمهور در پایان سخنان خود از دعوت رسمی رئیسجمهور برزیل برای سفر به این کشور، استقبال و اظهار امیدواری کرد در فرصتی مناسب این سفر صورت گیرد.
مائورو وییرا وزیر امور خارجه برزیل نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به کشورمان به دیدار صبح امروز خود با دکتر ظریف وزیر امور خارجه اشاره کرد و گفت: در این دیدار زمینههای مختلف و متعددی را که میتوانیم روابط دوجانبه را گسترش دهیم مورد بررسی قرار دادیم.
وزیر امور خارجه برزیل با بیان اینکه در این سفر برنامهای برای اقداماتی که لازم است جهت گسترش روابط دو کشور در ماههای آینده انجام شود، تنظیم شد، افزود: برزیل خواستار روابطی نزدیکتر و قویتر در عرصههای اقتصادی و سیاسی با ایران است و معتقدیم باید یک مسیر دو طرفه در همکاریهای اقتصادی بین دو طرف ایجاد شود، چرا که ایران و برزیل پتانسیل ایفای نقش مکمل در عرصه اقتصادی با یکدیگر را دارند.
وییرا ضمن تمجید از ملت و دولت ایران بخاطر کسب نتایج قابل توجه در مذاکرات هستهای، این موفقیت را از طرف رییس جمهوری برزیل و ملت این کشور به دکتر روحانی تبریک گفت و اظهار داشت: ایران و برزیل منافع مشترک فراوانی دارند و برزیل همواره از مشارکت مثبت و تاریخی ایران در تحولات منطقهای و بینالمللی حمایت کرده و آن را به رسمیت میشناسد، چرا که ایران همواره نقش مؤثری در ایجاد موازنه و ثبات در منطقه داشته است.
وی ضمن محکوم کردن تروریسم، تصریح کرد: برزیل از هر اقدامی برای مبارزه با تروریسم و راهحلهای داخلی برای حل مشکلات کشورها استقبال کرده و معتقد است استفاده از زور برای حل بحرانهای بینالمللی کارآمد نبوده و نیست و در این راستا از هر راهحلی که امنیت، منافع و خواست ملت سوریه را در نظر بگیرد، حمایت میکند.