با انتقال زمان واریز یارانه نقدی به آخر ماه، مجددا همان مشکلات تداخل با پرداخت حقوق به کارمندان و کارگران پیش خواهد آمد و با تاخیرهای تدریجی در واریز یارانه، احتمال حذف یارانه یک ماه از 12 ماه سال وجود دارد.

گروه اقتصادی مشرق- سخنگوی دولت زمان واریز یارانه شهریورماه امسال را روز بیست و هشتم این ماه اعلام کرده است که طولانی‌ترین تاخیر در واریز یارانه نقدی خانوارها از زمان شروع اجرای هدفمندی یارانه‌ها در زمستان 1389 تاکنون محسوب می‌شود.

در چند ماه اول اجرای هدفمندی یارانه‌ها در سال 1389 دولت یارانه نقدی خانوارها را به صورت دوماهه و پیش از موعد به حساب آنها واریز می‌کرد. از ابتدای سال 1390 تغییراتی در روند واریز یارانه‌ها ایجاد شد به طوری که از آن پس یارانه نقدی به صورت ماهانه و در روزهای ابتدایی هر ماه به حساب مردم واریز شد.

اما در آن مقطع بانک مرکزی به علت تداخل موعد واریز یارانه نقدی با زمان پرداخت حقوق کارمندان، کارگران و بازنشستگان، از دولت درخواست کرد روز واریز یارانه نقدی به هفته دوم ماه منتقل شود.

بدین ترتیب از اواسط سال 90 زمان واریز یارانه نقدی به هفته دوم هر ماه منتقل شد.

به تدریج زمان واریز یارانه نقدی از هفته دوم به هفته سوم ماه‌ها منتقل شد به طوری که در اواخر دولت دهم زمان واریز یارانه‌ نقدی از بیستم ماه هم عبور کرد.

در دولت یازدهم زمان واریز یارانه‌ها با روز 22 هر ماه شروع شد و به تدریج در ماه‌های اخیر به روزهای پایانی ماه کشیده شده است.

دولت علت تاخیر در پرداخت یارانه را مشکل کسری بودجه و تامین اعتبار عنوان می‌کند.

 بدین ترتیب با انتقال زمان واریز یارانه نقدی به آخر ماه، مجددا همان مشکلات تداخل با پرداخت حقوق به کارمندان و کارگران پیش خواهد آمد.

نکته دیگری که از تاخیرهای تدریجی در واریز یارانه نقدی به ذهن می‌رسد احتمال حذف یارانه یک ماه از 12 ماه سال است.

 این احتمال با توجه به اظهارات اخیر مقامات ارشد دولتی که شب پرداخت یارانه را مصیبت عظمای دولت نامیده‌اند، تقویت می‌شود.

 بر مبنای این فرضیه، احتمالا دولت با تاخیر انداختن یارانه یکی از ماه‌های آتی به روزهای ابتدایی ماه بعد، قصد دارد در سال جاری به جای 12 بار فقط 11 بار یارانه نقدی به خانوارها بپردازد تا بدین ترتیب حدود 3000 میلیارد تومان صرفه‌جویی کند.

درباره این که دولت قانونا اختیار چنین کاری را دارد یا خیر باید منتظر واکنش مجلس به این اقدام احتمالی دولت باشیم.

دولت طبق قانون بودجه موظف است برای جبران کسری اعتبار برای پرداخت یارانه‌ها، یارانه اقشار مرفه را حذف کند اما این حکم قانونی به صورت لاک‌پشتی اجرا می‌شود.

حامیان دولت در ماه‌های اخیر هشدار داده‌اند که به هیچ وجه نباید تا پیش از انتخابات، یارانه مرفهان را قطع کند.