با این روش می توان هزینه تولید غشاهای پلیمری با قابلیت کاربرد در پیل های سوختی را تعدیل کرد تا کاربرد آنها از نظر اقتصادی قابل توجیه باشد.
غشاهای نانوکامپوزیتی تهیه شده در این طرح پژوهشی در صورت تولید انبوه، می تواند سبب توسعه پیل های سوختی به عنوان گزینه ای برای کاهش آلودگی هوا باشد.
نیاز به تولید انرژی پاک به منظور حفاظت محیط زیست یکی از مباحث مطرح در علوم روز دنیا است که منجر به پژوهش های گسترده ای در فناوری تبدیل انرژی همانند تولید پیل های سوختی شده است.
دکتر مهران جوانبخت یکی از محققان این طرح پژوهشی با بیان اینکه توسعه غشاهای ارزان قیمت با قابلیت کاربرد در دماهای بالا امری ضروری در گسترش پیل های سوختی پلیمری دما بالا است، افزود: غشای نانوکامپوزیتی تهیه شده در این پروژه، به عنوان غشاهای مبادله کننده پروتون با پایداری حرارتی و عملکرد مناسب در پیل های سوختی، اهمیت بالایی دارد.
وی اظهار کرد: این غشا نسبت به غشای نفیون تجاری، هزینه تولید کمتری دارد و می تواند به عنوان گزینه ای در تولید غشاهای بومی مطرح باشد.
این طرح پژوهشی حاصل تلاش دکتر مهران جوانبخت عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، خدیجه هوشیاری دانشجوی دکترا، دکتر اکبر شعبانی کیا و دکتر مرتضی انحصاری پژوهشگر دوره پسادکترای این دانشگاه است.
نتایج این طرح پژوهشی در نشریه Journal of Power Sources به چاپ رسیده است.