کد خبر 469353
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۴

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه كشور ما با شایسته‌سالاری فاصله زیادی دارد اما ‌می‌توان شرایط را برای حضور شایستگان در عرصه‌های مدیریتی كشور فراهم كرد.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام سید علی‌اکبر ابو ترابی فرد ظهر شنبه در دومین نشست هفتمین دوره مجلس دانش‌آموزی در مشهد اظهار كرد:

متأسفانه كشورما با شایسته‌سالاری فاصله زیادی دارد اما با دقت در محورهای كلیدی كه مقام معظم رهبری آن‌ها را مطرح می‌کنند، می‌توان شرایط را برای حضور شایستگان در عرصه‌های مدیریتی كشور فراهم كرد.

وی افزود: مجلس شورای دانش‌آموزی وقتی مبارك می‌شود كه ۱۵۰ دانش‌آموز این مجلس در سایه علم و تقوا و فهم نیازهای كشور اوج بگیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تحصیل و تهذیب نفس را نقطه اوج به‌سوی كمال در هر انسانی دانست و گفت: انسان در هر مقطعی از زندگی خود باید به دنبال سلامت خود در فكر، ‌عقیده، ایمان و روح باشد و این اگر این مسئله هدف دانش آموزان ما قرار گیرد می‌تواند باعث رشد علمی و معنوی آن‌ها شود.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشكیل جلسه‌ای مشترك میان گروه تحقیقات مجلس شورای اسلامی و هیئت‌رئیسه مجلس دانش‌آموزی در آینده‌ای نزدیك، ‌ تأکید كرد:‌ این جلسه می‌تواند به شناسایی و تبادل‌نظر و راهكارهایی برای ارتقاء مسائل و مشكلات آموزش‌وپرورش پرداخته شود.

مدیران اجرایی نگران فضاهای نقد در جامعه نباشند

وی فعالیت مؤثر مجلس شورای دانش‌آموزی را در ایجاد فضای بحث و گفتگو و نقد در جامعه اثرگذار دانست و تأکید كرد: مدیران اجرایی كشور نباید نگران فضاهای نقد در جامعه باشند و اجازه طرح دیدگاه‌های آزادانه جوانان را بدهند.

حجت‌الاسلام ابو ترابی فرد مجلس شورای دانش‌آموزی را از پاکیزه‌ترین فضاها در كشور دانست كه متأثر از فضاهای علمی و سیاسی كشور است و ادامه داد:‌ دانش آموزان از طهارت روح برخوردارند و دغدغه خود را به‌عنوان فرزندان این مرزوبوم مطرح می‌کنند و می‌توانند در حل معضلات و مشكلات به‌خوبی یاری گر مسئولان نظام باشند.

توجه به آموزش‌وپرورش باعث تحول می شود

وی افزود: تردیدی نیست كه تحول و تعالی و حركت پرشتاب كشور در همه عرصه‌های مدیریتی كه به کار آیی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می‌انجامد درگرو توجه ویژه به نهاد آموزش‌وپرورش كشور است.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر با مدیریت و برنامه‌ریزی درست و استفاده صحیح و بهینه و با بالاترین سطح بهره‌وری از منابع نیروی انسانی و منابع مادی تخصیص‌یافته به نهاد آموزش‌وپرورش كشور استفاده شود راه برای یك تحول و دگرگونی بنیادین در كشور فراهم خواهد شد.

وی دانش آموزان را باارزش‌ترین و گران‌قدرترین سرمایه ملی كشور دانست كه تمام پیشرفت‌های كشور مرهون توجه به این سرمایه است و تصریح كرد: این سرمایه ۱۳ میلیونی كه از كمیت قابل‌قبول و كیفیت برتر ازلحاظ استعداد، ‌ ریشه دینی و اخلاقی، ‌ ریشه برآمده از نهاد خانواده نورانی به نور ایمان و اسلام برخوردار است باید به نحو شایسته در دستان مدیران و مسئولان این كشور خصوصاً مدیران نهاد آموزش‌وپرورش قرار گیرد.

حجت‌الاسلام ابو ترابی فرد با اشاره به وجود هزار مدرسه با تعداد ۵ دانش‌آموز و یا كمتر از آن در سطح كشور، ‌ خاطرنشان كرد:‌ این مسئله بیانگر اهتمام ویژه آموزش‌وپرورش كشور بر تربیت نسل جوان و نوجوان است.

دغدغه نفوذ فرهنگی

وی با اشاره به جایگاه قابل‌قبول دانش آموزان ما ازلحاظ سطح علمی در مقایسه با مدارس كشورهای توسعه‌یافته گفت: موفقیت دانش آموزان ما در المپیادهای علمی و كسب رتبه‌های برتر گواه بر این واقعیت است.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان كرد:‌اگر می‌خواهیم در كمتر از ۵۰ سال آینده با راهبردی كه مقام معظم رهبری تعریف و ترسیم کرده‌اند به مرجع علمی در جهان تبدیل شویم باید این هدف از دل نهاد آموزش‌وپرورش آغاز شود و با مدیریت صحیح راه را برای این هدف والا هموار كنیم.

وی ادامه داد:‌اگر می‌خواهیم دغدغه نفوذ فرهنگی و سیاسی نظام سلطه با مدیریت آمریكا را به حداقل كاهش دهیم باید در حوزه‌های پرورشی و فرهنگی در مقطع آموزش‌وپرورش توجه ویژه داشته باشیم.

حجت‌الاسلام ابو ترابی فرد جامعه آموزش‌وپرورش كشور را در معرض تهدیدهای جدی دانست و ابراز كرد:‌ امروز به دلیل برداشته شدن مرزها، جهان به دهکده‌ای كوچك تبدیل‌شده است و در معرض آسیب‌های فرهنگی كشورهای دیگر قرارگرفته‌ایم و ماهواره‌ها به‌عنوان ابزاری برای فروریختن ارزش‌های دینی ملت‌ها رسالتی برای آن تعریف‌شده است.

وی بابیان اینكه اگر فضاهای مجازی و رسانه‌ها و این دنیای به‌هم‌پیوسته نبود، قطعاً امروز در یمن نبودیم و لبنان به نماد مقاومت اسلامی تبدیل نمی‌شد، ‌ تأکید كرد:‌ حضور ما در دنیای اسلام و منطقه به دلیل استفاده از این ابزارهاست.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از مهم‌ترین راه‌ها برای كاهش تهدید فضاهای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای، ‌ تربیت انسان‌های آراسته به علم و اخلاق و ایمان نام برد و این کاربر عهده مدیران آموزش‌وپرورش است.

وی تأکید كرد: هر معلمی در آموزش‌وپرورش قبل از آنكه رشته تحصیلی خود را تدریس كند باید اخلاق و دین و درایت و فهم سیاسی و قانون‌مداری را در مخاطبان نهادینه كند و این كار یكی از قدم‌های بلند برای تحول در جامعه فراروی ماست.

حجت‌الاسلام ابو ترابی فرد جامعه آموزش‌وپرورش كشور را وارث ۳۶ هزار دانش‌آموز و ۵ هزار معلم شهید و ۱۲ هزار ایثارگر عنوان و اظهار كرد:‌برای تحول و رویكرد متناسب با این ظرفیت آموزه‌های اسلامی باید به این ظرفیت توجه ویژه‌ای داشت.

وی تصریح كرد: از مدیران آموزش‌وپرورش انتظار داریم از هر روشی كه می‌توانند به ارتقا سطح دین‌باوری و اخلاق در بین جوانان و نوجوانان كشور استفاده كنند.

آن‌سوی مرزها خبری نیست

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه به رشد و تربیت جوانان و نوجوانان با آراستگی به علم و تقوا در سنگر شهدا به‌خصوص شهدای هسته‌ای كشور كه در اوج تحریم‌ها و فشارها ایران را به قدرت هسته‌ای تبدیل كردند، گفت: گمان نكنید در آن‌سوی مرزهای كشور فرصت‌های علمی برتری وجود دارد چراکه بسیاری از شهدای دانشمند ما تمام دوران تحصیل خود را در داخل كشور گذاردند و به چهره‌های نامور علمی تبدیل شدند.

وی عنوان كرد:‌ دانش آموزان نباید خود را دست‌کم بگیرند چراکه در نهاد و فطرت هر انسانی استعدادهای مختلفی نهادینه‌شده است و آن‌ها می‌توانید با توجه به این فطرت الهی اوج گرفته و به كمالات برتر دست‌یابید.

منبع: مهر