کد خبر 46984
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۸

سير تحولات سياسي در ايران بسيار پرشتاب است و همين امر موجب مي‎شود ما اشراف لازم را بر تحولات نداشته باشيم. البته اين اظهارنظر من به معني تبرئه نهاد‎هاي مسئول نيست.

چراکه اين مطلب در مورد آحاد ملت صدق مي‎کند، اما در مورد نهاد‎هاي مسئول، قطعا يک نقيصه و کاستي جدي است. مسائلي که پس از انتخابات رياست‎جمهوري شاهد بوديم و در يک مقطع زماني شکل نگرفته، بلکه در طول زمان، عناصرمختلف از جريانات متعددي به هم پيوند خوردند. عمدتا کساني بودند که تلاش براي ماندگاري در قدرت داشتند و از قدرت سوءاستفاده‎‎هاي فراوان به عمل آورده و مي‎خواستند آن را در بستري قرار دهند که استمرار پيدا کند.

در مورد مسائل اخير، بنده معتقد نيستم که يک‎باره اين مسائل شکل گرفته است و ما نبايد غفلت‎‎هاي خودمان را فراموش کنيم. در طي چند سال اخير مسائلي را شاهد بوديم که مي‎بايست نسبت به آن واکنش نشان داده، مردم را نسبت به آن‎ها حساس کرده و همچنين در مردم رشد فکري به‎وجود مي‎آورديم. اما چون به اين وظيفه عامل نبوديم، بعد از بروز بيروني يک واکنش جدي، به يک‎باره به‎دنبال تبيين برآمديم. بسياري از اين تبيين‎ها، چون شتاب زده است، قطعا نمي‎تواند خيلي عالمانه و نزديک به حقيقت باشد.

به‎طور قطع در دولت کنوني، يک اراده معطوف به قدرت وجود دارد که در دولت‎‎هاي گذشته نيز شاهد آن بوديم، منتها در دولت‎‎هاي گذشته، يک نواقص و کاستي‎‎هايي در اين اراده وجود داشت که در دولت کنوني برطرف شده است. در دولت‎‎هاي گذشته بستر‎هايي که براي تداوم قدرت فراهم شده بود، عمدتا رويکرد روشنفکرانه داشت و طيف‎‎هاي روشنفکر را در بر مي‎گرفت و طبيعتا از توده‎‎هاي مردم غفلت مي‎شد.

اما کساني‎که در اين دولت، اراده معطوف به قدرت دارند، با برنامه‎ريزي دقيق، قشر‎هاي مختلف جامعه را هدف قرار داده‎اند. اين‎که تا چه حدي موفق بوده‎اند، بحث ديگري است؛ اما تلاش کرده‎اند تا براي اقشار مختلف جامعه از طريق رسانه‎‎هاي ديداري و نوشتاري خود، خوراک فکري توليد کنند.

ما بايد در اين زمينه زودتر از اين به روشنگري مي‎پرداختيم، اما متأسفانه امروز شاهديم که اراده معطوف به قدرت، در نقطه‎اي حساس در تقابل با قانون و اراده سالم نگاه داشتن نظام، قرار گرفته است.

اما فقط شاهد و ناظر روندي بوديم که مي‎دانستيم در يک نقطه‎اي چنين مشکلي پيش خواهد آورد. متأسفانه براي مقابله با اين گروه، کار‎هاي پيشگيرانه را انجام نداديم تا جايي‎که خوف اين مي‎رود که برخي عملکرد‎هاي کور صورت بدهيم.

وقتي اطلاعات لازم را نسبت به يک فعل و انفعال نداشته باشيم، قطعا عملکردي در تاريکي خواهيم داشت و اين عملکرد در تاريکي، لطمات جدي به ما خواهد زد و همچنين مي‎تواند هزينه‎‎هاي يک مسأله را زياد کرده و ناخواسته ما را وارد وادي‎‎هايي بکند که به هيچ‎وجه درست نيست. مثلا اين روز‎ها بحث تأثيرگذاري رمال‎ها و مرتاضان مطرح شده است. به‎نظر من اين بحث قطعا مبحثي انحرافي، براي سوق دادن اذهان از مسأله اصلي و غفلت از يک کار برنامه‎ريزي شده و از پيش طراحي شده است. من واقعا نمي‎دانم بر چه اساس بعضي از عزيزان و دوستداران انقلاب اسلامي، ناخواسته درگير اين چنين مسأله‎اي شده‎اند که شايسته اهل نظر و تفکر نيست.

از متفکران و سياسيون همسو انتظار نمي‎رود، اين‎گونه با طرح موضوعي همچون رمالي، از داستان اصلي منحرف شوند و اتفاقات برنامه‎ريزي شده‎اي را که در حال انجام است، تحت تأثير رمالي بدانند! به‎نظر من، اين جريان در حال برنامه‎ريزي در ابعاد مختلف است، به‎خصوص در بعد سياسي، اقتصادي و فکري. البته هرکدام از اين انحرافات بحث جامعي را طلب مي‎کند که در اين مقال، مجال توضيح آن نيست اما ما نبايد از اين جريان غفلت کنيم؛ غفلت امروز ما ناشي از کم‎اطلاعي ماست. در واقع به خواب رفتن عموم سياسيون در يک برهه و موضع‎گيري‎‎هاي شتاب‎زده امروز که باعث ايجاد شايعات و حرف‎‎هاي ضد ‎و نقيض مي‎شود، ناشي از عدم اشراف اطلاعاتي ماست.