کد خبر 469994
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۳

مقام‌های پنتاگون از راهبردهای جدید تهاجمی روسیه و ساخت زیردریایی بدون شرنشین که توانایی حمله به شهرهای ساحلی را آمریکا دارد، خبر دادند.

به گزارش مشرق، آن‌طور که مقام‌های پنتاگون گفته‌اند روسیه در تدارک ساخت زیر دریایی بدون سرنشین قادر به حملات گسترده هسته‌ای علیه شهرهای ساحلی و اسکله‌های آمریکا است.

وبگاه آمریکایی «واشنگتن فری بیکن» چندی قبل با اشاره به این موضوع نوشت: این زیر دریایی بدون سرنشین یا (UUV) هنگامی که عملیاتی شود قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای کلاس مگاتن خواهد بود که می‌تواند بنادر مهم محل استقرار زیردریایی‌های آمریکا مجهز به موشک هسته‌ای را از جمله کینگز بی و پیوجیت ساوند در شمال غربی ایالت واشنگتن مورد هدف قرار دهد.

بر اساس این گزارش، جزییات این زیر دریایی بدون سرنشین روس‌ها به طور سری در اختیار دولت آمریکا قرار گرفته است. البته پنتاگون با رمز گذاری بر این زیر دریایی بدون سرنشین نام آن‌را «کنیون» (Kanyon) نام گذاری کرده که اشاره به تسلیحات روسی به کار رفته در این زیر دریایی است.

گفته می‌شود ساخت زیر دریایی بدون سرنشین از سوی روسیه حکایت از راهبردهای تهاجمی نوین سازی این بخش تحت نظر «ولادیمیر پوتین» دارد.

مقام‌های مطلع پنتاگون گفتند که زیردریایی تهاجمی کنیون با قدرت کامل  و مجهز به کلاهک‌های هسته‌ای است و در صورت شلیک خسارت‌های گسترده‌ای را در مناطق وسیع ایجاد می‌کند. حجم تی‌ان‌تی این زیردریایی ده‌ها مگاتن است و هر مگاتن برابر با یک میلیون تن تی ان تی می‌باشد.

مقام‌های پنتاگون که به دلیل حساس بودن این موضوع از افشای نامشان خودداری کردند، در ادامه عنوان داشتند کلاهک‌های این زیردریایی از نظر توان موشکی «منفجر کننده شهر‌ها» یا (city busters) نام دارند و برای نابودی کامل مناطق شهری طراحی شده‌اند. جنگ افزار کلاس مگاتن این زیر دریایی می‌تواند اسکله‌ها و مناطق ساحلی را با خاک یکسان کند.

یکی از مقام‌های پنتاگون در این زمینه گفت: «البته این زیردریایی هنوز در مرحله آزمایشی قرار نگرفته اما نوعی زیردریایی بدون سرنشین با سرعت بالا و قادر به حرکت تا مسافت‌های طولانی است.»

این وبگاه آمریکایی در ادامه نوشت: سران روسیه در جولای سال جاری راهبرد جدید دریایی خود و ساخت زیر دریایی نوین را اعلام کردند و بر اساس این دکترین روسیه در پی توسعه و استفاده از فن‌آوری‌های نوین  منجمله زیردریایی‌های جدید بدون سرنشین بر خواهد آمد.

زیر دریایی کنیون موجب نگرانی‌های طراحان راهبردی پنتاگون شده به طوری‌که وزارت دفاع آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که به شدت فعالیت‌های روسیه در ساخت کشتی‌های تحقیقاتی را زیر نظر دارد.

گفته می‌شود زرادخانه کلاهک‌های مگاتنی روسیه شامل 5 موشک «اس اس _ 18» (SS-18) مجهز به کلاهک‌های 20 مگاتنی است و قبلا نیز کلاهک‌های 5 مگاتنی را در موشک‌های «اس اس _ 19» (SS-19) مستقر کرده بود. مسکو پیشتر بزرگترین جنگ افزار هسته‌ای را که 150 مگاتنی بوده و به آن «تزار بمب» (Tsar Bomba) می‌گویند را ساخته بود.

«جک کاراولی» تحلیلگر سابق سیا در امور روسیه و اتحاد جماهیر شوروی سابق در این زمینه گفت: «انفجار کلاهک کلاس مگاتن خسارت‌های فاجعه باری را علیه  تاسیسات دریایی آمریکا، اروپا و شهرهای ساحلی آن‌ها برجا می‌گذارد.»