نفوذ آمريکا در عراق زير 30 درصد است در حالي که نفوذ ايران بين 50 تا 60 درصد است. سعودي ها هيچ نفوذي در عراق ندارند . نفوذ خارجي در عراق تنها منحصر به ايران و آمريکا است.

به گزارش مشرق به نقل از عصر ايران، اياد علاوي رهبر ائتلاف العراقيه عراق در سفر اخير خود به کويت در مصاحبه با يک روزنامه کويتي ادعا کرد که نفوذ ايران در عراق دو برابر نفوذ آمريکا در اين کشور است .
نخست وزير اسبق عراق که يک ائتلاف سياسي سکولار متشکل از اعراب سني و جمعي از شيعيان سکولار را رهبري مي کند در مصاحبه با روزنامه " الجريده " کويت ضمن اشاره به اين موضوع گفت : " نفوذ آمريکا در عراق زير 30 درصد است در حالي که نفوذ ايران بين 50 تا 60 درصد است . "
وي افزود : " سعودي ها هيچ نفوذي در عراق ندارند . نفوذ خارجي در عراق تنها منحصر به ايران و آمريکا است ."
اظهارات علاوي درباره مقايسه نفوذ سياسي ايران و آمريکا در حالي بيان مي شود که دو روز پيش "جوزف بايدن" معاون رييس جمهور امريکا طي اظهاراتي ادعا کرده بود که درباره نفوذ سياسي ايران در عراق اغراق مي شود و حکومت ايران نفوذ چنداني در عراق ندارد . وي نتايج انتخابات اخير در عراق را شاهدي بر مدعاي خود دانسته بود .
علاوي در ادامه با اشاره به اينکه مقتدي صدر شخصيتي مستقل از ايران است ، افزود : " اما عناصري از ائتلاف ملي عراق به طور تاريخي به حکومت ايران وابستگي دارند اما ما دخالت هر کشور خارجي در عراق را رد مي کنيم چه اين کشور ايران باشد يا هر کشور ديگري .
اين فعال سياسي در عراق با اشاره به اينکه ايده تعلق مالکي به شيعيان عراق يک ايده فرقه گرايانه است با رد اين مساله که مالکي نماينده شيعيان عراق است گفت که نماينده شيعيان عراق مرجعيت شيعه در نجف است و لاغير .
علاوي آمريکا را نيز مصون از حمله نگذاشت و با اشاره به اينکه فرقه گرايي در عراق محصول سياست " لبنانيزه " کردن عراق از سوي آمريکايي ها پس از اشغال اين کشور است گفت:" اين يکي از بزگترين اشتباهاتي بود که از سوي آمريکا صورت گرفت
علاوي همچنين با اشاره به اينکه سياست آمريکا حفظ " وضعيت موجود " در عراق است با انتقاد از اين سياست افزود : " آمريکا به دليل مشکلات زيادي که در کشورهايي چون افغانستان ، سودان ، سومالي ، فلسطين ، پاکستان ، لبنان و... دارد ترجيح مي دهد تغييري در وضعيت سياسي عراق رخ ندهد و از اين رو مايل است تا قدرت همچنان در دست مالکي باشد .
وي افزود که آمريکايي ها هيچ برنامه اي براي تقسيم قدرت بين ائتلاف هاي سياسي عراق ندارند . علاوي سياست آمريکا در قبال عراق از زمان اشغال اين کشور به دست نيروهاي آمريکايي را مبهم و گنگ توصيف کرد .
با وجود گذشت قريب به شش ماه از زمان انتخابات سراسري عراق، به دليل اختلافات سياسي بين احزاب و ائتلاف هاي سياسي ، هنوز دولت جديد اين کشور تشکيل نشده و اين در حالي است که بازگشت حملات تروريستي و خشونت هاي فرقه اي به عراق ، کشورهاي همسايه و جامعه جهاني را نسبت به احتمال تداوم بحران سياسي و آغاز يک جنگ داخلي در اين کشور نگران کرده است .