وی با بیان اینکه یکی از تکالیف سند تحول رتبهبندی مدارس خواهد بود، خاطرنشان کرد: در مدارس غیردولتی تهران این طرح انجام شده بود و قرار بر این است تا در کلیه مدارس کشور در سال آینده رتبهبندی اجرایی شود.
زرافشان تصریح کرد: برای رتبهبندی مدارس شاخصهای متنوعی مدنظر است و هماکنون شواری عالی آموزش و پرورش شاخصهایی را برای نظام تعلیم و تربیت تعریف کرده است و نظیر این شاخصها باید در سطح مدارس هم تعریف شود.
معاون آموزش متوسطه خاطرنشان کرد: شاخصهای تعریف شده شامل توجه به حوزه آموزشی و تربیتی نیروی انسانی، فضای آموزشی، برنامههای فوق برنامه و مواردی دیگر از این قبیل خواهد بود.
زرافشان در پاسخ به این سوال که با وجود مدارس متنوع طرح رتبهبندی به چه صورت انجام میشود، گفت: در کشورهای دیگر هم که این طرح اجرا شده است با چالشهایی مواجه بوده و برخی از کشورها بر اساس انواع مدارسی که وجود دارد این رتبهبندی را انجام دادهاند. در کشور ایران نیز مدارس رتبهبندی بنا بر مقتضیات آموزش و پرورش وجود دارد. بر همین اساس با چالشهای موجود اقدامات متناسب انجام خواهد شد.
وی در پایان با بیان اینکه در 5 هزار و 900 مدرسهی کشور برنامهی تعالی اجرا خواهد شد، خاطرنشان کرد: تمایز و وجه شباهتهایی مورد توجه قرار گرفته است البته برای آموزشگاههای فنی حرفهای محورهایی متفاوتتر هم مورد توجه قرار خواهد گرفت.