این روش به کاربران کمک خواهد کرد تا اگر در زمان برگزاری یک جلسه شارژ لپتاپ آنها تمام شد برای جلسه بعدی به سرعت آن را شارژ کنند. همچنین به زودی ممکن است این امکان فراهم شود که لپتاپها شارژ کافی برای یک مسافت طولانی را داشته و خاموش نشوند.
مایکروسافت برای ساخت این باطریها از الگوریتم یادگیری ماشینی، نرمافزاری هوشمند و انواع مختلفی از باطریها استفاده کرده است.
در چند سال گذشته، برخلاف سرعت پیشرفت فناوری در زمینههای پردازشگر، رم، نمایشگرهایی با کیفیت بالاتر و چیزهای دیگر، فناوری تولید باطریها از پیشرفت چندانی برخوردار نبودند. امروزه کنترل شارژ لپتاپها به صورت سختافزاری انجام میشود.
سختافزار به تنهایی نمیتواند تعیین کند که کاربر در حال انجام چه کاری است و به چه تنظیماتی نیاز دارد.
رانویر کاندرا (Ranveer Chandra)، یکی از محققان مایکروسافت، گفت: «هر کاربر استفادهی متفاوتی از لپتاپ دارد و مصرف باطری کار او متفاوت است؛ به طور مثال عدهای تنها برای وبگردی و عدهای برای بازی از لپتاپ استفاده میکنند که هر کدام مصرف متفاوتی با دیگری دارد.
مایکروسافت با انتقال کنترلهای شارژ باطری از سختافزار به سیستمعامل، یک روش یادگیری ماشینی را اتخاذ کرده است. به کمک این روش سیستمعامل نحوهی فعالیت کاربر را تشخیص داده و متوجه میشود کاربر به چه نوع شارژی در آن لحظه نیاز دارد.
مایکروسافت برای آزمایش در نمونههای اولیه از باطریهای مختلفی استفاده کرد. یک باطری نمیتواند به صورت همزمان تمام ویژگیهایی مانند شارژ سریع، ظرفیت بالا، مصرف پایین و شارژ پایین را داشته باشد. برای اینکه این ویژگیها به دست بیایند چندین نوع باطری با یکدیگر ترکیب شده است.
مایکروسافت در پستی که در وبلاگ خود منتشر کرده بود، اعلام کرد: باطریها با یکدیگر ترکیب میشوند تا در زمینههای مختلف بهینهسازی شوند. سپس با سیستمعامل رابطه برقرار کرده و رفتار و نحوهی مصرف کاربر را تشخیص میدهد تا کارایی باطری افزایش یابد.
جولیا میِنِرشاگِن (Julia Meinershagen)، مهندس ارشد گروه سرفِس، گفت: در صورتی که این تحقیقات با موفقیت به پایان برسد ابتدا از آن در لپتاپهای مایکروسافت که با نام سرفس شناخته میشود استفاده خواهد شد. همچنین از این فناوری در زمینههای دیگری مانند باطری گجتهای هوشمند، خودروها و دیگر ابزارهای هوشمند استفاده کرد.
یکی از نکات مثبت این فناوری، استفاده از فناوریهای امروزی برای ایجاد آن است و نیازی نیست سالها منتظر در دسترس قرار گرفتن آن بمانیم.
منبع: سایبربان