گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

** کیهان

 این همه منع و محدودیت از کجای ان‌پی‌تی بر می‌آید؟!
 
روزنامه دولتی ایران به گزارش مستند کمیسیون ویژه مجلس، واکنش قابل تأملی نشان داد.
این روزنامه در یادداشتی نوشت: گزارش کمیسیون در «بند چهار بخش بررسی حقوقی برجام» اشاره دارد که این متن به مدت 15 سال و در برخی موارد بدون سقف زمانی جایگزین معاده ان‌پی‌تی برای ایران شده است. این موضوع درحالی مطرح شده است که «توافقنامه ان‌پی‌تی» به عنوان یک پیمان بین‌المللی برای کشورهای عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی لازم‌الاجراست. یعنی «ان‌پی‌تی» یک پیمان مادر است که برجام بر پایه آن شکل گرفته است و جایگزینی برای آن نیست. حال آنکه می‌توان برجام را جایگزین پادمان هسته‌ای دانست که پیش از این در سال 1973 بین رژیم شاه و آژانس امضا شده است. خب ایرادی که در این بخش مطرح شده است نشان دهنده آن است که نمایندگان محترم در استدلالی اشتباه، متن برجام را که توافقی دو جانبه میان ایران و کشورهای گروه 5+1 است جایگزین توافقنامه «ان‌پی‌تی» می‌دانند. حال آنکه ایران به موجب «ان‌پی‌تی» یکسری حقوقی دارد که مثل همه کشورهای عضو آژانس از آنها برخوردار است و نمی‌توان آن را از این حقوق محروم کرد.
این روزنامه می‌افزاید: گزارش کمیسیون در «بند 7 بخش بررسی حقوقی» پس از بررسی دقیق نظرات مختلف و پاسخ‌های تیم مذاکره‌کننده نتیجه‌گیری کرده است که مکانیسم‌های داوری مندرج در بند 36 و 37 «قطعنامه 2231»‌به وضوع و عامدانه بر ضد ایران تنظیم شده است. این نقد در حالی مطرح شده است که بند مذکور قطعنامه «قطعنامه 2231» چهار مرحله‌ برای نقض تعهد هر یک از طرفین پیش‌بینی کرده است. حالا اینکه چگونه چهار مرحله پیچیده و چند لایه علیه ایران طراحی شده است، سوالی است که نمایندگان منتقد باید به آن اشاره می‌کردند. این در حالی است که سلسله مراتب تعیین شده برای داوری این حق را برای ایران محفوظ دانسته است تا اگر طرف مقابل حق بازگشت به قطعنامه‌های پیشین را داشته باشد ایران نیز حق برگشت به شرایط پیش از برجام را دارد.
برخلاف ادعای روزنامه ایران اولا تعهدات ایران و امتیازات داده شده در صورت بازگشت قطعنامه‌ها و تحریم‌ها برگشت پذیر نیست. به عنوان مثال چگونه می‌توان 9700 کیلوگرم اورانیوم غنی شده در طول یک دهه را به خارج فرستاد تنها 300 کیلوگرم را در کشور فرستاد و آنگاه در صورت نقض، این ذخیره استراتژیک را برگرداند یا مجددا تولید کرد! چند سال طول می‌کشد و چند برابر این محصول باید اورانیوم طبیعی داشت تا آن حجم را مجددا تولید کرد؟ یا مثلا 14 هزار سانتریفیوژی که در طول چند سال در نطنز مستقر و به شکل زنجیره‌ای آبشاری درآمده، در صورت از هم گسیختن، در چه مدتی قابل بازسازی است؟ و تک‌بینی 50 درصد سانتریفیوژی که در حین این عملیات از بین می‌رود، چه خواهد شد؟ یا مراکز  آب سنگین بتون‌ریزی شده و...
ثانیا معاهده ان‌پی‌تی حق غنی‌سازی صنعتی به هر میزان، در هر سقف، با هر درصدی و با هر نوع ماشین سانتریفیوژ پیشرفته‌ای را به اعضا می‌دهد. کجای توافق وین با این حق شباهت دارد؟ در اصل توافق وین برای اسقاط معاهده ان‌پی‌تی تدوین شده است.

بحران‌هایی آل سعود را هدف گرفته که تنها نوک کوه یخ آن پیدا است


بحران‌ها و چالش‌های بزرگی که مانند کوه یخ تنها نوک آنها پیدا است، اساس نظام سعودی را هدف گرفته‌اند.
روزنامه لبنانی السفیر در تحلیلی نوشت: تجاوز نظامی عربستان به یمن به شکل‌گیری شرایطی منجر شد که عربستان را در آستانه تحولی بزرگ و چالش‌های بی‌شماری قرار می‌دهد. زمانی که ریاض ائتلاف حمله به یمن را راه انداخت، برخی ادعا کردند که عربستان سرانجام توانست به خاورمیانه و نه فقط خاورمیانه، بلکه خاورمیانه بزرگ سامان دهد. طرفداران عربستان پا را از این هم فراتر گذاشته و پیش‌بینی کردند که عربستان، به زودی و پس از پایان «طوفان قاطعیت» طوفان مشابهی در سوریه به پا خواهد کرد. حتی در پیش‌بینی‌ها، با استناد به این که عربستان قادر به جنگ همزمان در چندین جبهه است، از احتمال «طوفان موازی» در سوریه سخن به میان آوردند.
السفیر ادامه می‌دهد:‌تجاوز نظامی به یمن، تحرک تازه‌ای خوانده شده که نتیجه ورود سومین نسل شاهزاده به عرصه تاج و تخت پس از 80 سال است اما جنگ یمن مشخص کرد فقدان  نظم و سامان‌دهی در سیاست خارجی همانند نبود نظم و سازمان‌دهی در جنگ‌ها، نتیجه‌ای جز اقدام بیهوده نخواهد داشت.
نویسنده خاطرنشان کرد: سیاست تازه سعودی، ذاتا سیاستی کوتاه مدت است. به این ترتیب، نمی‌توان اعتبار از دست رفته عربستان به سبب توافق هسته‌ای غرب با ایران و آغاز خروج یمن از دایره وابستگی به عربستان را با تصمیمی آنی به نتیجه رساند. به ویژه که عربستان، ناچار است در این مجال، با کشورهایی در منطقه رقابت کند که سیاست‌هایشان مسیری مطالعه شده را طی سال‌های مدیدی پیموده است. به عنوان مثال، ایران سیاست‌‌های هسته‌ای و منطقه‌ای خود را، از دو دهه پیش، نخ به نخ بافته است.
السفیر تاکید کرد: تجاوز عربستان به یمن، آن‌طور که انتظار می‌رفت، نتوانست عمر نظام سعودی را افزایش دهد یا حداقل جوانی را  به آن بازگرداند. عربستان به جنگ یمن به چشم زنگ تفریح می‌نگریست، اما این جنگ سبب مطرح شدن سوالات مهمی درباره مشروعیت حاکمیت عربستان بر برخی از مناطق جنوبی نظیر استان‌های عسیر و نجران شد که از سال 1934 در زمان جنگ این کشور با نیروهای «الامامه المتوکلیه» در یمن، توسط عربستان اشغال شد. این جنگ همچنین به صورتی بی‌سابقه، سبب مطرح شدن سوالات بزرگی در خصوص آینده حکومت در عربستان شد، به‌گونه‌ای که دیگر فقط «مجتهد» کاربر معروف توئیتر نیست که خلاف جریان رودخانه شنا می‌کند و اخبار پنهان خاندان حاکم را افشا می‌کند.
افراد دیگری از خاندان سعودی نیز هشدار دادند که اگر دستاورد بزرگی در ساختار نظام حاصل نشود، اوضاع به سمتی نامطلوب پیش برود. روزنامه گاردین در مقاله‌ای از زبان یکی از  شاهزادگان سعودی از ضرورت مقابله با فاجعه‌ای سخن راند که پیامدهای بحرانی برای این کشور خواهد داشت و آن را به کوه یخی تشبیه کرد که بخش اعظم آن زیر آب است.
السفیر معتقد است: عربستان، عملا در آستانه تحولی بسیار بزرگ قرار گرفته است، تحولی که شاید ضرورتا بر تحولی که هواداران «توفان قاطعیت» در پی آن بودند، منطبق نباشد. توفانی که در مدت چند ماه، به کشته شدن شمار زیادی از یمنی‌ها انجامیده است. انتظار می‌رود این تحول، اساس نظام سعودی را هدف بگیرد، نظامی که ناچار خواهد بود با چالش‌های جدیدی که تاکنون مشابه آنها را تجربه نکرده است، درگیر باشد. تنها جنگ یمن نیست که عربستان را به این سراشیبی سوق داده است، اما در هر صورت، جنگ یمن، هرم مشکلاتی است که آغاز پسرفت یا تغییر مسیر عربستان را سبب شده است. با این حال، همین جنگ، به مثابه جعبه سیاهی است که بسیاری از مسائل آینده عربستان را آشکار خواهد کرد.

کسی می‌داند دبیرستاد هماهنگی اقتصادی دولت کجاست؟!


در حالی که رئیس‌جمهور سال 92 و پس از سپری شدن وعده 100 روز اعلام کرد از رکود خارج شده‌ایم، چرا 4 وزیر نامه‌ای به روحانی می‌نویسند و غلط بودن سیاست مهار تورم و رکود را گوشزد می‌کنند.
شبکه اطلاع‌رسانی دانا با بررسی این پرسش نوشت: از بررسی اظهارنظر کارشناسان پیرامون وضعیت اقتصادی دولت می‌توان دریافت که ناهماهنگی درونی در برنامه‌ای اقتصادی به وجود آمده است. طهماسب مظاهری رئیس کل اسبق بانک مرکزی و وزیر اقتصاد دولت اصلاحات با ارزیابی عملکرد اقتصادی دولت، از کم‌تجربگی و ناهماهنگی تیم اقتصادی دولت سخن به میان آورده است. همچنین روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله تاریخ 31 فروردین 93 می‌نویسد؛ ناهماهنگی‌ها و تشتت در تصمیم‌گیری‌های دولت در حوزه اقتصاد به وضعیت نگران‌کننده‌ای رسیده است. این نگرانی به حدی است که ناظران و تحلیلگران را به این نتیجه رسانده که در صورت تداوم این روند، دولت یازدهم هم مانند سلف خود، گرفتار مارپیچ تصمیمات متناقض، سیاست‌های یک شبه مستمر در بخش اقتصاد شود.»
مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور نیز پیرامون این ناهماهنگی در تیم اقتصادی گفته است: با توجه به اینکه پیشینه افراد مختلفی که در تیم اقتصادی قرار می‌گیرند، به لحاظ تجربی و حرفه‌ای و از نظر نگرش‌ها و تفکراتی که دارند، می‌تواند متفاوت باشد؛ در نتیجه بروز چنین ناهماهنگی‌هایی اجتناب‌ناپذیر است.
براساس این گزارش موضوع اقتصاد و حل مسائل پیرامون آن یکی از وعده‌های روحانی برای دوران پسا برجام بوده است که امروز به عنوان مهمترین مطالبه عمومی مطرح می‌گردد. محوریت هماهنگی برنامه‌های اقتصادی دولت برعهده دبیر ستادهماهنگی اقتصادی است که کمتر کلامی از وی در رسانه‌ها شنیده و یا حتی دیده شده است.
محمدعلی نجفی این روزها یک سمت مهم در دولت دارد، سمتی که این مقدار بی‌سر و صدا بودنش در ایام پس از برجام که به قول دولتی‌ها قرار است دوران شکوفایی اقتصادی ما باشد عجیب است. نجفی این روزها دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت است ولی ظاهرا هنوز دلش هوای سیاست دارد، این را می‌توان از حضورهایش در جلسات کارگزاران و البته عدم حضور رسانه‌ای در سمت دولتی‌اش به خوبی حس کرد.
تلقی از رسانه‌ای شدن 4 نامه وزیر به روحانی این است که ناهماهنگی‌های پشت پرده چنان لبریز شده که چاره‌ای جز انتشار چنین نامه‌ای را باقی نگذاشته است. ظاهرا این 4 وزیر محترم دولت یازدهم پیش از این بارها روحانی را مورد خطاب قرار داده و از این ناهماهنگی به وجود آمده که تعیین دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی نیز مزیدی بر علت گشته است، گله‌مند بوده‌اند که ظاهرا عدم توجه به مطالبه و گله‌مندی آنها باعث فوران موضوع به رسانه‌‌ها شده است.
دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی کشور در مدت یک سال و چند ماهی که از مسئولیتش می‌گذرد تنها یک نشست خبری برگزار کرده و غیر از آن دیگر هیچ خبری از او نیست؛ البته جز همین اواخر که در جمع هم حزبی‌هایش حاضر شده و از وضعیت بد! ماه‌های آینده کشور گفته است.
نجفی در دولت یازدهم روند جالبی را طی کرده است؛ با معرفی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بر سر زبان‌ها افتاد، وقتی که رای نیاورد معاون روحانی شد و بعد از چند ماه قلب درد را بهانه کرد و استعفا داد؛ ولی باز هم روحانی از او دل نکند و وی را دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی کرد.
این روزها و در حساس‌ترین شرایط اقتصادی کشور این سوال مهم ایجاد می‌شود که نجفی دبیرستاد هماهنگ‌کننده دستگاه‌های اقتصادی دولت کجاست؟

چرا 4 وزیر اصرار داشتند نامه به روحانی را علنی کنند؟


نامه وزرای اقتصاد، صنعت، رفاه و  دفاع به روحانی ادامه هشدارهای کارشناسان اقتصادی به دولت است.
وبسایت الف در تحلیل نامه آقایان طیب‌نیا، نعمت‌زاده، ربیعی و دهقان به روحانی نوشت: سرعت و «میزان» کاهش تورم طی یکسال ونیم گذشته - که دولت همواره به آن افتخار می‌کرد- موجب رکود فراگیر شد؛ به طوری که وزرای مربوطه از آن به عنوان «بحران نزدیک» یاد می‌کنند. این موضوع را اقتصاددانان زیادی به دولت آقای روحانی گوشزد نمودند که کاهش بدون برنامه تورم به رکود فراگیر منجر می‌شود. زیرا در شرایط اقتصاد ما که تورم توأم با رکود است، کاهش تورم و سرعت آن، باید متناسب با شاخص‌های دیگر اقتصادی باشد؛ در غیر این صورت رکود وسیع که بدتر از تورم است، دامان کشور را خواهد گرفت و همین رکود، مجددا به تورم می‌انجامد.
نکته دیگری که در نامه چهار وزیر به آن اشاره شده، عدم تقاضای کافی در بازار به دلیل انتظار در کاهش قیمت‌هاست. این نکته مهم نیز طی دو سال گذشته همواره از سوی دلسوزان به رئیس‌جمهور تذکر داده شد. تاکید ایشان و برخی دولتمردان درخصوص آثار اقتصادی مثبت و سریع توافقنامه هسته‌ای بر کشور، چنان انتظار را در مردم بوجود آورد که جامعه بعد از امضاء توافقنامه هسته‌ای انتظار کاهش شدید قیمت‌ها را داشتند و از خرید کالا خودداری نمودند. کمپین‌های مطرح شده برای «نخریدن» یکی از آثار این انتظار کاهش قیمت‌ها بود.
در ادامه این تحلیل خاطرنشان شده است: این نامه بصورت علنی نگاشته شده و به رسانه‌ها داده شده است. چرا این نامه بصورت محرمانه به رئیس‌جمهور داده نشد؟ و چرا این وزرا در یک جلسه با رئیس‌جمهور، نقطه‌نظرات خود را مطرح نکردند؟ و یا چرا در جلسه کابینه در مورد مفاد آن توسط چهار وزیر بحث نشد؟ چرا این چهار وزیر تصمیم گرفتند که نامه خود را به رسانه‌ها بدهند؟ آیا این که گفته می‌شود وزرا به سختی به رئیس‌جمهور دسترسی دارند، علت نگارش این نامه بصورت علنی بوده است؟ شاید هم وزرای مربوطه خواسته‌اند که نقطه نظرات خود را با افکار عمومی مطرح نمایند تا تبعات وضعیت اقتصادی به پای آنها نوشته نشود. به هر حال از این مهم نمی‌توان غافل شد که این نامه، نوعی اعتراض علنی به سیاست‌های اقتصادی دولت است و وزرای مربوطه از پیگیری نظرات خود در مجاری معمول خود در داخل دولت، ناامید شدند... وزیر اقتصاد  با این نامه پای خود را از تصمیمات اقتصاد کلان دولت کنار کشیده است و تلویحا می‌گوید که تصمیمات اقتصادی در جای دیگری در دولت گرفته می‌شود! آیا این گزاره صحیح است؟ اگر هست این مرکز تصمیم‌ساز کجاست؟

** خراسان

ذره بين جديد دولت روي محموله هاي نفتي صادراتي

طبق ابلاغيه روزهاي اخير يک مقام مسئول اجرايي به دستگاه هاي ذي ربط در امر صادرات کالا، تاکيد شده است که به منظور اعمال نظارت بر عملکرد شرکت هاي فعال در حوزه صادرات فرآورده ها و مشتقات نفتي، به قيد فوريت اطلاعات کاملي از آمار صادراتي محموله هاي نفتي که مشمول پرداخت مابه التفاوت استفاده از مواد يارانه اي بوده اند، مربوط به سه ماهه نخست سال جاري و سال هاي 93 و 92 ، بر اساس مواردي چون وزن و نوع محموله، نام صادرکننده، مقصد و مبلغ محاسبه شده استخراج و نتيجه امر همراه با اظهارنظر کارشناسي ارسال شود.

اولتيماتوم 300 ميليون دلاري کابينه به بانک مرکزي

بر اساس بخشنامه جديد هيئت دولت به ولي ا... سيف، بانک مرکزي مکلف شده است در سال 1394 از محل وصولي حساب ذخيره ارزي، معادل ريالي مبلغ 200 ميليون دلار به حساب صندوق ضمانت صادرات ايران و به حساب هر يک از صندوق هاي حمايت از تحقيقات و توسعه صنايع الکترونيک، بيمه فعاليت هاي معدني، توسعه و حمايت از صنايع دريايي، ضمانت سرمايه گذاري صنايع کوچک، معادل ريالي مبلغ 25 ميليون دلار را واريز کند و معادل مبالغ واريزي به حساب صندوق هاي يادشده، سرمايه دولت در اين صندوق ها افزايش مي يابد.

** وطن امروز

آیا گزارش کمیسیون امنیت ملی هم به سرنوشت کمیسیون برجام دچار خواهد شد؟

عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام درباره دلایل صدور بیانیه‌ای علیه گزارش این کمیسیون توسط وی و برخی دیگر از نمایندگان، توضیحاتی ارائه کرد. علاءالدین بروجردی در گفت‌وگو با مهر درباره علت انتشار بیانیه‌ای از سوی وی و 4 نماینده دیگر عضو کمیسیون برجام علیه گزارش تهیه شده در این کمیسیون، گفت: ما معتقد بوده‌ایم باید برداشت خودمان را مبتنی بر منافع ملی در گزارش پایانی بیاوریم و چیزی ننویسیم که مثلاً فردا آمریکایی‌ها یا آژانس اگر خواستند برای بازرسی از مراکز نظامی ما بیایند و ما مخالفت کردیم، بگویند این گزارش رسمی مجلس شماست که گفته جمع‌بندی ما این است که آژانس می‌تواند از مراکز نظامی بازدید کند. بروجردی اضافه کرد: ما تاکید داشتیم نکات مثبت را هم باید در کنار نکات منفی بیاوریم که مردم فکر نکنند برجام فقط یک تابلوی سیاه است و سفیدی ندارد؛ بنابراین نکات مثبت را در
۱۶۵ عنوان آوردیم. وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه برای تهیه گزارش یک فرآیند رسمی با رأی‌گیری طی شده، بنابراین آیا بهتر نبود اعتراض نیز در همان فرآیند انجام می‌شد، تصریح کرد: ما اعتراض کردیم اما نتیجه نداد. بروجردی در پاسخ به این سوال که آیا این حق را برای بقیه هم قائل هستید که اگر اعتراض‌شان در کمیسیون نتیجه نداد، بیانیه صادر کنند؟ اظهار داشت: بله، دموکراسی یعنی همین!
به گزارش «وطن امروز»، این اظهارات عجیب بروجردی درحالی است که او تا پایان جلسه جمع‌بندی کمیسیون برجام در این کمیسیون ماند و در رأی‌گیری نیز شرکت کرد. از سوی دیگر آنچه او تحت عنوان 165 دستاورد برجام می‌گوید نیز بیشتر شبیه حوک است و مشخص است که این دستاوردهای هپروتی، کاملا از بیرون در اختیار این 5 نماینده قرار گرفته است. از سوی دیگر اینکه رئیس کمیسیون امنیت ملی معتقد است می‌توان علیه تصمیمات جمعی شورش کرد و وجاهت این تصمیمات جمعی را زیر سوال برد و به آن تهمت زد؛ قاعدتا منجر به بدعتی خواهد شد که اساسا دیگر تصمیمات کمیسیون امنیت ملی را نیز زیر سوال می‌برد. به عبارتی، اگر همزمان با اعلام نظر کمیسیون امنیت ملی درباره طرح یک فوریتی اجرای برجام تعدادی از اعضای این کمیسیون بیانیه بدهند و این اقدام کمیسیون را یک اقدام حزبی - انتخاباتی با توصیه دولت بدانند، آیا او یعنی علاء‌الدین بروجردی از این اقدام ناراحت نمی‌شود؟ به هر حال اگرچه جریان منتقد برجام را افرادی متدین و اخلاق‌مدار تشکیل می‌دهند و قاعدتا هرگز حاضر به ارتکاب چنین اقدام زشتی نمی‌‌شوند اما رئیس کمیسیون امنیت ملی باید بداند بدعهدی و ایجاد بدعت اگر قرار باشد مترادف با دموکراسی قلمداد شود، باید در دموکراسی را گل گرفت!

** جمهوری اسلامی

مفتی مصر: عربستان تمام تلاش‌های خود را در جهت تسهیل روند مناسک حج به کار برده است

* دکتر شوقی علام، مفتی مصر در حمایت از آل سعود و پاسخ به اتهام‌های بین‌المللی در مورد کوتاهی عربستان در حمایت از حجاج، مدعی شد عربستان تمام تلاش‌های خود را در جهت تسهیل روند مناسک حج به کار برده است و نباید به خاطر حادثه منا ملامت شود. علام در مصاحبه با روزنامه شرق‌الاوسط وابسته به پادشاه سعودی گفت: «عربستان اعلام کرد که اتفاقات پیش آمده را مورد بررسی قرار خواهد داد و باید منتظر نتایج تحقیقات و عدم ترویج شایعه‌ها شویم.» وی افزود: چیزی که باید به آن توجه کنیم این است که حتی اگر نتیجه تحقیقات از کوتاهی مسئولین باشد، نباید آن را ملامت کرد و حق‌شان را زیر پا گذاشت، زیرا آنان در طول سال‌های گذشته اجرای مناسک حج را به خوبی مدیریت کرده بودند!

چادر سیاه بر سر مرکل

* شبکه تلویزیونی دولتی «ای آر دی 1» آلمان در اقدامی انتقادی نسبت به سیاست‌های مهاجرتی آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در یک برنامه خود با «فتومونتاژ» چادر سیاه بر سر مرکل پوشاند. به گزارش عصر ایران در هفته‌های اخیر سیاست دولت آلمان در جذب پناهجویان آسیایی مورد انتقاد برخی محافل سیاسی داخل آلمان و احزاب راست کشورهای اروپایی مواجه شده است. شبکه‌ای آر دی در گزارش خود تاکید کرد دولت مرکل با پذیرش پناهجویان آسیایی هویت و فرهنگ این کشور را در معرض تهدید قرار داده است. این اقدام شبکه‌ای آر دی آلمان بازتاب گسترده‌ای میان کاربران آلمانی شبکه‌های اجتماعی داشته است.

نقشه‌ نیویورک تایمز که در آن پنج کشور عربی به چهارده کشور تقسیم شده‌اند

* روزنامه نیویورک تایمز نقشه‌ای منتشر کرده که در آن پنج کشور عربی به چهارده کشور تقسیم و تجزیه شده‌اند. به گزارش پایگاه خبری «پانوراما الشرق الاوسط»، روزنامه نیویورک تایمز براساس گزارشی که به قلم «رابرت رایت» تحلیلگر این روزنامه منتشر شده است نوشت: سوریه به دولت علوی، کردستان سوریه و دولت سنی تقسیم شده است. براساس این گزارش و نقشه، عربستان سعودی نیز به پنج دولت تقسیم شده است که عبارتند از عربستان شمالی، عربستان شرقی، عربستان غربی، عربستان جنوبی و دولت وهابی، همچنین، به علت درگیری‌های قبیله‌ای نیز یمن به دو دولت و لیبی به سه دولت تقسیم شده است.

مفتی‌های عربستان سعودی خواستار جهاد علیه ایران شدند

* دوازده تن از مفتی‌های عربستان سعودی خواستار جهاد علیه ایران، روسیه و دولت سوریه شدند. وایس نیوز، نوشت: این افراد طی بیانیه‌ای آورده‌اند: جنگجویان سوریه درحال دفاع از کل امت اسلامی هستند، به آنها اعتماد کنید و از آنها حمایت کنید، چرا که اگر شکست بخورند، خدای نکرده، نوبت باقی کشورهای سنی خواهد شد. هفته گذشته، روسیه حملات هوایی علیه نیروهای تروریستی در سوریه را آغاز کرد. کرملین که از حامیان دولت بشار اسد است اعلام داشته است که می‌خواهد داعش را تضعیف کند. عربستان سعودی همراه با ترکیه و دیگر کشورهای خلیج فارس از شورشیانی که قصد براندازی اسد را داشته‌اند، حمایت کرده و حملات روسیه را محکوم کرده‌اند. براساس این گزارش، این مفتی‌ها، بمباران روس‌ها را جزئی از حملات صلیبی‌ها به شمار آورده‌اند.

** قانون

امیرعبد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اللهیان: رکن‌آباد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی جزو مفقود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان است 
‌‌‌‌‌‌

ايسنا    معاون وزیر خارجه گفت: تا شناسایی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌قیق و انتقال یکایک مفقود‌‌‌ان حاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ثه منا پیگیری‌ها و اقد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌امات با جد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یت اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌امه خواهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اشت. حسین امیرعبد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اللهیان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر حاشیه مراسم تشییع سرکنسول ایران د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر مرو ترکمنستان و از جانباختگان فاجعه منا افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: گروه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یگری از جانباختگان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر مرحله بعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی عملیات انتقال وارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کشور می‌شوند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. وی اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌امه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: آقای رکن‌آباد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یپلمات ارشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کشورمان همچنان جزو مفقود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان است و تلاش‌ها برای تعیین وضعیت ایشان با جد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یت اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌امه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. به گفته وی، پیکر هیچ جانباخته‌ای بد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ون رضایت خانواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر مکه مکرمه نخواهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ماند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

شهاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ت مامور ناجا د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رگیری با اشرار ایرانشهر

فارس د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وشنبه شب د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رگیری اشرار مسلح با مأموران نیروی انتظامی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر منطقه ایرانشهر یکی از مأموران پلیس به شهاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ت رسید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. این د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر حالی است که اخباری مبنی بر شهاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ت یکی از شهروند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان ایرانشهری که گفته می‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ یک معلم بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است به گوش می‌رسد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

وزیر خارجه آلمان به تهران می‌آید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

ايرنا  «علی ماجد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی» سفیر کشورمان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر آلمان اعلام کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که «فرانک وال‌تر اشتاین مایر» وزیر خارجه آلمان ۲۵ مهرماه برای انجام یک سفر ۲ روزه راهی ایران می‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. وی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر نشست مد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یران تجاری د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر برلین گفت: هنگامی که به د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ورنمای روابط ایران و آلمان نگاه می‌کنیم، به زمینه‌های مشارکتی بسیاری د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ست می‌یابیم. وی یاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آور شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که ایران و آلمان وارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ روند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مشارکتی بسیار سازند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌ای به منظور بهبود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ثبات و امنیت د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر جهان و به ویژه خاورمیانه شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. ماجد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی با اشاره به همکاری جد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی و د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وستانه تهران و برلین د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر مورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مسائل مربوط به سوریه، یمن و عراق، خواستار تقویت سطح مشارکت د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌و طرف د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر زمینه مبارزه با د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اعش د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر خاورمیانه شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. سفیر ایران خواستار تقویت مناسبات تجاری ایران و آلمان شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و گفت که برلین همواره یکی از ۲ شریک اصلی اقتصاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی تهران بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. وی تاکید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که ایران خواستار بازگشت به سطح مباد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌لات تجاری د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌و جانبه به ارزش ۶ میلیارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ یورو د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر سال ۲۰۰۵ و قبل از اعمال تحریم‌ها است.

بیانیه تروریست‌های سوریه علیه ایران و روسیه

تابناك  بیش از ۴۰ گروه از تروریست‌های مخالف د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ولت سوریه خواستار تشکیل ائتلافی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر منطقه علیه ایران و روسیه شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. به گزارش رویترز، این گروه‌ها که گروه‌های تحت چتر حمایتی «ارتش آزاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سوریه» را هم شامل می‌شوند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، با بیان اتهامات بی‌پایه همکاری‌های منطقه‌ای را برای مقابله با آنچه «اشغالگری سوریه توسط ائتلاف ایران و روسیه» خواند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه، ضروری د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌انسته‌اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. جنگند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های روسیه، از چهارشنبه هفته گذشته پس از د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رخواست بشاراسد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، رئیس‌جمهور سوریه مواضع گروه‌های تروریستی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر سوریه را بمباران کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.  گروه تروریستی «احرار الشام»، این بیانیه را برای خبرگزاری رویترز ارسال کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه، اما اشاره‌ای به نام هیچ کشوری برای تشکیل اتحاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ علیه ایران و روسیه نکرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. با این وجود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، مستند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ات فراوانی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر تأیید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حمایت کشورهای ترکیه، عربستان سعود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی و قطر از گروه‌های تروریستی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر سوریه وجود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. نام گروه تروریستی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اعش و جبهه‌النصره د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر میان گروه‌های امضاکنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه این بیانیه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه نمی‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

ظریف با بان‌کی‌مون د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر نیویورک د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ار کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

ايسنا وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر نیویورک به‌سر می‌برد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، با بان‌کی‌مون د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بیرکل سازمان ملل د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ار کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ار، بان‌کی‌مون با استقبال ویژه از شرکت رئیس‌جمهور کشورمان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر هفتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و با اشاره به توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵، این توافق را موفقیتی برای صلح منطقه‌ای و جهانی توصیف و اعلام کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه همکاری کامل برای اجرای این توافق هستند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ار همچنین موضوع کشته شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن حجاج کشورمان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر حاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ثه اخیر مِنا از سوی محمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ظریف با د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بیرکل سازمان ملل متحد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مطرح شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. بحران‌های منطقه‌ای سوریه، یمن، عراق و لبنان نیز مورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بحث و تباد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ل نظر قرار گرفت و د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بیرکل سازمان ملل با توجه به جایگاه منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران خواستار همکاری نزد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یک‌تر ایران با سازمان ملل برای حل این بحران‌ها شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

وزیر کشور وارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ژنو شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

ايرنا عبد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌الرضا رحمانی فضلی وزیر کشور به منظور شرکت د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر شصت و ششمین اجلاس کمیساریای عالی سازمان ملل متحد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر امور پناهند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گان (اکسکام) وارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ژنو شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. بابک د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ین پرست قائم مقام وزیر کشور د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر اموربین الملل د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این زمینه به ایرنا گفت: نشست اکسکام با حضور مقامات عالی رتبه کشورهای عضو، سازمان‌های مرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م نهاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و اهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اکنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گان بین المللی از ۱۳ تا ۱۷ مهر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر ژنو برگزار می‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. وی اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌امه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: رحمانی فضلی قرار است علاوه بر سخنرانی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر اجلاس شصت و ششم کمیساریای عالی سازمان ملل متحد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر امور پناهند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گان (اکسکام) با مقامات عالیرتبه کشورهای پاکستان، افغانستان و کمیسر عالی سازمان ملل متحد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر امور پناهند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ار و گفت‌و‌گو کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.


** ایران

روایت تاجگردون از قسم جلاله بذرپاش در مورد گزارش «برجام»

غلامرضا تاجگردون، عضو کمیسیون ویژه بررسی «برجام» که معتقد است گزارش نهایی این  کمیسیون، خارج از کمیسیون با قلم تیم سابق مذاکره کننده هسته‌ای نوشته شده و پیش‌نویس گزارش نیز بدون اطلاع اعضا تهیه و در صحن قرائت شده است، مطلبی در اینستاگرام خود روایتی را از قسم جلاله بذرپاش عضو دیگر این کمیسیون مطرح کرد و نوشت: «صحبت‌های آقای بذرپاش با خبرگزاری فارس جالب بود. ای کاش دیشب که در برنامه گفت‌وگوی ویژه بودیم، این حرف را می‌زد تا جوابشو می‌گرفت و ای کاش قبل از مناظره تهیه‌کننده از من نمی‌خواست به دلیل اینکه موضوع حساس است، بحث چالشی نشه. اگر این موضوع را در مناظره می‌گفت، بهش می‌گفتم در جلسه این آقای بذرپاش بود که قسم جلاله خورد من یک ربع پیش متن گزارش را دیدم و 5 دقیقه دیگه بهش رأی داد. بهش می‌گفتم که من در جلسه گفتم این متن نوشته کیه که یک شبه آماده شده؟ بهش می‌گفتم که من در جلسه گفتم حداقل کمی متن را ویرایش می‌کردید تا از گفتمان محاوره‌ای تیم قبلی فاصله می‌گرفت. بهش می‌گفتم من در جلسه گفتم شما هنوز منظور سوئیفت را نمی‌دانید. بهش می‌گفتم من در جلسه گفتم این متن گفتمان و قرائت امریکایی‌هاست. بهش می‌گفتم در جلسه بهتون گفتم آقای بذرپاش! متنی را که هنوز نخوندید، چرا بهش رأی می‌دید و... ای کاش یک بار دیگه صدا و سیما دعوت کنه تا بگم چی شد و...» گفتنی است به گزارش ایسنا، بذرپاش در گفت‌وگویی تأکید کرده بود که پیش‌نویس گزارش کمیسیون ویژه برجام از چهارشنبه گذشته تا شنبه در اختیار اعضای کمیسیون قرار داشته است.

اعتراف «ایهود باراک»

نخست وزیر پیشین اسرائیل  با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت: «اکنون امریکا، اسرائیل و متحدانش باید طور دیگری به ایران نگاه کنند.» ایسنا به نقل از پایگاه خبری جکسون ویل، ایهود باراک دوشنبه شب طی سخنرانی  خود در مرکز «تایمز یونیون»  در ایالت فلوریدا، با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت: بعد از توافق با ایران، از من سؤال می‌شود که احساسم چیست و من می‌گویم که احساسات پیچیده‌ای دارم. احساسم شبیه کسی است که مادرزنش خودروی «بی‌ام‌دبیلو» او را به صخره کوبانده است. وی ادامه داد: از آنجایی که توافق هسته‌ای یک توافق انجام شده است، امریکا، اسرائیل و متحدانش باید از این پس طور دیگری به ایران نگاه کنند. بخواهیم یا نخواهیم، ایران به گفته کل دنیا ‌به یک قدرت مشروع تبدیل می‌شود و بخشی از راه حل می‌شود.

برخورد «ناجا» با تجمعات غیرقانونی علیه «برجام»

جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت: نیروی انتظامی براساس مصوبات شورای تأمین استان به وظایف قانونی خود درخصوص تجمعات غیرقانونی در مخالفت با «برجام» عمل می‌کند. به گزارش ایرنا، سردار اسکندر مؤمنی دیروز در حاشیه سومین همایش یگان‌های حفاظت دستگاه‌های دولتی  و در جمع خبرنگاران افزود:در رابطه با این موضوع با تدبیر و مدیریت صحیح در درجه اول برخورد می‌شود.


انتقاد رئیس دیوان عدالت اداری به توهین از تریبون‌ها


حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری از  برخی بداخلاقی‌ها و توهین به افراد از تریبون‌های عمومی انتقاد کرد. به گزارش ایسنا، رئیس دیوان عدالت اداری با تأکید بر اینکه «اهانت به افراد در تریبون‌ها به هیچ روی قابل دفاع و توجیه‌پذیر نیست»، افزود: این گونه نیست که اگر کسی نماینده مجلس شد و تریبونی را در اختیار گرفت، مجاز باشد هر حرفی را که به ذهنش می‌رسد، بدون رعایت ادب و نزاکت اسلامی بیان کند.


** آرمان

امروز؛ نخستين دادگاه متهمان دانشگاه شيراز

شنیده شد که وكيل‌مدافع علي مطهري از برگزاري سومين جلسه دادگاه حادثه شيراز در تاريخ 15 مهرماه خبر داد. تابناك نوشت؛ مصطفي ترك‌همداني گفت: امروز، سومين جلسه رسيدگي به پرونده حادثه دانشگاه شيراز در شعبه 101 دادگاه كيفري دو شيراز برگزار مي‌شود. وي با بيان اينكه پيش از اين دو جلسه برگزار شده است، افزود: تاكنون اظهارات سه نفر از متهمان پرونده كه از مسئولان دانشگاه شيراز و دانشجويان دعوت‌كننده از آقاي مطهري بودند اخذ شد. در جلسه امروز نيز قرار است اظهارات كساني كه در حمله آقاي مطهري نقش داشتند مطرح شود. اين وكيل دادگستري خاطرنشان كرد: من از آقاي مطهري درخواست كردم با توجه به اينكه قرار است اظهارات افرادي كه به وي حمله كردند، بيان شود، به دادگاه بيايند و اظهارات را حضوري بشنوند. ترك همداني در پايان گفت: با توجه به اينكه چند نكته هنوز باقي مانده و من از رئيس دادگاه درخواست كردم به آن مطالب هم رسيدگي شود، بعيد مي‌دانم جلسه امروز، آخرين جلسه رسيدگي به اين پرونده باشد. 
 
روايت تاجگردون از قسم جلاله بذرپاش

شنیده شد که غلامرضا تاجگردون كه معتقد است گزارش كميسيون ويژه برجام از توافق هسته‌اي خارج از اين كميسيون با قلم تيم سابق مذاكره‌كننده هسته‌اي نوشته شده و پيش نويس گزارش نيز بدون اطلاع اعضا تهيه شده در مطلبي در اينستاگرام خود نوشت: «صحبت‌هاي آقاي بذرپاش با خبرگزاري فارس جالب بود.‌اي كاش زمانی كه در برنامه گفت‌وگوي ويژه بوديم اين حرف را مي‌زد تا جوابش را مي‌گرفت و‌ اي كاش قبل از مناظره تهيه‌كننده از من نمي‌خواست به دليل اينكه موضوع حساس است بحث چالشي نشه. اگر اين موضوع را در مناظره مي‌گفت بهش مي‌گفتم در جلسه اين آقاي بذرپاش بود كه قسم جلاله خورد من يك ربع پيش متن گزارش را ديدم و 5 دقيقه ديگه بهش راي داد. بهش مي‌گفتم كه من در جلسه گفتم اين متن نوشته كيه كه يك شبه آماده شده؟ بهش مي‌گفتم كه من در جلسه گفتم حداقل كمي متن را ويرايش مي‌كرديد تا از گفتمان محاوره‌اي تيم قبلي فاصله مي‌گرفت و... .‌ اي كاش يك بار ديگه صدا و سيما دعوت كنه تا بگم چي شد و... »
 
تتلو باز هم بازداشت شد؟

شنیده شد که در حالي كه يك روزنامه در خبري از بازداشت اميرحسين مقصودلو معروف به تتلو از خوانندگان زيرزميني خبر داده است اما يك سايت خبري مدعي است كه اين خبر صحت ندارد. «ايران» در اين باره نوشت: سرهنگ مسعود زاهديان رئيس پليس امنيت اخلاقي ناجا درباره برخورد پليس با خواننده‌هاي زيرزميني كه اقدام به ساخت آثار خود و پخش آن در شبكه‌هاي خارجي مي‌كنند، گفته است كه پليس با اين دسته از افراد برخورد مي‌كند و اخيرا نيز با خواننده‌اي به نام «تتلو» برخورد كرده است و وي هم‌اكنون پس از دستگيري، در اختيار مقام‌ قضايي است. وي با بيان اينكه «پليس همه اين موارد را شناسايي كرده و با آنها برخورد مي‌كند»، گفت: اجازه نخواهيم داد در فضاي قانوني كشور اتفاقي بيفتد.  
 
قاليباف با پايداري‌ها ائتلاف نمي‌كند

شنیده شد که نماينده لنگرود در مجلس درباره حمايت قاليباف از گروه و افرادي در انتخابات مجلس دهم به نامه نيوز گفته: آقاي قاليباف يك شخصيت سياسي است و قطعا نسبت به مجلس آينده دغدغه‌هایي دارند و براي باشكوه برگزار كردن انتخابات و مشاركت بيشتر مردم درانتخابات يا كيفيت بهتر مجلس آينده به عنوان يك فرد دلسوز انقلاب همانند سايرافرادي كه ممكن است وارد عرصه انتخابات شوند، وارد شود. مهرداد لاهوتي درباره اينكه ايا قاليباف دراين راستا با ساير گروه‌هاي اصولگرا ائتلاف خواهد داشت گفته: قطعا اتحادي در ليست‌ها شكل مي‌گيرد، البته بايد كمي جلوتر برويم. بعيد مي‌دانم وي با پايداري‌ها ائتلافي كند زيرا وي اصولگراي مستقل است وممكن است با ساير جريانات سياسي ائتلاف كنند ولي با پايداري‌ها فكر نكنم به وحدتي برسند. 
 
فاضلاب در منبع آب‌آشاميدني تهران

شنیده شد که مديركل حفاظت از محيط زيست استان تهران گفته: بخش قابل توجهي از فاضلاب خانگي شهرهاي پرديس و بومهن در رودخانه سياه رود كه تامين‌كننده بخشي از آب سد ماملو است، تخليه مي‌شود. بخشي از آب سد ماملو به عنوان يكي از منابع ذخيره آب مصرفي شهر تهران از طريق سياه رود تامين مي‌شود كه ورود فاضلاب‌هاي خانگي و صنعتي و همچنين زباله به اين رودخانه موجب آلودگي آب پشت اين سد خواهد شد. شش هزار واحد صنعتي غيرمجاز در شهرستان پرديس وجود دارد كه بررسي و پايش‌هاي زيست محيطي انجام شده نشان مي‌دهد 123 واحد آبكاري كه توليد‌كننده فاضلاب و پساب خطرناك هستند، در اين شهرستان فعاليت دارند.
 
سرچهارراه لبو بفروشيد اما از بانك وام نگيريد

شنیده شد که به نوشته پارسينه يكى از مسائلى كه مرحوم علامه طهرانى شديدا علم مخالفت با آن را برافراشته بود و قاطعانه با آن برخورد مى‏ نمود، ورود افراد در مسائل ربوى و ارتباط با بانك‌ها و گرفتن وام و داد و ستد با مراكز ربوى كشور بود. روزى يكى از اصدقا و رفقاى خصوصى ايشان گفته بود كه اگر با بانك معامله نكنيم، نمى ‏توانيم تجارت كنيم و معاملاتمان به ركود و ورشكستگى مى ‏انجامد. مرحوم علامه بدون هيچگونه ملاحظه و در نظر گرفتن موقعيت و حيثيات و شئون آن شخص، در حضور ديگران مى‌‏فرمايند: در اين صورت با لبو فروشى در سر چهار راه‌ها امرار معاش نماييد! 
 
دفن 20حاجي ايراني در مكه مكرمه

شنیده شد که روزنامه عكاظ چاپ عربستان از تدفين 20 حاجي ايراني در مكه مكرمه خبر داد. باشگاه خبرنگاران نوشت؛ حميد يوسف، عضو دفتر امور حجاج ايران گفت: 20 حاجي ايراني، پس از شناسايي در مكه مكرمه به خاك سپرده شدند. وي همچنين با اعلام اينكه 240 متوفي در فاجعه منا در دو گروه به ايران منتقل شدند، از انتقال گروه سوم كشته‌شدگان اين حادثه خبر داد. وي اعلام كرد گروه سوم شامل 100نفر از جان باختگان بود كه روز دوشنبه به ايران منتقل شدند. 
 
واکنش آیت‌ا...مکارم به تعطیلی درس آیت‌ا...‌جوادی

شنیده شد که آیت‌ا...‌ ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید شیعه در قم، دیروز در دیدار سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی کشور که در دفتر این مرجع تقلید در قم برگزار شد، به حضور چند تن از مخالفان دولت به بهانه توافق هسته‌ای در مسجد اعظم قم که باعث تعطیلی درس آیت‌ا...‌ جوادی آملی شد، واکنش نشان داد و گفت: باید مساله قم سریع‌تر جمع می‌شد.انتخاب نوشت؛ وی افزود: نباید به خاطر حفظ یک شأن و جایگاه، شأن بالاتری چون شأن مرجع تقلید خدشه‌دار شود.
 
كمك به كميته امداد بابت مصوبه دولت نهم

شنیده شد که خراسان نوشت؛ بر اساس دستور جديد يك مسئول ارشد اجرايي به تعدادي از اعضاي كابينه، اعلام شده است كه به استناد اصل 138 قانون اساسي، بهاي 3 هزار تن چاي تحويلي شركت مادرتخصصي بازرگاني دولتي ايران به كميته امداد امام خميني (ره) به ارزش 58 ميليارد ريال كه در دي ماه سال 85 به تصويب دولت وقت رسيده است، تحت عنوان كمك به كميته امداد در حساب‌هاي شركت مذكور به هزينه منظور مي‌شود.