کد خبر 479774
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۳

هدست واقعیت افزوده‌ی هولولنز مایکروسافت اتاق کاربر را به یک میدان نبرد واقعی تبدیل خواهد کرد.

 به گزارش مشرق، در بخشی از اجلاس اخیر مایکروسافت قیمت و تاریخ عرضه‌ی هدست واقعیت افزوده‌ی هولولنز (HoloLens) مایکروسافت مشخص و پروژه‌ی ایکس-ری (X-Ray) نیز معرفی شد.



هدست هولولنز به کاربر این امکان را می‌دهد تا بجای کاردر دنیای مجازی، تصاویر و هولوگرام‌های سه‌بعدی را به صورت مجازی در دنیای واقعی مشاهده کرده و با آن تعامل کند. کاربر می‌تواند به کمک این هدست بدون جدا شدن از دنیای واقعی به انجام کارهای خود بپردازد یا با دیگران ارتباط برقرار کند.

برای کار با این هدست نیازی به ماوس و کیبورد وجود ندارد. این هدست با حرکات فیزیکی، صدا و ردیابی جهت دید شما کار می‌کند و حرکت‌ها و فعالیت‌های شما را تشخیص می‌دهد.

ویندوز 10 با هولولنز سازگاری کامل دارد و فعلاً تنها پلتفرمی است که از رابط‌های کاربری برنامه‌نویسی (API) هولولنز پشتیبانی می‌کند. هولولنز به کمک ویندوز 10 می‌تواند حرکات بدن، چشم کاربر، نوع محیط و حرکت‌های صورت گرفته در آن را تشخیص دهد.

مایکروسافت در این اجلاس از پروژه‌ی X-Ray رونمایی کرد و آن را به نمایش گذاشت تا هر چه بیشتر توانایی هدست خود را به نمایش بگذارد. این پروژه در واقع یک بازی ویدئویی مخصوص این هدست است که اتاق کاربر را به یک میدان نبرد واقعی تبدیل می‌کند و نشان داده شد که چگونه می‌توان دنیای واقعی را با دنیای مجازی برای به دست آوردن تجربه‌ای بهتر در بازی‌ها استفاده کرد. همچنین اعلام شد از این هدست می‌توان در زمینه‌های آموزشی، اداری، طراحی و زمینه‌های دیگر استفاده کرد و انجام بازی با آن در اولین اولویت‌های مایکروسافت نیست.

در نمایش نحوه‌ی استفاده‌ی هولولنز از فناوری X-Ray نشان داده شد. به کمک این فناوری اتاق کاربر تجزیه‌وتحلیل می‌شود و موانع مراحل بازی در آن ایجاد شده و اتاق شکلی دیگر به خود می‌گیرد.

این هدست در نیمه‌ی اول سال 2016 عرضه خواهد شد و نسخه‌ی توسعه‌دهنده‌های1  آن حدود 3000 دلار قیمت دارد.

در نگاه اول این هدست امکانات فراوانی را ارائه داده و بسیار جالب به نظر می‌رسد. این فناوری و کاربر آن در بازی‌ها گیمرهای بسیار زیادی را به هیجان آورد؛ اما تنها کاربرد این هدست در بازی نخواهد بود. شاید این بازی بسیار جذاب و عادی به نظر برسد؛ ولی نشان می‌دهد این فناوری می‌تواند مصارف نظامی نیز داشته باشد. با کمک این فناوری و بازسازی یک میدان جنگ واقعی می‌توان سربازها را به بهترین شکل در یک محیط واقعی قرار داده و آن‌ها را آموزش داد و هزینه‌های آموزش سربازها را به شدت کاهش داد.

نمونه‌ای از وسیله‌ی ساخته شده است که قبل از عرضه‌ی عمومی برای توسعه‌دهنده‌ها ارسال می‌شود تا برای آن برنامه تولید کرده و با ساختار آن آشنا شوند.







منبع: سایبربان