مادریدی ها برای تخریب بارسلونا دست به خیزشی آرام و به اصطلاح زیرپوستی زده اند. دعوت نشدن برخی از بازیکنان کلیدی اهل کاتالونیا به تیم ملی فوتبال اسپانیا یکی از این اتفاقات است که بی معنی نیست و تاثیر روحی و روانی خود را بر عملکرد این بازیکنان خواهد گذاشت.

به گزارش مشرق - محکومیت باشگاه بارسلونا وقتی با آرشیو محکومیت‌های مشابه در تاریخ یوفا و فیفا مقایسه می شود واقعا عجیب و بحث برانگیز است، این باشگاه مجرم شناخته شده و نویسنده قصد و البته توانایی نقد حکم صادر شده را ندارد، در نتیجه پیش فرض این مجال نگارشی این است که بارسلونا نقض حریم قانون کرده و در استخدام و عقد قرارداد با نوجوانان، سودجویی و فساد مالی را وارد پرونده خود کرده است.

اما مشابه این وضعیت در تاریخ صدور احکا یوفا و فیفا کم نبوده است، به عنوان مثال در سال 19868 باشگاه آژاکس آمستردام هلند به خاطر بدرفتاری با اعضای تیم نوجوانان و حتی فساد اخلاقی در این زمینه که می تواند بسیار سیاه تر و غیر انسانی تر از فرایند مجرمیت بارسلونا باشد، مجرم شناخته شد و حکم محرومیت دو ساله اش توسط مقامات فوتبال آن زمان به ثبت رسید اما تنها پس از دو ماه به خاطر تقاضای خود باشگاه آژاکس این باشگاه به صورت کامل بخشیده شد و تنها تعهد داد که دیگر چنین فرایندی تکرار نشود!

از این دست مثال‌ها در تاریخ صدور حکم فیفا و یوفا کم نیست، باشگاه‌هایی مثل لیورپول، تاتنهام، نیوکاسل در انگلیس و مالاگا، گرانادا، ختافه و سویا در اسپانیا، یوونتوس، رجینا و میلان در ایتالیا و مارسی در فرانسه نیز پرونده‌هایی نسبتاً مشابه با پرونده کنونی بارسلونا داشته اند که عموماً با بخشش کامل توام با جریمه نقدی مواجه شده‌اند، اما نکته جالب اینجاست که حکم محرومیت بارسلونا در استفاده از بازیکنان خریداری شده نه تنها پس از چندین و چند بار تقاضای تجدید نظر، بخشیده نشده بلکه به وضوح از سوی مقامات یوفا و فیفا تهدید به تمدید مدت زمان محکومیت هم می‌شود!

از طرفی، منابع اسپانیایی ادعا می کنند که بارسلونا برای خرید بازیکن در بازار نقل و انتقالات زمستانی با مانع دشواری روبرو شده است. این مشکل اقتصادی نیست اما به آن ربط دارد. وقتی 4 ژانویه برسد، هم محرومیت بارسلونا از خرید بازیکن به اتمام رسیده و هم اینکه نام آردا توران و الیکس ویدال نیز در فهرست بازیکنان این تیم به ثبت خواهد رسید اما لوئیس انریکه به مدیریت بارسلونا اعلام کرده است که اضافه شدن این دو بازیکن، برای تقویت تیم کفایت نمی کند و خرید حداقل یک مهاجم الزامی است.

بارسا روی جذب نولیتو اصرار دارد و سلتا برای واگذاری این بازیکن در ماه ژانویه، حداقل 18 میلیون یورو طلب خواهد کرد. پرداخت این مبلغ برای بارسا البته کار آسانی است اما مشکل اینجاست که بارسا برای پرداخت حقوق این بازیکن به یک مانع بزرگ برخورد خواهد کرد؛ بارسلونا طبق آنچه ماه سپتامبر، فدراسیون فوتبال اسپانیا اعلام کرده است، امسال می تواند در مجموع، 421 میلیون یورو به بازیکنان خود حقوق و مزایا پرداخت کند. میزان دریافتی بازیکنان این تیم با احتساب حقوق آردا و ویدال، 419 میلیون یورو است و در صورت گذر از 421 میلیون، این تیم قانون مالی فیفا را نقض کرده و با محرومیت جدیدی مواجه خواهد شد.

به این ترتیب، بارسا مجبور خواهد بود تا برای جذب یک بازیکن، بازیکن دیگری از مجموعه خود را به فروش برساند؛ بطور مثال آدریانو یا داگلاس کاستا. در غیر این صورت بارسا قادر نخواهد بود هیچ بازیکنی را در نقل و انتقالات زمستانی به خدمت بگیرد.

سوء استفاده از بازیکنان نوجوان آسیای جنوب شرقی و عدم رعایت قانون در عقد قرارداد با نوجوانان غیر بومی اولین دلیل برای باز شدن پرونده‌ای قطور بود که این روزها خواندن و بررسی کردنش دل شیر می‌خواهد و در دو ماه گذشته 14 وکیل زبده اسپانیایی از قبول وکالت بارسلونا شانه خالی کرده‌اند.

پیش بینی و گزارش رسمی بارسلونا در درآمد سالیانه خود 421 میلیون یورو است در حالی که در گزارش رسمی به فیفا مبلغ 419 میلیون یورو قید شده است، فاکتور مربوط به سود حاصل از فروش بازیکن از آکادمی مبلغ 45 میلیون یورو گزارش شده در حالی که فیفا مدعی است فاکتور و سند رسمی حسابداری معادل 81 میلیون یورو در اختیار دارد.

یوفا به صورت رسمی بارسلونا را تهدید به تمدید دوران محکومیت کرده و این در حالی است که دو سازمان صادرکننده حکم، یوفا و فیفا خودشان درگیر فساد شدید مالی هستند و مشخص نیست سازمان‌هایی که در گرداب فساد مالی غرق شده‌اند چگونه می‌خواهند حکم قضایی علیه بارسلونا صادر کنند! حداقل 5 فقره فرار مالیاتی از سوی بارسلونا به فیفا گزارش شده و کمیته اخلاق و انضباطی فیفا مدعی است دو برابر این میزان سند وجود دارد که فساد مالی بارسلونا را بیش از پیش به اثبات می‌رساند.

در کنار این همه دردسر در قلب بارسلونا ماجرای دیگری هم بر سر زبان‌ها افتاده و آن این که مادریدی ها برای تخریب بارسلونا دست به خیزشی آرام و به اصطلاح زیرپوستی زده اند. دعوت نشدن برخی از بازیکنان کلیدی اهل کاتالونیا به تیم ملی فوتبال اسپانیا یکی از این اتفاقات است که بی معنی نیست و تاثیر روحی و روانی خود را بر عملکرد این بازیکنان خواهد گذاشت. تهدید گاه و بیگاه رسانه ای بازیکنان بارسلونا درباره دوری از لالیگا در صورت جدایی کاتالونیا از اسپانیا از دیگر فعالیت‌هایی است که در دستور کار دولت اسپانیا و فدراسیون فوتبال این کشور است.