به گزارش مشرق، سردار حسین دهقان پس از چهارمین جلسه شورای عالی پاکسازی میادین مین و مواد منفجره که در وزارت دفاع برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: 4 میلیون و 200 هزار هکتار از اراضی ما آلوده به انواع مین ها، بمب ها و مواد منفجره است و همه هدف ما باید این باشد که مردم بتوانند به فعالیت های خود در این گونه مناطق ادامه دهند و باید به گونه ای اقدام شود تا این افراد از صدمات و انفجارات احتمالی این مین ها ایمن باشند.
وی گفت: بحث پاکسازی های سطحی و چشمی از ابتدا انجام شده و وزارت کشور هم وظایفی به عهده داشته است اما از سال 82 مسئولیت پاکسازی این مناطق به عهده وزارت دفاع گذاشته شد.
سردار دهقان افزود: از سال 82 تاکنون به گونه ای اقدام شده که فقط حدود 20 هزار هکتار از اراضی هنوز آلوده است و اقدامات پاکسازی عمومی تا عمق 30 سانتیمتری و پاکسازی نیمه عمیق تا 60 سانتی متر در حال صورت گرفتن است.
وزیر دفاع با اشاره به اینکه در طول این مدت نیروهای زیادی آموزش دیده اند و تجهیزات بسیار خوبی را طراحی کرده ایم گفت: در جلسه امروز مقرر شد نقشه مناطق آلوده به مین بازبینی شود و در آن، مناطق پاکسازی شده در دو وضع عمومی و نیمه عمیق مشخص و در اختیار استانداریها قرار داده خواهد شد.
دهقان افزود: از دستگاههای مسئول هم خواسته شده است که اگر برنامه هایی در خصوص پاکسازی عمیق دارند انجام دهند و اولویت پاکسازی این مناطق به مناطق تحت پوشش محیط زیست داده شده است.
وی گفت: در این جلسه همچنین مقرر شد همچنان کشته شدگان در اجرای این طرح به عنوان شهید و مجروحان به عنوان جانباز شناخته شوند و در این خصوص علاوه بر تسریع، برخی موانع نیز رفع شود.
سردار دهقان افزود: همچنین مقرر شد برای مردم عادی که در این مناطق با مشکل مواجه می شوند بر اساس کمیسیون تبصره دو استانداری ها همکاری لازم صورت گیرد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به نقش هلال احمر، آموزش و پرورش و صدا و سیما در آگاه سازی مردم اشاره کرد و گفت: همچنین مقرر شد برای کسانی که در مناطق آلوده ساکن هستند یا فعالیت دارند دوره ها و امکانات آموزشی در اختیار قرار گیرد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد: مرحله پاکسازی نیمه عمیق مناطق آلوده به مین کشور در سال آینده به پایان برسد.
دهقان افزود: با توجه به تجربههای گسترده و دانش و تجهیزات خوبی که در اختیار داریم می توانیم در فعالیت های بشردوستانه در سایر کشورها به خصوص کشور همسایه شرکت کنیم و قرار شد این موضوع از طریق وزارت امورخارجه دنبال شود.
وی گفت: ما مناطق مشترک آلوده بسیار داریم و عراق پس از عقب نشینی های ارتش خود در دوران دفاع مقدس از سرزمین ما، بعضا سرزمین خودش را هم آلوده به مین کرد که ما می توانیم در پاکسازی این مناطق نیز همکاری کنیم.
وزیر دفاع وجود این گونه مناطق آلوده به مین را پس از گذشت سالها امری طبیعی خواند و افزود: هنوز در مناطقی که جنگ جهانی دوم صورت گرفت مواد منفجره و عمل نکرده یافت می شود و ما به طور مطلق نمیتوانیم بگوییم که پاکسازی به طور کامل انجام شده است اما باید سطح اطمینان را آنقدر بالا ببریم که هیچ خطری برای سکونت افراد در این مکان ها نباشد.
سردار دهقان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بودجه های لازم برای اجرای طرح پاکسازی میادین مین تخصیص یافته است؟ گفت: هیچ گاه بودجه متناسب اختصاص نیافته است اما ما بیش از اعتبارات تخصیص یافته فعالیت کردیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: نقشه مناطق آلوده به مین بازبینی می شود و در اختیار استانداری ها قرار میگیرد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما