کد خبر 48330
تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۹

حضرت آيت الله مکارم شيرازي از سخنان نسنجيده و ناموزون برخي از مسئولان در زمينه حجاب انتقاد کرد و گفت: درحالي که در کشورهاي مختلف اسلامي مردم به حجاب روي آورده اند برخي از افراد در داخل کشور که پست و مقام هم دارند مي گويند ما بايد به سمت ترکيه برويم.

به گزارش مشرق به نقل از رسا، حضرت آيت الله ناصر مکارم شيرازي از مراجع تقليد، صبح امروز در آغاز درس خارج فقه خود که با حضور طلاب و روحانيان در مسجد اعظم قم برگزار شد با اشاره به اهميت مساله حجاب در دين مبين اسلام تاکيد کرد: حجاب در اسلام امنيت فوق العاده اي دارد و آيات فراواني نيز درباره حجاب آمده است و کسي هم نمي تواند منکر آن شود و توجيهات نامربوط هم نبايد درباره آيات حجاب کرد.

اين مرجع تقليد با بيان اينکه امروزه در کشورهاي مختلف اسلامي مردم به حجاب روي آورده اند تصريح کرد: متاسفانه اخيرا در کشور ما بر اثر سخن ناموزون برخي از دولتمردان و تعبيرات ناموزون برخي رسانه ها و عدم اهتمام به مساله حجاب اين مساله در بعضي از نقاط تبديل به بي حجابي شده است.

وي با اشاره به پيامدهاي منفي بي حجابي و بدحجابي در جامعه خاطر نشان کرد: حجاب يک مساله سرنوشت ساز است و تنها يک دستور نيست، وقتي مساله حجاب کمرنگ و برچيده شود روابط نامشروع، جرم، ناامني و ديگر مسائل زياد خواهد شد و وقتي اينگونه شد کانون خانواده ها از هم مي پاشد.

حضرت آيت الله مکارم شيرازي منشا بسياري از مفاسد اخلاقي و اجتماعي را بي حجابي دانست و تاکيد کرد: حجاب يک مساله ساده نيست بلکه افزون بر وظيفه شرعي يک وظيفه اجتماعي هم هست و ضروري است خانواده ها نسبت به اين مساله بيش از پيش اهتمام داشته باشند.

اين مرجع تقليد از سخنان نسنجيده برخي از افراد در خصوص حجاب انتقاد کرد و گفت: اخيرا بر زبان برخي ها افتاده است که ما مي خواهيم کشوري مثل ترکيه باشيم.

مدرس خارج فقه حوزه علميه قم اظهار داشت: فرهنگ حاکم بر ترکيه فرهنگ آتاترک و رضا خاني است اما اينها اخيرا دارند به سمت ما مي آيند اما اين افراد مي گويند ما به سمت آنها برويم.

حضرت آيت الله مکارم شيرازي افزود: دولتمردان کشور ترکيه حجاب را براي خانم هاي خود تاکيد مي کنند و زنانشان را دارند به سوي حجاب بر مي گردند اما متاسفانه در داخل کشور ما برخي اين گونه تعبيرات را به کار مي برند.

وي تاکيد کرد: اين تعبيرات اگر از يک فرد عادي باشد مساله فرق مي کند اما زماني که برخي از افراد که پست و مقامي هم دارند و اين حرف ها را مي زنند ما بايد احساس خطر کنيم.

حضرت آيت الله مکارم شيرازي اضافه کرد: ما هزاران شهيد داده ايم براي اينکه فرهنگ اسلامي در جامعه حاکم باشد و بايد توجه داشت که اين حرکت وارونه خطرناک است.

وي افزود: ما از مدت ها قبل نسبت به اين مساله تذکر مي داديم اما برخي ها مي گفتند حمل بر صحت کنيد اما الان مشخص مي شود و پرده ها کنار رفته است.

اين مرجع تقليد در ادامه سخنان خود با تاکيد بر ضرورت اهتمام بيش از پيش جامعه به ويژه بانوان به رعايت حجاب خاطر نشان کرد: پوشش هاي نامناسب براي پسران نيز نوعي بدحجابي است و متاسفانه برخي از افراد لباس هاي نامناسب و جلف مي پوشند که بايد اينها را راهنمايي کرد.

اين مرجع تقليد گفت: بايد کار فرهنگي بيشتري در اين راستا صورت گيرد و البته برخورد نيز مربوط به افراد لجوج و قانون شکن است.

مدرس خارج حوزه علميه قم در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به حديث اخلاقي در خصوص آداب معاشرت تاکيد کرد: دين مبين اسلام براي همه مسائل زندگي برنامه و دستور دارد و به جزئيات و ريزه کاري ها نيز توجه مي کند.

حضرت آيت الله مکارم شيرازي ياد آور شد: در خصوص نامگذاري فرزندان نيز دين مبين اسلام تاکيدات ويژه اي دارد و والدين و خانواده ها بايد در نامگذاري فرزندان خود از نام هاي سبک و جلف و همچنين اسماء مخصوص خداوند اجتناب کنند.

وي بيان داشت: دين مبين اسلام بر ضرورت انتخاب نام نيکو از سوي پدر و مادر براي فرزندان تاکيد مي کند و خانواده ها بايد در نامگذاري آنها به جوانب مختلف اين مساله توجه نمايند.

اين مرجع تقليد گفت: خوشبختانه مردم مسلمان کشور ما در نامگذاري فرزندانشان وفاداري خود را به ائمه اطهار و پيشوايان اسلام ثابت کردند و طبق آمار سال گذشته بيشترين فراواني نام براي پسران اميرعلي و براي دختران فاطمه بوده است و اين نشان مي دهد که مردم ما نسبت به اين مساله بيدار و هوشيار هستند و البته ضروري است خطبا، روحانيان و مبلغان بيش از پيش در تبيين نامگذاري درست اهتمام بورزند.