ايران و مصر بر رفع سوء تفاهمها تاکيد کردند
به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، در اين ديدار دو طرف راههاي بهبود روابط دو جانبه را مورد بررسي و تبادل نظر قرار دادند و بر ادامه رايزنيها تاکيد کردند.
در اين ديدار دو طرف با ابراز خشنودي از همکاريهاي دو کشور در مجامع بينالمللي از جمله جنبش نم و تاکيد بر ضرورت افزايش اين همکاريها، بهبود روابط تهران و قاهره در کليه حوزهها را به نفع دو ملت دانستند.
وزير امور خارجه کشورمان در اين ديدار بار ديگر دستاورد تاريخي ملت شجاع مصر را تبريک گفت و افزود: مصر با توجه به تاريخ ديرينه خود شايسته بازيابي گذشته درخشان خويش است.
وي ابراز اميدواري کرد که در فضاي جديد ايجاد شده، دو کشور با هموار کردن زمينهها و رفع هر گونه سوء تفاهمها مناسبات را در راستاي منافع دو کشور و دو ملت بهبود بخشند.
وزير امور خارجه مصر نيز در اين ديدار ضمن تشريح روند تحولات کشورش تصريح کرد: دولت مصر با هدف ايجاد اصلاحات در سياستهاي کشورش در جهت منافع مردم مصر خواهان روابط خوب با کشورها از جمله جمهوري اسلامي ايران است.
او افزود: دو ملت ايران و مصر داراي روابط تاريخي هستند و ضروري است با آماده کردن زمينهها و رفع سوءتفاهمها اين رابطه تاريخي را احيا کرد.
بازگشايي سفارتخانههاي ايران و مصر هنوز مطرح نيست
وزير امور خارجه کشورمان در حاشيه اين ديدار درباره باز گشايي سفارتخانههاي ايران و مصر گفت: در ابتدا بايد ارتقاي روابط دو کشور رخ دهد و به تبع آن بازگشايي سفارتها انجام گيرد. هنوز اين موضوع مطرح نيست. اکنون دو طرف مقدمات لازم را انجام ميدهند تا زمان مناسب براي چنين کاري به وجود آيد.
صالحي در جمع خبرنگاران درباره نتايج ديدار با وزير امور خار جه مصر گفت: مذاکرات خوبي ميان دو طرف رد و بدل شد.
وي با اشاره به اوضاع مصر ادامه داد: در حال حاضر مصر در حالت گذار به سر ميبرد. وقتي دولت انتقالي جاي خود را به دولت ثابت داد اميدواريم که اين دولت تصميم بهتري در اين باره بگيرد.
وي درباره موضع جنبش غير متعهدها درباره تحولات اخير گفت: در اين اجلاس اعضا مواضع بسيار خوبي درباره منطقه به خصوص فلسطين داشتند و هريک از کشورها مسايل منطقه را از منظر خود مورد تحليل و تجزيه قرار دادند.
وزير امور خارجه کشورمان درباره حساسيت اعضاي جنبش غير متعهدها درباره فلسطين افزود: از آنجايي که مساله فلسطين يک مساله ريشهدار است و 22 سال از آن ميگذرد به همين دليل آراء مختلفي مطرح ميشود. امرزو اغلب کشورها مقاله خود را درباره فلسطين ارائه کردند که اين نشان ميدهد يک نوع آگاهي درباره مساله فلسطين هم در ميان مردم و هم در ميان کشورها ايجاد شده و اين نويد بخش آينده مشترک است.
وي با اشاره به زمان تاسيس جنبش غير متعهدها گفت: در فضاي دو قطبي کشورهايي مثل مصر و اندونزي ميخواستند خارج از اين فضا حرکت کنند و بر همين اساس در سال 1961 اين جنبش تشکيل شد. از آن مبدا اکنون پنجاهمين سالگرد آن از سوي اعضا جشن گرفته ميشود. در سال آينده ايران رياست اين اجلاس را بر عهده دارد و مطالب بسيار خوبي مطرح شده است که اميد است در اين نشست به تصويب نهايي برسد. در اين پيش نويس به امور بسيار خوبي در همه زمينهها به خصوص در زمينه سياسي اشاره شده است.با عهدهگيري رياست اجلاس سعي خواهيم کرد که اين اجلاس را فعالتر از گذشته کنيم.
صالحي با بيان اينکه متاسفانه منطق قدرت در روابط بين المللي حاکم است،گفت: بايد از اين مرجع استفاده کنيم تا اين منطق قدرت را به قدرت منطق تبديل کنيم.
ايران از قربانيان تروريسم است
تداوم بيعملي شوراي امنيت رژيم صهيونيستي ر ا گستاختر کرده است
وزير امور خارجه کشورمان صبح امروز ـ چهارشنبه ـ در شانزدهمين کنفرانس وزيران جنبش غيرمتعهدها در جزيره بالي اندونزي با بيان اينکه مردم فلسطين بيش از شش دهه است که از حقوق اوليه محرومند،گفت: آنها تحت شديدترين فشارها قرار دارند و از حملات وحشيانه رژيم صهيونيستي رنج ميبرند. تداوم بيعملي شوراي امنيت که ناشي از همدستي برخي اعضاي آن با رژيم صهيونيستي است اين رژيم را در تداوم جناياتش گستاختر کرده است.
علي اکبر صالحي گفت: جنبش ما هرآنچه را که در توان داشت براي جلوگيري از منازعات در جامعهي بينالمللي در دورهي جنگ سرد انجام داد. در پايان جنگ سرد ما انتظار داشتيم که در جهان بهتري زندگي کنيم. متاسفانه طي سالهاي اخير سياستهاي مداخلهجويانه و گستاخانه به همراه تمايلاتي که متوجه حفظ ديکتاتورهاست و برخي اوقات به نام ارتقاي دموکراسي و حقوق بشر يا حفظ ثبات صورت ميگيرد موجب بروز جنگهاي ظالمانه و اشغال کشورها بوده است. در اين زمينه حقوق بينالملل که بر دخالت نکردن در امور داخلي ديگران استوار است مورد بياعتنايي قرار گرفته است و از سلطه بر رسانههاي گروهي براي وارونه جلوه دادن حقايق و ارايهي اطلاعات غلط به افکار عمومي استفاده شده است.
وي با اشاره به تحولات اخير در خاورميانه و شمال آفريقا گفت: اين تحولات دربردارندهي پيامهاي مهم و اصيلي از درون جوامع خاورميانه است. پيامهايي که حاکي از نياز مبرم به توجه به خواستههاي مردم است. بيتوجهي و ناديده گرفتن خواستههاي مشروع ملتها در اين منطقه و مداخلهي خارجي ميتواند عواقب وخيمي را در پي داشته باشد. ما اعتقاد داريم که گفتوگو و احترام به حقوق اساسي مردم و برآوردن نيازهاي اوليهي آنها بهترين راه براي حل مشکلات است.
صالحي با اشاره به آخرين کنفرانس بازنگري معاهدهي منع اشاعه هستهيي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران به همراه ديگر اعضاي جنبش غيرمتعهدها پيشنهاد تصويب يک چارچوب حقوقي با زمانبندي مشخص براي اجراي کامل ماده ششم معاهده، از بين بردن تمامي سلاحهاي هستهيي تا سال 2025 را ارايه کرد. اميدواريم با تصويب کنوانسيوني براي خلع سلاح کامل هستهيي اين موضوع محقق شود.
وي ادامه داد: به دليل امتناع رژيم صهيونيستي در پيوستن به معاهده منع اشاعه هستهيي پيشنهاد ارائه شده توسط سران در سال 1974 براي ايجاد منطقه عاري از سلاحهاي هستهيي در خاورميانه هنوز به مرحله اجرا در نيامده است.
وزير امور خارجه کشورمان افزود: جمهوري اسلامي ايران به تعهدات خود بر اساس معاهدات مربوط به سلاحهاي کشتار جمعي پايبند بوده و در عين حال مصمم است که از حقوق لاينفک خود طبق همين معاهدات بهرهمند شود.
وي گفت: ايران يکي از قربانيان اقدامات غير انساني تروريستي است. ما علاوه بر اينکه معتقد به لزوم مبارزه قاطعانه با تروريسم هستيم تاکيد داريم که مبارزه با اين تهديد بزرگ مستلزم همکاري جامع و کامل همگان در جامعه بين المللي است و طي آن بايد از اتخاذ سياستهاي گزينشي از جانب کشورهاي غربي که هدف آن حمايت از تروريستهاي همسو با منافع سياسي کوته بينانه اين کشورهاست اجتناب شود.
صالحي ادامه داد: نظر به ضرورت تقويت همکاريهاي بين المللي در اين حوزه ايران اقدام به برنامهريزي براي تشکيل يک نشست بين المللي تحت عنوان کنفرانس بين المللي مبارزه با تروريسم در ماه جاري در تهران ميکند.
وي افزود: سابقه حقوق بشري کشورهاي مدعي حمايت از حقوق بشر نشان ميدهد که آنها خود شريک جرم در نقض حقوق بشر در سراسر جهان هستند.آنها از تقابل به عنوان وسيلهاي براي پيشبرد منافع سياسي و از حقوق بشر نيز براي پيشبرد منافع سياسي شان بهره ميبرند.
وي ادامه داد: دولت جمهوري اسلامي ايران در سال 85 اقدام به برگزاري نشست وزيران جنبش غير متعهدها در مورد حقوق بشر و تنوع فرهنگي کرد. اين کنفرانس بسط همکاري بين کشورهاي عضو جنبش در حوزه حقوق بشر را در راس برنامههاي خود داشت و يکي از دستاورد هاي آن تاسيس مرکز حقوق بشر و تنوع فرهنگي جنبش عدم تعهد بود.