به گزارش مشرق ، محسن جلالپور پیش از ظهر امروز در پنجمین نشست هیأت نمایندگان رئیس اتاق بازرگانی ایران که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در اتاق ایران برگزار شد، گفت: امروز حال اقتصاد ایران خوب نیست و سیل بیکاران، افول درآمدهای نفتی، ماندگاری رکود تورمی در پروژههای نیمهتمام موید این امر است. اگرچه برخی این مسئله را ناشی از تحریمها میدانند، اما شرایط امروز مربوط به سوء تدبیرها در دوران گذشته است و عمده مطالب به این برمیگردد که روال اقتصاد طی دهههای اخیر یک اقتصاد دولتی بوده است.
وی با بیان اینکه ناکارآمدی اقتصاد در جامعه سبب گسترش فساد و تعمیق شکاف بین دارا و ندار شده است، خاطرنشان کرد: در همین راستا نیاز به اصلاح اقتصاد داریم که جزء الزامات نظام و کشور است و دولت طی دهههای اخیر بیشتر بار خاطر بوده نه یار شاطر و رقابت دولت با بخش غیردولتی در فضای اقتصاد سبب شده تا شفافیت دچار تنش شده و رویکرد نامناسبی بهوجود آید.
رئیس اتاق بازرگانی ایران، درمورد از بین رفتن بنگاههای اقتصادی امروز ابراز نگرانی کرد و گفت: این بنگاهها سرمایههای ملی هستند که در طی سال ها بهوجود آمدهاند.
جلالپور در مورد بسته پیشنهاد دولت درمورد خروج از رکود اظهار داشت: بسیاری از پیشنهادات بخش خصوصی در این بسته دیده شده، اما این بسته التیام نسبی برای رکود است و چون ابهاماتی در آن وجود دارد، اجرای آن در 5 باقیمانده از سال شفاف نیست.
وی با بیان اینکه حجم نسخه پیشنهادی دولت برای خروج از رکود متناسب با مسائل و مشکلات بنگاهها نیست، تصریح کرد: باید دید آیا باز هم بنگاههای خصولتی که همیشه در اول صف برای گرفتن تسهیلات قرار داشتهاند، باز هم این مرتبه این اتفاق تکرار میشود یا بخش خصوصی واقعی میتواند از این تسهیلات بهرهمند شود که در همین راستا استدعا داریم که مجلس پایش جدی داشته باشد.
به گفته رئیس پارلمان بخش خصوصی پشتیبانی از بنگاههای غیر توجیهدار و ورشکسته و گرفتن مالیات از این بنگاهها و خرج کردن آن در بنگاههایی که تولید آنها توجیهی ندارد، خیلی به نتیجه نخواهد رسید. از طرف دیگر تزریق منابع نفتی منجر به بزرگتر شدن دولت میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به پیش زمینههای ورود سرمایهگذار خارجی به کشور اشاره کرد و گفت: اگر امروز منتظریم سرمایههای فراوانی به کشور بیاید، باید ببینیم پیش نیازهایی لازم است که کاهش فساد و رانت از جمله آنهاست که فضای رقابتی ایجاد خواهد کرد، همچنین ثبات قوانین و کم کردن قوانین مزاحم و کوچک کردن دولت میتواند به آمادهسازی جذب سرمایه خارجی کمک کند. در عین حال توسعه اقتصاد ایران محتاج تغییر پارادایم (الگو) است و ما پشت پای مجلس بهعنوان تغییردهندگان این پارادایم خواهیم ایستاد.