کد خبر 48478
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۱۱

ديدار جمعي از مداحان اهل بيت (ع) و مبلغين با حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب که سه شنبه انجام شد حاشيه هايي را به همراه داشت که در پي مي آيد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، مداحان را نصيحت مي کنند چگونه شعري بخوانند و شعرا چگونه شعري بسرايند،آهنگ خوب در مداحي و عدم تقليد از موسيقيهاي حرام و لهوي غرب را بسيار مؤثر مي دانند. مطالعه، کار و مايه علمي بسيار براي مداحان را ضروري دانسته و مي فرمايند:«به قول شماها بي مايه فطيره!»

ديدار جمعي از مداحان اهل بيت (ع) و مبلغين با حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب که سه شنبه انجام شد حاشيه هايي را به همراه داشت که در پي مي آيد.

چند دقيقه اي از ساعت هشت صبح گذشته است که به خيابان فلسطين مي رسم. بچه هيئتي ها از همه جا آمده اند و لحظه به لحظه بر تعدادشان افزوده مي شود. از مشهد، اصفهان، يزد، قم، تبريز، تهران و... پيرو جوان، روحاني و غير روحاني، با عبا و کت و پيراهن گرفته تا تيپ هاي امروزي همه را مي توان ديد.

برخي چفيه و برخي شال يا کلاه سبزي به نشانه سيادت بر دوش وسر دارند. از همه استانها تقريبا دوبرابر ظرفيت آمده اند تاشايد بتوانند کارت ورود تهيه کنند و درجمع زائرين «آقا» قرار گيرند.

همه ساله جمعي از مداحان و شعراي اهل بيت (ع) و به قول رهبر معظم انقلاب «بلبلان خوشخوان بوستان علوي و نبوي» به ديدار رهبرانقلاب مي آيند تا با تجديد ميثاق با رهبروامامشان غبار هجران از دل بزدايند و سخنان «آقا» را به جان نيوش کنند.

براي تهيه کارت ملاقات غوغايي به پاست. يک ساعتي معطل مي شوم تا مدير هيئت رزمندگان از راه برسد و طبق قرارمان کارت ملاقات از وي دريافت کنم. سربازهاي وظيفه و مأمورين نيروي انتظامي به شدت در تاب و تب نظم افراد در خيابان هستند.

تداعي داستان ايثار و انفاق
راهي درب ورودي حسينيه امام خميني(ره) مي شوم. صف، طولاني و جمعيت انبوه است اما راستش را بخواهي اين اولين جايي است که از صف طولاني خسته نمي شوم؛ چهره هاي آرام، مومن، بانشاط ومهربان بچه هيأتي ها، دشواري صف طولاني و بازرسي چند باره را از آدم دور مي کند و البته شوق ديدار«دوست».

پس از حدود نيم ساعت داخل حسينيه امام خميني(ره) مي شوم. جمعيت بسياراست، جا براي نشستن نيست در هر مترپنج نفري نشسته اند، به سختي خودم را در گوشه اي جا مي دهم و منتظر شروع مراسم مي شوم. آيه شريفه«ويطعمون الطعام علي حبه مسکينا و يتيما و اسيرا» بر پارچه سرخي بر بالاي منبر حسينيه بسيار جلوه مي کند. آيه اي که تداعي داستان ايثارو انفاق و سه روز روزه و گرسنگي همسروفرزندان فاطمه زهرا(س) است براي اطعام از «وجه الله»!

مداحي پشت تريبون مي آيد و شعر زيبايي که براي اين ديدار و قرائت حضار توسط حاج غلامرضا سازگارسروده شده را مي‌خواند و همه تکرار و تمرين مي کنند:

پيغمبران گل فشانيد سوره کوثر بخوانيد
در روز ميلاد زهرا(س) عيدي زاحمد ستانيد
تابيده نور کوثرو قدر وتبارک ميلادزهرا(س) برشما مبارک...


بلبلان خوشخوان ازشوق وصال دوست ازقفس هجران مي رهند

شعر که به اتمام مي رسد ناگهان با ورود چند نفر از همراهان «آقا» ولوله اي در جمعيت بلند مي شود وهمه هجوم مي برند. شور و شوق به قدر باور نکردني زياد است. اين شور فراوان براي من که چند بار حضور در حسينيه امام خميني(ره) و محضر رهبر انقلاب در جمع عزاداران و دانشجويان تجربه کرده ام مثال زدني است!

جمعيت از شوق نمي دانند چه بگويند. هر شعاري را چند بار تکرار مي کنند و بعد شعار بعدي تا اينکه «آقا» وارد مي شوند. بلبلان خوشخوان از شوق وصال دوست از قفس هجران مي رهند، شعارها منفجرمي شوند، جماعت پروازمي کنند و فرياد مي زنند، دستها موج مي زنند و حسينيه تکان مي خورد:«اي رهبر آزاده/ آماده ايم آماده؛ خوني که در رگ ماست/ هديه به رهبر ماست؛ اباالفضل علمدار/ خامنه اي نگهدار»...

چند دقيقه اي اين گونه مي گذرد انگار جماعت آرام شدني نيستند تا اينکه با ذکر صلواتي قاري قرآن شروع به تلاوت آيات کلام الله مي کند:«بسم الله الرحمن الرحيم انا اعطيناک الکوثر...». اشکها از تلاوت اين سوره نوراني که تداعي ولادت با شکوه و پربرکت حضرت زهراي اطهر(س) است بر چشمها حلقه مي زنند.

اي رسول ما به تو کوثر عطا کرديم، خير کثير و جوشاني که هر لحظه کرانه هاي آن شکوه و عظمتي مي آفريند و رودهاي نوراني آن بر دلهاي شيعيان و محبينت تا ابد جاري خواهند بود تا به بهشت پيوند بخورند...

 

ولايت پذيري مداحان و حکايت ليوان نيمه پر

پس از قرآن مجري مراسم اعلام مي کند که چند تن از مداحان پشت تريبون خواهند آمد و اولين آنها حاج علي آهي شاعر، ذاکر و پيرغلام اهل بيت(ع) است. وي مي آيد و پس از عرض سلام و ادب خدمت رهبر معظم انقلاب به نمايندگي از جامعه مداحان از مقام معظم رهبري به جهت عنايات ويژه ايشان به مداحان تشکر کرده و جمله اي را به اين مضمون خطاب به ايشان مي گويد: رابطه ما با ولايت به گونه اي است که اگر نيمه يک ليوان آب پاک و مطهري را بنوشيم و نيمه ديگرآن را شما تحريم کنيد گوش به فرمان شماييم وهمه حضار با صداي بلندِ تکبير مُهر تاييدي بر گفته وي مي زنند.

به خدا قسم قبله دلها زهراست

پس از حاج علي آهي، مجيد دلشاد از قم و الهي از آستان قدس اشعاري را در رساي ولادت حضرت زهراي مرضيه(س) قرائت مي کنند و به توصيف احوال شيعيان راستينش مي پردازند:

شيعه زهرا به تقوا متکي است
هرکجا گفتار و رفتارش يکي است

مسعود زماني از هيئت رزمندگان اسلام و شربياني مداح آذري زبان پس از الهي اشعاري را مي خوانند: به خدا قسم قبله دلها زهراست و نوبت حاج محمود ژوليده شاعر جانباز اهل بيت(ع) مي رسد که با اشعار آييني خود اشک از چشمان حضار جاري ميکند و با تکبيرهاي مکرر حضار همراه مي شود:

با شمايم مگر اين آيه فراموش شده
که اولي الامر باشد سزا فرمان را؟

 

صبح نزول سوره کوثر مبارک است

مداح بعدي حاج ماشالله عابدي است که استاد اخلاق بسياري مداحان برجسته و صاحب نام کشور است و با سوز صداي خود هر چند که مولودي مي خواند دلها را تکان مي دهد و پس از آن حاج حسين هشيار اشعاري را در محضر رهبر معظم انقلاب قرائت مي کند: صبح نزول سوره کوثر مبارک است...

ناگهان يکي از حضار بلند مي شود و با صداي بلند و لحن زيبا به زبان عربي اشعاري را در وصف مقام معظم رهبري مي‌خواند و حضار بسيار شگفت زده مي شوند. چند بيتي ادامه مي دهد اما از آنجا که وقت بسيار کم است با شروع اشعارمداح مدعو بعدي «غياثي» مي نشيند و مهدي آصفي نيز اشعاري را در ادامه قرائت مي کند.

 

تابيده نور کوثرو قدر و تبارک

صفاي عجيبي دارد مجلس. اين همه ذاکر و پيرغلام صاحب نام در اين روز پربرکت آن هم در کنار رهبر معظم انقلاب در نشستي صميمانه!

جمع حاضر به سرپرستي مداح حسينيه، يکصدا شروع به خواندن اشعار از پيش تمرين شده مي کنند. صوت زيبايي در فضاي حسينيه طنين انداز شده است، جمع خواني يک جمع مداح و شاعر و هيأتي ديدني است تا اينکه اشعار پايان مي يابد و «آقا» شروع به سخن مي کنند.

تا حال اينگونه سخنان ايشان را در جمعي راحت و صميمي نديده ام گويي با فرزندان خود سخن مي گويند راحت و آسوده! در ابتدا جمع را «بلبلان خوشخوان بوستان علوي و نبوي» مي نامند و البته خصوصيت بارز انقلاب اسلامي ايران را مطرح شدن مکرر نام مبارک حضرت زهرا(س) و بقيه الله(عج) و حفظ انقلاب را از برکات توسل به اهل بيت (ع) مي دانند!

 

مداحي بي مايه فطيره!

مداحان را نصيحت مي کنند چگونه شعري بخوانند و شعرا چگونه شعري بسرايند و مي فرمايند:«شعر يکي از نمادهاي برجسته هنر است». آهنگ خوب در مداحي و عدم تقليد از موسيقيهاي حرام و لهوي غربي را بسيار مؤثر مي دانند. انس با قرآن و احاديث مستند، مطالعه و کار بسيار براي مداحان را ضروري دانسته و مي فرمايند:«به قول شماها بي مايه فطيره!». و کلي نصيحتهاي ديگر براي اشعار که شعر بايد در آن منقبت اهل بيت(ع) و نصيحت به اخلاقيات وجود داشته باشد و سرانجام با دعايي همه را به خداي متعال مي سپارند و من و ديگران مي مانيم و کلي نکته که بايد از آنها بهره بگيريم و البته صفها طولاني کفش و دريافت وسايل به امانت گذاشته شده! اما بدون شک اين يکي از بهترين ديدارهايي است که در زندگي ام داشته ام.