کد خبر 48487
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۸:۲۵

تازه‌ترين شماره هفته نامه پنجره با موضوعاتي همچون امتزاج فتنه اول و دوم، انديشه سياسي ملاصدرا، بيداري اسلامي در منطقه، قانون ممنوعيت نگهداري از حيوانات خانگي، معضلات اکران فيلمهاي خاص و ده‌ها مطالب خواندني و متنوع ديگر، منتشر شد.

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومي هفته‌نامه پنجره، نود و دومين شماره هفته‌نامه خبري- تحليلي پنجره با عکس روي جلدي از محمدحسين صفارهرندي و تيتر "ارتباط مستقيم با منبع فيض"، روي پيشخوان روزنامه فروشي‌ها قرار گرفته است.

باشگاه اهل قلم
باشگاه اهل قلم اين هفته، همراه با نوشتارهايي از محمدرضا زائري، حيدر رحيم پور ازغدي، ابراهيم فياض و سيد محمد روحاني است. در اين مقالات به موضاعاتي همچون بيداري اسلامي در منطقه و حواشي اين قيام ها، الگوي اسلامي-ايراني پيشرفت، جامعه و خانواده و ... پرداخته شده است.

سبز انحرافي يا انحراف سبز
شواهد و قرائن نشان مي دهد که «جريان انحرافي» و «فتنه سبز»، اين روزها بسيار به هم نزديک شده اند. هرچند تا همين چند ماه پيش، به ظاهر در مقابل يکديگر قرار داشته و براي هم خط و نشان‎هاي آن‎چناني مي‎کشيدند، اما اين روزها با فراموشي عمدي همه جدال‎ها و تنازعات سياسي خود، سرگرم خوردن فالوده در عرصه رسانه‎اي هستند. در پرونده سياسي اين هفته به بررسي رفتار اين دو لبه تيز يک قيچي پرداخته ايم. دو جرياني که امروز در حال تنظيم جهت و حرکت يکديگر هستند تا به‎زعم خود بتوانند، ريشه جريان اصيل گفتمان انقلاب اسلامي و حکومت ولايي را قطع کنند.

براي بررسي امتزاج عملي اين دو گروه به سراغ محمدحسين صفارهرندي رفتيم و در گفتگويي مفصل، نظرات وزير سابق فرهنگ را جويا شديم. همچنين مهدي فضائلي، ناصر ايماني، سيد جلال فياضي، محمدجواد حق شناس و ... ما را در اين پرونده همراهي مي کنند.

مصائب خاص بودن!
پرونده هنري اين هفته پنجره اختصاص به ژانري مظلوم واقع شده دارد. به اعتقاد بسياري از کارشناسان، فيلم‎هايي که در گروه «هنر و تجربه» گنجانده مي شوند در اکران با بي توجهي مواجه مي شوند. در آيين نامه اکران سال 90، به ظاهر تمهيداتي براي کمک به اين ژانر اضافه شده اما به نظر نمي رسد چندان موفق باشد.

از همين رو در پرونده هنر اين شماره پنجره، با حضور چهره هايي همچون سيد جمال ساداتيان، سيامک شايقي، حبيب کاوش و شهرام مکري به اين موضوع پرداخته ايم.

سياست در حکمت متعاليه
صدر الدين محمد شيرازي، مشهور به صدر المتألهين و ملاصدرا، در سال 979 هـ. ق. در شيراز متولد شد. وي پس از تکميل تحصيلات مقدماتي، رهسپار کاشان شد و پس از مدتي تلمذ در کاشان، در حدود سال 995 هـ. ق. در اصفهان نزد شيخ بهايي به تحصيل علوم نقلي و در محضر ميرداماد به کسب علوم عقلي پرداخت. ملاصدرا به دلايلي چند؛ از جمله راضي نبودن به تحصيلات رسمي مرسوم، از زندگي در اصفهان سرباز زد و بين 15 - 7 سال (بنابر اختلاف اقوال) در روستاي کهک، از توابع شهرستان قم، کنج عزلت گزيد و به تهذيب نفس پرداخت تا همچنان‎که خود در مقدمه کتاب اسفار مي‎گويد، به شهود عالم معقول نائل آمد. پس از آن‎که به کمال صوري و معنوي دست يافت، بار ديگر به زندگي دنيوي بازگشت. اين سير مطابق چهار سفري است که وي در آغاز کتاب اسفار به توضيح آن‎‎ها پرداخته و کتاب عظيم خويش در حکمت متعاليه را بر آن اساس سامان داده است.

سياست در حکمت متعاليه پرونده اي است درباره انديشه سياسي ملاصدرا که همراه با آثاري از آيت‎الله دکتر احمد بهشتي، دکتر سيدصادق حقيقت، دکتر عليرضا صدرا، دکتر نجف لکزايي و ... تقديم شما مي شود.

در بند قانون
يکي از معضلات فرهنگي و اجتماعي ساليان اخير شهر‎هاي بزرگ، نگهداري از سگ‎‎ها و گرداندن آن‎ها توسط شهروندان در خيابان‎‎ها و معابر عمومي است، در حالي‎که رواج اين پديده علاوه‎بر زيان‎آور بودن براي سلامت عمومي، يک معضل فرهنگي ـ اجتماعي و تقليدي کورکورانه از فرهنگ مبتذل غربي به‎حساب مي‎آيد. بر اين اساس چندي پيش 39 نماينده مجلس طرحي تهيه کردند که آوردن حيواناتي مانند سگ در اماکن و معابر عمومي ممنوع و مرتکب شونده به ضبط حيوان و جزاي نقدي محکوم شود.

در پرونده جامعه اين هفته همراه با سرهنگ عباس ميرايي، رسول اشرفي‎پور، حسينعلي شهرياري، انوشيروان محسني بندپي، امان‎الله قرايي‎مقدم و ... به اين معضل جامعه شهري امروز پرداخته ايم.

فرار عضله ها
بعد از پديده فرار مغزها که همچنان ادامه دارد، امروز جامعه ما دچار پديده اي ديگر شده که ما نام فرار عضله ها را بر آن مي گذاريم. خلاصه اين داستان اين است که، بسياري از کشور‎هايي که از لحاظ استعداد‎هاي ورزشي در مضيقه بوده و حرفي براي گفتن ندارند، ولي از نظر مالي هيچ کمبودي را احساس نمي‎کنند، ساده‎ترين راه را در خريد مليت ورزشکاران ديگر کشور‎ها و اعطاي تابعيت مي‎بينند، اتفاقي که در کشور‎هاي حوزه خليج‎فارس به وفور ديده مي‎شود. کشور‎هاي صاحب ورزش نيز بنا به‎دلايل سياسي از اعطاي پناهندگي به ورزشکاران ديگر کشور‎ها استقبال مي‎کنند و عجيب است که اين‎ها را مي‎دانيم، اما تلاشي براي جلوگيري از خروج استعداد‎هاي ورزشي خود نمي‎کنيم.

در پرونده ورزشي اين هفته به همراه منصور برزگر، محمدسعيد ذکايي و ... به اين معضل اجتماعي پرداخته ايم.

مجله برون مرزي
مجله برون مرزي اين شماره پنجره همچون هر هفته موضوعات متنوعي دارد. همراه با تحليلگران بين المللي به بررسي تحولات منطقه به خصوص بحرين، امارات و فلسطين پرداخته ايم. در گفتگويي با گوردون داف کارشناس سياسي آمريکايي، به بررسي رابطه کنگره آمريکا و لابي هاي صهيونيستي و اثر اسرائيل بر صحنه سياسي اسرائيل پرداخته ايم. همچنين در گزارش مفصل به بررسي تفکرات و تحرکات اخوان المسلمين مصر پرداخته ايم.

چارسو
چارسوي پنجره اين هفته نيز همچون هميشه متنوع است. در اين شماره ميزبان جواد محقق، شاعر خوب کشورمان هستيم. چارسو با پيشنهاداتي خواندني از دنياي کتاب و دنياي اينترنت به سراغ شما آمده است.

علاوه بر پرونده‎هايي که اشاره شد در بخش مجله خبري پنجره، خبر‌ها، گزارش‎ها و تحليل‎هاي کوتاه و متنوعي در حوزه‌هاي مختلف، منتشر شده و يادداشت خواندني گوناگوني نيز درباره مسائل مبتلا به ايران و جهان، به قلم صاحب‎نظران شناخته شده، به مخاطبان ارائه شده است.

نود و دومين شماره هفته نامه خبري- تحليلي پنجره به را با آثار و گفتاري از: محمدحسين صفارهرندي، عماد افروغ ، محسن غرويان، حيدر رحيم پور ازغدي، فرج الله سلحشور، سيد محمد قائم مقامي، جواد محقق، عباس ميرايي، عليرضا مختارپور، ابراهيم فياض، منصور برزگر، سيد علي کاشفي خوانساري، سيد مسعود شجاعي طباطبايي، امان الله ترابي مقدم، سيد جمال ساداتيان، حسينعلي شهرياري، رسول اشرفي پور و… از کيوسک‌هاي روزنامه فروشي و مراکز عرضه محصولات فرهنگي در سراسر کشور تهيه کنيد.