کد خبر 485794
تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۲

عضو هیأت رئیسه سازمان لیگ گفت: این که چقدر پول نصیب فوتبال می‌شود بستگی به تعداد کسانی دارد که حاضر می‌شوند حق پخش فوتبال را خریداری کنند.

به گزارش مشرق، حدود یک سال و نیم است که مدیران سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال موفق نشده‌اند برای حق پخش قراردادی با صدا  و سیما امضا کنند. این اتفاقی است  که فوتبال ایران را تا مرز ورشکستگی پیش برده است و کسی هم حاضر نیست در این باره اطلاعات دقیقی بدهد. جالب است که در اواخر ریاست ضرغامی در صدا و سیما پیش نویسی برای قرارداد حق پخش نوشته شد که مورد تایید مدیران سازمان لیگ قرار نگرفت و از زمانی که سرافراز به عنوان رئیس صدا و سیما انتخاب شد حاضر نشد حتی قرارداد قبلی را هم با فدراسیون فوتبال اجرایی کند.

حالا فوتبال ایران یک سال و نیم است که قراردادی با صدا و سیما ندارد. بی تردید ایران تنها کشوری است که حق پخش آن فروخته نشده است. در تمام کشورهای دنیا بیش از 60 درصد درآمد فوتبال از حق پخش تامین می‌شود اما در ایران صدا وسیما دو سال است که ریالی بابت پخش بازی‌های لیگ به سازمان لیگ پرداخت نکرده است. البته بالاخره بعد از کش و قوس‌های فراوان صدا و سیما پیش‌نویس قراردادی را در اختیار سازمان لیگ قرار داده است که قرار است مدیران این سازمان بعد از بررسی روی آن در مورد به امضا رساندن آن تحقیق و بررسی کنند. قراردادی که شکل اجرای آن حرف و حدیث‌هایی زیادی را به وجود آورده است.

شکل اجرای قرارداد جدید
سازمان صدا و سیما قصد دارد با قرارداد جدیدی که با سازمان لیگ امضا می‌کند به شکل تمام کشورهای دنیا حق پخش فوتبال را از سازمان لیگ خریداری کند. در این شکل جدید بازی‌های لیگ برتر در ساعت پخش آن کد می‌شوند و تنها کسانی می‌توانند بازی‌ها را تماشا کنند که هزینه دیدن بازی‌های لیگ برتر را پرداخت کرده باشند. این الگویی است که در تمام کشورهای دنیا هم انجام می‌شود و باید دید که آیا در فوتبال ایران هم می‌تواند این الگو درآمدزا باشد یا نه.

امیر عابدینی، عضو هیأت رئیسه سازمان لیگ این خبر را تایید می‌کند: در پیش نویس قراردادی که صدا و سیما به ما داده است، قرار است حق پخش به صورت کابلی به مردم فروخته شود. با این شکل مردم باید پول بدهند تا بتوانند بازی‌های لیگ را تماشا کنند.

درآمد فوتبال چقدر می‌شود؟
اما اصلی‌ترین سوالی که در مورد شکل جدید قرارداد صدا و سیما با سازمان لیگ به ذهن می‌رسد  این است که چه در آمدی نصیب فوتبال می‌شود. در حال حاضر باشگاه‌ها نیاز مبرم به درآمد حق پخش دارند و باید در قراردادی که سازمان لیگ با صدا و سیما امضا می‌کند بتواند بخشی از نیاز فوتبال را حل کند.

عابدینی در این باره هم می‌گوید: در این پیش‌نویس حرفی از رقم قرارداد زده نشده است. در واقع این رقم به تعداد مشترکینی که حاضر می‌شوند از این طریق حق پخش را خریداری کنند ربط دارد. هرچه تعداد مشترکین بالا برود رقم قرارداد ما هم بالاتر می‌رود. در این روش همه چیز بستگی به این دارد که چند نفر حاضر می‌شوند حق پخش بازی‌های لیگ برتر را خریداری کنند.

خرید حق پخش یک فصل چقدر است؟
با روش‌هایی که صدا و سیما برای خرید حق پخش تلویزیونی بازی‌های لیگ درنظر گرفته است، این سوال به وجود می‌آید خرید حق پخش بازی‌های لیگ برای هر خانواده چه رقمی در می‌آید. با شرایط اقتصادی که در ایران حاکم است خیلی مهم است که صدا و سیما می‌خواهد چقدر بابت حق پخش از مشترکین پول بگیرد. در حال حاضر فوتبال ما از نظر کیفیت برای مردم آنقدر جذاب نیست که آنها بخواهند رقم قابل توجهی را برای تماشای بازی‌های لیگ برتر پرداخت کنند. آنها حتی حاضر نیستند برای تماشا بازی‌ها به استادیوم بروند.

رییس هیأت رئیسه سازمان لیگ در این باره می‌گوید: هنوز مشخص نشده است. باید با مدیران صدا و سیما بنشینیم و یک قیمت در بیاوریم. البته اینکه مردم برای دیدن بازی‌های لیگ برتر پول پرداخت می‌کنند یا نه به ما ربطی ندارد. مجری این کار صدا وسیما است و آنها ساز و کار آن را تشخیص می‌دهند.

او در پاسخ به این سوال که آیا مدیران سازمان لیگ امیدوار به حل شدن مشکلات فوتبال از این طریق هستند یا نه هم گفت: من شخصا خیلی امیدوار هستم و البته با آقای تاج هم که صحبت می‌کردم ایشان هم همین نظر را داشتند. این بار یک ساز و کار منطقی برای حل شدن مشکل فوتبال تعیین شده است و من خیلی امیدوارم  این بار این موضوع به صورت ریشه‌ای حل شود.
منبع: نسیم