کد خبر 48891
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۸:۵۱

دريادار شمخاني گفت: فضاي کشور بيش از آنکه نياز به مچگيري از يکديگر داشته باشد نيازمند اين است که فکر کنيم چرا در سال 90 سرخوردگي نمايان است.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، وزير سابق دفاع در گفت و گويي به مرور مسائل سياسي پرداخت، بخش هايي از گفت و گوي هفته نامه مثلث با علي شمخاني در ادامه مي آيد:
 شرايط امروز و دوران دفاع مقدس چه تفاوتي دارد؟

امروز در هيچکدام از روزنامه ها نمي بينيد که از اسطوره حرفي نزده باشند. اسطوره ما فلان آدم است يا دانشجوي سال سوم مکانيک دانشگاه صنعتي شريف که در سال 61 به خرمشهر آمد و در نبرد بيت المقدس حضور قهرمانانه داشت و جانباز قطع نخاعي شد؟

فضاي کشور بيش از آنکه نياز به مچگيري از يکديگر داشته باشد نيازمند اين است که فکر کنيم چرا در سال 90 سرخوردگي نمايان است.

مقصر اصلي چه کساني هستند؟

خود ما هستيم. اينکه اين فضا را ناشي از ماهواره اقدامات فرهنگي ديگران و فضاي مجازي و ... بدانيم بايد بفهميم چه فرودگاهي را ما فراهم کرديم که منجر به فرود اين هواپيماها شده است.

فکر مي کنيد به آن فضاي آرماني باز خواهيم گشت؟

اين يک اتفاق يا حادثه نيست. بر اثر برنامه ريزي به وجود آمده است. بايد ببينيم که فضاي امروز ما نسبت به 10 سال قبل رو به بهبود بوده يا خير؟ من فکر نمي کنم انسان منصفي وجود داشته باشد و بگويد در اين مساله رو به بهبود حرکت مي کنيم. ما بايد آن بستر را فراهم نماييم، معتقدم حتما قابل تجديد است. اين بستر تزريقي نيست.

شما به عنوان قائم مقام سپاه در آن مقطع مي توانيد تصوير روشني از فتح خرمشهر ارائه دهيد؟
برخي از سياسيون و نظاميان دو گروهي بودند که به شروع جنگ اعتقادي نداشتند. به اعتقاد بعضي ها عناصر سياسي ما دوماه قبل از جنگ موضوع را فهميدند.

تلقي برخي نظاميان از توانمندي ارتش در آن زمان اين بود که ارتش ايران در قبال ارتش عراق مانند گربه عليه موش است. وقتي عراق جنگ را شروع کرد، کار مقداماتي را آغاز کرديم. اين اقدامات ناشي از همين باور بود. مشخص بود که يک طرح ناپخته است.

در مورد سال 66 و اتفاقات قبل از پايان جنگ توضيح بيشتري مي دهيد؟

اينکه در آن سال چه احوادثي در جبهه رخ داد بسيار مهم است. قدرت سازماني ما رو به رکود گذاشت و قدرت ترميم سازماني عراقي ها به سمت توسعه بيشتر حرکت مي کرد. در جبهه هاي جنگ حوادثي رخ داد که در حقيقت جنگ خاتمه پيدا کرد. معمولا ما اواخر جنگ را از نظر سياسي آن هم براي شماتت کردن يکديگر در شرايط فعلي به کار مي گيريم. به دنبال اين هستيم که چه کسي چه کلامي را در آن مقطع بيان کرده و به جام زهري که امام از آن ياد کرده از زاويه سياسي بپردازيم.