کد خبر 48904
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۹:۲۵

مدير حوزه‌هاي علميه خبر پرداخت کمک 760 ميليارد توماني دولت به حوزه‌هاي علميه را تکذيب کرد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، آيت الله مرتضي مقتدايي ظهر شنبه در گردهمايي معاونان تبليغ استان‌ها و شهرستان‌هاي سراسر کشور در مجتمع ياوران مهدي (عج) با اشاره به برخي مطالب درباره دريافت کمک حوزه از دولت گفت: چند روز پيش در يکي از روزنامه‌هاي رسمي از سوي يکي از مسئولان دولت گفته شده بود 760 ميليارد تومان در سال گذشته به حوزه علميه کمک شده است که اين مطلب غلط است و ما آن را تکذيب مي‌کنيم.

وي ادامه داد: معلوم نيست اين رسانه‌ها با چه انگيزه‌اي اين مطالب را عنوان کرده‌اند اما در هر صورت انتشار آن به مصلحت نبود.

عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اينکه اين شخص در کنار حوزه، لفظ مراکز ديني را هم قرار داد، گفت: مراکز ديني شامل حسينيه‌ها، مساجد سازمان تبليغات، مرکز خدمات حوزه، دفتر تبليغات اسلامي، جامعه المصطفي‌ و... مي‌شود؛ اينکه بخواهيم کمک به اين جمع را به حساب حوزه علميه بگذاريم، اشتباه است.

حوزه با شهريه اداره مي‌شود

وي افزود: حوزه‌ها و زندگي طلاب با شهريه مراجع اداره مي‌شوند و مراجع و طلاب هم به دنبال اينگونه خبرها از ما خواسته‌اند تا تکذيب کنيم.

مدير حوزه‌هاي علميه با اشاره به اصرار علما و مراجع مبني بر عدم دريافت بودجه از دولت تأکيد کرد: در سفر مقام معظم رهبري به قم طرحي را به ايشان ارائه داديم که کمک‌ها از سوي دفتر ايشان انجام شود و براي امورات حوزه هزينه شود.

روحانيون زير ذره بين مردم هستند

عضو جامعه مدرسين در ادامه سخنان خود گفت: امروز ديگر مانند دوران‌هاي گذشته نيست؛ سطح فرهنگي مردم حتي در روستاها بالا رفته است و به همين ميزان مسئوليت مبلغان نيز سنگين ترشده است.

وي ابراز داشت: البته به هر ميزاني که مسئوليت مبلغان و رحانيون بيشتر مي‌شود اجر اخروي آنها هم بيشتر خواهد شد.

مدير حوزه‌هاي علميه با بيان اينکه امروز مردم به علم و عمل روحانيون نگاه مي‌کنند افزود: اگر روحانيون و مبلغان اعزامي به مناطق مختلف کشور عملکرد منفي داشته باشند آثار منفي زيادي دارد و به حساب همه روحانيت گذاشته مي شود.

کار مبلغان مورد نظارت قرار گيرد

وي با تاکيد بر اينکه روحانيون بايد بيشتر از ساير مردم مقيد به آداب اخلاقي و اسلامي باشند افزود: مهمترين وظيفه معاونان تبليغ نظارت بر فعاليت مبلغان است و بايد عملکرد مبلغان در خاتمه کار تبليغي آنها سنجيده شود.

مقتدايي ادامه داد: رفتار روحانيون طرح هجرت بيشتر از ساير مبلغان مورد توجه است چون آنها در مدتي طولاني در مناطق اعزام به همراه خانوداه مي مانند و با مردم مانوس مي شوند بنابراين علاوه بر خودشان خانوده هايشان هم بايد بيشتر از ديگران مراقب اعمال و رفتار خود باشند.

عضو جامعه مدرسين حوزه يادآور شد: بايد کار مبلغان اعزامي مورد بررسي قرار گيرد و از مردم نيز نظرسنجي شود و در صورت اشکالي در فعاليت آنها به آنها تذکر بدهيم تا آثار سوئي نداشته باشد.

مردم به عمل طلاب نگاه مي‌کنند

وي عمل مبلغان را ملاک تأثيرگذاري در مردم دانست و گفت: اگر روحانيون اعزامي مقيد به نماز اول وقت باشند و خودشان بيش از ديگران به آنچه مي‌گويند عمل کنند مي‌توانند در مردم اثرگذار هم باشند.

مدير حوزه‌هاي علميه بررسي وضعيت مناطقي را که مبلغ به آنها اعزام مي‌شود از جمله عوامل دخيل در موفقيت تبليغي دانست و اظهار داشت: اگر اين مناطق مورد بررسي قرار گيرند مي‌توان متناسب با نوع منطقه و فرهنگ آن مبلغان متخصصي را اعزام کرد و اثرگذاري بيشتري داشته باشم.

وي با بيان اينکه مبلغان بايد راه‌هاي اثرگذاري بيشتر بر مردم را بشناسند تأکيد کرد: تبليغ بايد در مکان‌هايي که حضور مردم بيشتر است انجام شود.

آيت الله مقتدايي در پايان با تأکيد مجدد بر لزوم نظارت بر فعاليت مبلغان اظهار داشت: امکان دارد فعاليت يک مبلغ در منطقه‌اي نه تنها آثار مثبتي ندارد بلکه مردم را نسبت به روحانيت بدبين کند لذا بايد بر فعاليت آنها کنترل و نظارت صورت گيرد.