فرمانده کل سپاه گفت: در تهدیدهای قبلی تهدید نظامی امنیتی فرهنگی و سیاسی در سه فتنه اول وجود داشت اما در فتنه چهارم که به بهانه هسته ای شروع شد، فشار اقتصادی و تحریم روی مردم صورت گرفت.

به گزارش مشرق، سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عصر امروز (دوشنبه) در گردهمایی استکبارستیزی که به‌همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در تالار شیخ انصاری برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، گفت: ویژگی‌های قرآنی انقلاب اسلامی و مختصاتی که امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری بدان تأکید کرده‌اند زمینه پیروزی‌های پی‌درپی را برای انقلاب اسلامی فراهم کرده است.

وی امنیت پایدار، اقتدار ملی، عزت اسلامی و نفوذ معنوی را از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و افزود: دشمنان انقلاب اسلامی هم دیگر به امنیت  پایدار و اقتدار ملت ایران اذعان دارند و اخیراً جان کری نیز به این موضوع اذعان کرد چون ما توانسته‌ایم با توجه به اصول و پایبندی به آرمان‌های انقلاب اسلامی در منطقه‌ای که اطرافش شاهد خون و خونریزی است امنیت پایدار داشته باشیم.

فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان "دشمن می‌خواهد ما آرام آرام از شعارها و آرمان‌های انقلاب اسلامی کوتاه بیاییم" گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون ممکن است ترفندها و نوع توطئه‌های دشمن متفاوت باشد اما در اینکه همه برنامه‌ها با هدف متوقف کردن انقلاب اسلامی دنبال شده، شکی نیست.

سرلشکر جعفری ادامه داد: از ابتدای انقلاب تاکنون 4 فتنه علیه ملت ایران صورت گرفته است؛ فتنه اول جنگ تحمیلی بود که توسط دشمن به ما تحمیل شد، فتنه دوم که فرهنگی یا سیاسی و امنیتی بود فتنه ایدئولوژ‌ی‌زدایی و دین‌زدایی در کشور بود که اوج آن حوادث سال 78 بود. آنها می‌خواستند انقلاب اسلامی را متوقف کنند، در این دوره برخی افراطیون صراحتاً می‌گفتند: "انقلاب اسلامی سال 57 پیروز شده و نیاز نیست که استمرار داشته باشد"، اما مقام معظم رهبری پاسخ‌های قاطعی به آنها داده و فرمودند: ما انقلاب اسلامی را مستمر می‌‌دانیم و در انقلاب اسلامی دنبال حیات طیبه هستیم.

وی به فتنه 88 اشاره کرد و گفت: در فتنه 88 نیز که فتنه‌ای به‌مراتب خطرناکتر از جنگ تحمیلی بود دشمن می‌خواست کار انقلاب را یک‌سره کند؛ آنها به‌بهانه تقلب در انتخابات می‌خواستند در یک سیستم امنیتی، نظام را با چالش مواجه کنند اما مردم با هوشیاری و بصیرتی که داشتند در صحنه حضور یافته و با تبعیت از فرمان ولی فقیه 9 دی را رقم زده از این فتنه بزرگ عبور کردند؛ حداقل این است که بنده در حوزه‌های امنیتی که چندین سال است کار امنیتی می‌کنم صاحب‌نظرم و می‌توانم بگویم کهجنگ تحمیلی با فتنه 88 اصلاً قابل مقایسه نبود و به‌مراتب فتنه 88 از جنگ تحمیلی سخت‌تر بود.

فرمانده کل سپاه از نفوذ بعد از برجام به‌عنوان فتنه چهارم یاد کرد و گفت: در این فتنه بهانه آنها مباحث هسته‌ای است. آنها گرچه از ابتدای انقلاب ملت ایران را تحریم و فشار اقتصادی به کشور وارد کردند اما در این فتنه فشار اقتصادی را تشدید کردند.

سرلشکر جعفری با ابراز اینکه مذاکره با آمریکا در موضوع هسته‌ای با نظر مقام معظم رهبری آغاز شد و معظم‌له سال 92 با طرح نرمش قهرمانانه اجازه مذاکره با آمریکا در موضوع هسته‌ای را دادند، تأکید کرد: نتیجه مذاکره با آمریکا در موضوع هسته‌ای به برجام منتج شد که در نهایت با آن بحث‌هایی که داشت در شورای عالی امنیت در مرز رد و تأیید تصویب شد و در نهایت به تأیید مقام معظم رهبری رسید اما آقا بعد از تأیید برجام فرمودند که حزب‌اللهی‌ها و کسانی که دلشان برای انقلاب می‌سوزد مراقب نفوذ پسابرجام باشند.

وی افزود: آمریکایی‌ها با استفاده از مذاکره به‌دنبال نفوذ هستند؛ حضرت آقا فرمودند مذاکره با آمریکا یعنی نفوذ، لذا با این بیان آقا، ما مذاکره را معادل نفوذ می‌دانیم اما متأسفیم که برخی مسئولین داخلی این موضوع را متوجه نمی‌شوند.

فرمانده کل سپاه با اعلام اینکه مذاکرات با آمریکا فقط در مذاکره هسته‌ای بود و در دیگر موارد ممنوع است، تأکید کرد: متأسفانه برخی مسئولین مکرر می‌گویند که می‌شود با دشمن به نتیجه رسید و مدام می‌گویند: "حالا که در موضوع هسته‌ای با آمریکا توافق کردیم پس در دیگر موضوعات چنین امکانی وجود دارد" در حالی که خطر اصلی همین‌جاست و باید مراقب بود.

سرلشکر جعفری به انحراف کشاندن افکار عمومی و نفوذ در کشور را فتنه پسابرجام دانست و اظهار داشت: همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند نفوذ سیاسی و فرهنگی خیلی خطرناکتر از نفوذهای دیگر است اما متأسفانه برخی در داخل، دشمن را در رسیدن به هدف نفوذ همراهی می‌کنند.

وی با بیان اینکه برای مقابله با نفوذ باید جلوی برخی اقدامات را به‌طور جدی گرفت از دانشجویان خواست در شرایط جنگ نرم با مطالعه عمیق و بررسی دقیق مانع نفوذ دشمن شوند.

فرمانده کل سپاه در ادامه در پاسخ به سؤال دانشجویی که می‌گفت: "موضع سپاه درباره تحولات منطقه از جمله عراق و سوریه چیست؟" تأکید کرد: موضع ما همان موضع مقام معظم رهبری است. ایشان فرمودند: "ما در مورد سوریه با آمریکایی‌ها مذاکره نمی‌کنیم". البته ما اقداماتی را انجام داده‌ایم که بخشی از آنها قابل بیان نیست اما باید بگویم که ما از همه توان خود برای کمک مستشاری به مردم و دولت سوریه استفاده خواهیم کرد.

سرلشکر جعفری با انتقاد از کسانی که در داخل درباره سوریه درک درستی ندارند، اظهار داشت: برخی مسئولین می‌گویند: "چرا روی آقای اسد حساس هستید؟ اسد باشد یا دیگری، چه فرقی دارد؟" اما ما با ابراز تأسف باید به آنها بگوییم: شماها درک درستی از سوریه ندارید و نمی‌دانید که آقای اسد در سوریه طرفداران زیادی دارد و مردم سوریه ایشان را قبول دارند؛‌ مقاومت در سوریه به آقای اسد وابسته  است و ما نمی‌توانیم این موضوع را نادیده بگیریم.

وی همچنین گفت: ما از آقای بشار اسد که مقابل اسرائیل مقاومت کرده، حمایت کرده و می‌کنیم و تنها در صورتی راضی می‌شویم که ایشان از صحنه کنار برود که مردم سوریه در انتخابات چنین نظری داشته باشند؛ دشمن درباره اسد حساسیت‌هایی دارد، آنها می‌گویند: "اجازه دهید اسد کنار برود و هر کاری خواستید ما می‌کنیم"، اما ما می‌دانیم که نقش آقای اسد در مقاومت چقدر است.

به گزارش تسنیم، دانشجوی دیگری از فرمانده کل سپاه درباره کمک‌های مستشاری ایران به دیگر کشورهای منطقه از جمله یمن پرسید که وی در پاسخ تصریح کرد: درباره یمن نیز ما کمک‌های لازم را می‌کنیم، کمک‌هایی را که می‌توانستیم، انجام دادیم و هر کاری را در بُعد مستشاری که بتوانیم و از دستمان برآید انجام می‌دهیم چرا که در شرایط کنونی انصارالله در یمن جا افتاده است.

دانشجویی درباره احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران از سرلشکر جعفری پرسید که وی در پاسخ گفت: آنها به‌شوخی یا مسخره بحث گزینه‌های روی میز را مطرح می‌کنند اما ما به آنها بارها گفته‌ایم که جنگ بزن‌دررویی را قبول نداریم و اگر آنها حمله محدودی به مراکز هسته‌ای ما بکنند و بگویند آتش‌بس، ما قبول نخواهیم کرد و در این صورت ما از تمام توان خود در همه جا از جمله خلیج فارس برای ضربه به آمریکا استفاده خواهیم کرد و خود آنها به این موضوع واقفند و می‌‌دانند که اقتدار ما چقدر بازدارنده است.

فرمانده کل سپاه همچنین گفت:‌ اینکه آنها به جنگ نیابتی روی آورده‌اند و در راهبرد تشکیل جنگ عقیدتی از وهابیت و سلفی‌ها در منطقه ما استفاده می‌کنند نشانگر آن است که آنها نمی‌توانند مستقیماً ورود کنند. اما باید بدانند درست است که داعش به عراق و سوریه حمله کرده است اما اگر چنین اتفاقاتی رخ نمی‌داد شاید جریان مقاومت این‌قدر به هم نزدیک نمی‌شد و چنین نیروی مردمی در سوریه تشکیل نمی‌شد.

سرلشکر جعفری در پاسخ به سؤال دیگری درباره فعالیت‌های موشکی و دفاعی ایران بعد از برجام گفت: ما هیچ نگرانی درباره توسعه فعالیت‌های دفاعی و موشکی خود نداشته و نداریم، وقتی در بحث قطعنامه نگرانی برای فرماندهان ما پیش آمد، موضوع را در شورای امنیت بررسی کردیم و به مقام معظم رهبری اطلاع دادیم و با توجه به سؤالی که بنده از مقام معظم رهبری پرسیدم و پاسخی که گرفتم باید بگویم ما هیچ محدودیتی در فعالیت‌های موشکی و دفاعی‌مان به وجود نخواهد آمد؛ اگر آنها در قطعنامه چنین چیزی را گفته‌اند نیز باید بگویم که تیم مذاکره کننده ما به خود ما گفته است: ما به طرف غربی گفته‌ایم که چنین محدودیت‌هایی را نخواهیم پذیرفت.

منبع: تسنیم