به گزارش مشرق به نقل از مرکز خبر حوزه ، آيت الله سيد احمد علم الهدي، ظهر امروز طي سخناني در اين همايش که در سالن اجتماعات هتل نخل مشهد برگزار شد، تصريح کرد: جريان هاي انحرافي که امروزه رشد کرده و سعي دارند، روي کار بيايند و براي آينده هم برنامه ريزي مي کنند، ادعا دارند که نسل امروز ديگر مخاطب روحانيت نيست.
وي افزود: مشايي چندي پيش در پاسخ به سؤال يکي از افرادي که گفته بود شما چگونه در مقابل اين همه مخالفت روحانيت مي خواهيد کار خود را پيش ببريد و در آينده کاري را صورت دهيد؟ گفته است دوره روحانيت تمام شده است و مردم با آن ها کاري ندارند!
آيت الله علم الهدي اضافه کرد: مشايي باز هم گفته است من کارهايي که کرده ام جواب داده است؛ حتما منظور او از کارهايش حمله به مقدسات و حمله به امام زمان (عج) و توهين به پيامبران، توهين به اسلام و ... بوده است!
*مردم به روحانيت علاقه دارند
امام جمعه مشهد با تاکيد بر اين که مردم به روحانيت علاقه دارند، گفت: يک روحانينما که با شيادي عده اي را دور خود جمع مي کند و از آن ها اخاذي مي کند و در نتيجه به اسم روحانيت، روحانيت را بدنام مي کند، بايد چهره واقعي آنان توسط حوزه براي مردم روشن شود.
*روحانيت مفهومي جز حوزه ندارد
آيت الله علم الهدي همچنين با بيان اين که روحانيت مفهومي جز حوزه ندارد، تصريح کرد: اگر کسي هم مي خواهد با فاصله از حوزه کار کند و نام روحاني را با خود داشته باشد، بايد ارتباطش با حوزه هميشگي باشد.
وي افزود: اصلا روحانيت منهاي حوزه مفهوم ندارد و اگر هر جايي کسي به عنوان روحانيت مطرح است، به دليل ارتباط او با حوزه است.
عضو خبرگان رهبري در ادامه با انتقاد از گنجاندن واژه تعامل در عنوان اين همايش، اظهار داشت: لفظ تعامل يعني اين که گاهي سخنان طرف مقابل را قبول کنيم، حال آن که وقتي سخن ما اسلام است و روحانيت به عنوان سخنگوي اسلام مطرح است. سوال اينجاست که در جريان فرهنگ غير از روحانيت، نهادهاي ديگر چه دارند که به روحانيت بدهند؛ بنابراين اگر به جاي کلمه تعامل مسئله تأثيرگذاري فرهنگي مطرح مي شد بهتر بود.
امام جمعه مشهد بيان داشت: آن روزي که رئيس جمهور گذشته بحث گفت و گوي تمدن ها را مطرح کرد، اولين حمله ما به طراحان آن به خاطر همين نکته بود که با فرهنگ هاي غير اسلامي نبايد تعامل داشت.
وي افزود: در همان ابتدايي که اين بحث مطرح شد اشکال ما اين بود که اگر بخواهيم با دنيا وارد مقوله بحث تمدني شويم، در اين جايگاه، رد گفت و گو و بحث هاي طرف مقابل معنا ندارد؛ در حالي که بايد پرسيد که ما غير از اسلام براي کدام تمدن ارزش قائل هستيم؟
آيت الله علم الهدي اضافه کرد: امروز مشکل مان در اثر گذاري فرهنگي است؛ اين امري است که بايد آن را براي فضلاي جوان حوزه تبيين کرد.
وي خاطرنشان کرد: حوزه امروز در بسياري از موارد نسبت به حوزه قبل از انقلاب رشد و ترقي خوبي است و بايد از ارتباط قوي حوزه با جامعه بهترين بهره را برد.
* هر چه داريم به برکت ارتباط مردم با روحانيت است
عضو خبرگان رهبري ابراز داشت: ارتباط حوزه با مردم باعث شد که نام امام و انديشه هاي آن بزرگ مرد در جامعه نشر پيدا کند و اصلا ما هر چه امروز به برکت انقلاب اسلامي داريم به برکت همين ارتباط مردم با روحانيت بود.
وي تصريح کرد: طلبه ها بايد اين را قبول کنند که آن ها امروز متولي اسلام اند و نبايد با غير اسلام تعامل داشته باشند.
آيت الله علم الهدي ادامه داد: راهبرد و راهکار بايد در فرهنگ اثر گذار باشد، نه راهبرد و راهکار تعامل فرهنگي که اشتباه و انحراف در تفکر است.
وي همچنين اظهار داشت: گفت و گوي تمدن هاي هم با همين انحراف ذهني مطرح شد که ما در دنيا بنشينيم و با فرهنگ هاي مختلف بحث کنيم و تعامل داشته باشيم و در نهايت بخشي از فرهنگ آن ها را بپذيريم.
*امروز دوره رقابت فرهنگي است
امام جمعه مشهد گفت: امروز نه دوره تعامل فرهنگي است و نه سازش فرهنگي؛ چرا که امروز دوره رقابت فرهنگي است و بايد به اين نکته توجه کنيم.
وي گفت: توسعه ارتباطات، مرزهاي فرهنگي را از بين برده و لذا جنگ فرهنگي شروع شده است و هدف هم بايد اين باشد که مخاطب را جذب کنيم.
آيت الله علم الهدي گفت: فرهنگ پيشرفته فرهنگ اسلام است که از آن ماست و از سوي ديگر طبق وعده قرآن معتقديم که در نهايت فرهنگ اسلام در دنيا فراگير خواهد شد و مقدمات ظهور امام زمان را فراهم خواهد کرد؛ وقتي اين حقيقت را پذيرفتيم بايد تلاش کنيم تا فرهنگ خود را به جوامع ديگر هم منتقل کنيم.
عضو خبرگان رهبري تاکيد کرد: اگر ما به صورت جدي وارد مقوله فرهنگ نشويم، فرهنگ هاي ديگر دست به کار شده و اثر خود را مي گذارند؛ حتي ممکن است به وسيله ما به قدرت برسند و از ما در جهت اجراي سياست هاي استکباري آمريکا و انگليس استفاده کنند. ولي قطعا اگر موضع مان محکم باشد و نخواهيم به واژه هايي چون تعامل و ... فکر کنيم، روز به روز پيشرفت مي کنيم و مي توانيم فرهنگ اسلام را به عنوان فرهنگ برتر معرفي کنيم.